Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Dům tisíce mrtvol - pár měsíců uběhlo od doby, co rodina masových vrahů Fireflyových poslala k odpočinku několik svých posledních obětí, mezi kterými byl i poručík George Wydell, bratr současného šerifa. Ten spřádá na Fireflye, v médiích proslavené jako Ďáblovy odvržence, osobní vendetu. Při obklíčení jejich domu přesilou místních policejních jednotek se dvěma členům rodiny podaří z domu prostřílet a utéct. Za jejich dopadení je Wydell schopen obětovat snad úplně všechno. Prozatímní neúspěch ho donutí najmout si Nesvatou dvojici, dva neméně brutální texaské vrahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Film o jedné moc fajnové rodince, ve kterém vystupuje klaun či třeba i Groucho Marx. Přímo tak žadoní o projekci v kruhu nejbližších. Abyste pak mohli sledovat kdo z členů rodiny odpadne jako první, druhý... Rob Zombie totiž dokazuje, že je regulérní magor. Ovšem talentovaný. Natočil cosi na pomezí mnoha žánrů. Ale to cosi je stylové, nekompromisní, na těch správných místech vtipné a v podstatných rolích skvěle zahrané. V těch vedlejších je to spíše na bázi "já na kámoše, kámoš na mě", takže tam to místy nepěkně dře. Režijně je Rob hračička, který se nenechá příliš omezovat rozpočtem. Vypadá to jako první komiksový Preacher, akorát bez té nadsázky. Atmosféra je tak správně dusná a prašná, až je jak vystřižená z pohraniční McCarthyho trilogie. Přesto vše jsem celý film přemýšlel zda straní šerifovi, vyvržencům či se snaží být nestranný. Za co však Zombiemu tleskám je, že mě dokázal znejistět. V každém druhém filmu uvidíte větší úchylnosti i neskonale větší porci násilí. Ovšem snad jen v pozapomenutém Henrym (a jedné scéně ve Fincherově Zodiackovi) bylo filmové vraždění tak "reálně" znepokojivé. Pár chyb se tu najde, ale všechny je naprosto přebíjí výkony tria Haig, Moseley a Forsythe. Ty snesou ta nejpřísnější měřítka. A to nejen v rámci žánru. Což ostatně platí o Vyvržencích pekla i celkově. PS: To o výkonech platí pro originální znění. Tuzemský dabing zůstal věrný distribučnímu názvu a je vskutku jak vyvržený přímo z pekel. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Omlouvám se početné obci fanoušků tvorby Roba Zombieho za odpad, kterým jeho dílko častuji. Je to jen proto, že hodnocení se pohybuje nebezpečně vysoko a nepoučený filmový fanda by po filmu mohl sáhnout omylem. Stejně tak jsem mohl dát jakýkoliv počet hvězdiček a opět by to mělo mizivou informační hodnotu. Podobně jako pornografie, která ať už na sebe bere jakoukoliv podobu je jen o jednom a slouží jedinému, tak i filmy typu Vyvrženců pekla slouží pouze k vybuzení určitého druhu emocí. Ti, co s nadšením sázejí čtyři či pět hvězdiček se pochopitelně ve světě filmu dobře vyznají a uvědomují si mizivou hodnotu snímku z hlediska tradičních filmových hodnot. Pochopit scénář, sledovat práci kamery, střih, herecké výkony - inu to je práce pro otrlé. S jedinou vyjímkou a tou je soundrack - což je pochopitelné vzhledem k Zombieho minulosti. Zvláštní kapitolou jsou herci - ale ano, v tomhle snímku se přece jen několik herců vyskytuje...Dlouho jsem si lámal hlavu, proč se v něčem takovém angažují, až jsem na to přišel - udělali to z hladu! Jen hrozný hlad na pokraji vysílení je mohl dohnat k něčemu takovému. Zombieho příznivci ve skutečnosti dokážou vystihnout a ocenit to jediné, co je na jeho tvorbě hodno obdivu - totiž maximum neředěné, syrové brutality na co nejmenším prostoru. Žijeme v těžké době plné neuróz a Vyvrženci pekla jsou jedinečnou terapií pro všechny, co si nemohou dovolit pořídit ve sklepě vlastní mučírnu. Je to skutečně nákladné, můžete mi věřit, sám jsem si to nesčíslněkrát propočítával...Někdy ovšem podobné tvorbě fandí i slaboši, co se vlastní mámě zdráhají vrazit pár facek, natož aby zlomili haksnu grázlovi, co je buzeruje... Celkový dojem pro ty, co adrenalin dokážou vyplavovat jiným způsobem, by měl být nulový...Jen mimochodem, s hororem jako svébytným žánrem nemají Vyvrženci pekla společného nic. Je to instruktáž pro ty, co potřebují vědět, na kolika metrech čtverečních se rozprskne lidské tělo pod koly náklaďáku či kolik masa se dá seškrabat z lidských údů. Dobrou chuť! ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Pokračování Domu tisíce mrtvol je stejně tak nabušené, né-li brutálnější. Rodinka ani tentokrát nechodí v rukavičkách a jde rovnou na věc. Né v mnoha vyvražďovacích filmech začnete fandit záporákům, jako právě tady. V jednu chvíli chcete, aby zemřeli stejně bolestivou smrtí, jako jejich oběti a později si přejete, aby porazili klaďase, který je chce umučit co nejtrýznivěji. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Príbeh ala rodina Charlesa Mansona a otvorená brutalita Roba Zombieho sa mi viac než dostatočne pozdávajú, ale v konečnom dôsledku ma film príliš neoslovil a nič vo mne nezanechal. Jedine tak upozornenie, že nie každý klaun je na smiech, nie každá blodína so sexy prdelkou je hlúpa a nie každý dlhovlasý, rockovo pôsobiaci hudobník nie je bezcitný vrah, pchajúci pištol do nohavičiek postarších dám. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Explicitní násilí, přemíra sexuálních scén a jedna dost vyšinutá rodinka kdesi v zapadákově v Texasu... Jeden by řekl, že to nebude fungovat, jenže ono to funguje skvěle. Já tyhle filmečky z opuštěnejch míst Států, kde pouštní prach je králem a kde se čas zastavil někdy kolem roku 1950, někdy ještě dříve prostě miluju. Samo prostředí pak nabízí celou škálu svérázných místních typů, kteří jsou vždycky něco jiného než normální... Rodinky Fireflyových je však o několik levelů ještě dál... Ta unáší lidi a poté co si s nimi jednotliví členové rodinky pěkně pohrají je zabíjí, případně jejich různé části přechovává po svém domě... V patách je jim polda, kterýmu zabili bratra a jehož duch nemá klidu, dokud je všechny nesejme... Ve filmu se objeví pár hereckých hvězd (Forsythe, Lewis, Trejo ad..) . Musel jsem uznat, že Sheri Moon Zombie byla v době natáčení pěkná baba, ale dostat se tomuhe ,,andílkovi'' jak jej rodinka láskyplně nazývá do postýlky bych tedy nechtěl.. .-). Za závěr přidávám hvězdu navíc a chválím vynikající sountrack. Tohle není pro každého, ale snesete-li krev a pouštní prach, jděte do toho ! Za mne to jsou 4 fotografie. * * * * ()

Galerie (121)

Zajímavosti (22)

  • The Family Media Guide tvrdil, že slovo "fuck" a jeho varianty bylo ve filmu použito 224 krát, nicméně jiné zdroje uvedly číslo 560, což z tohoto filmu dělalo rekordmana, až do snímku Fuck (2005) (dříve rekord držel film Nil by Mouth (1997), ve kterém se užilo tohoto slova 470 krát). (c.tucker)
  • Ve filmu si mimo jine zahrála i herečka P. J. Solis. Ta ztvárnila jednu z hlavních rolích v hororu Halloween (1978), jehož remake má na svědomí Rob Zombie, režisér tohoto snímku. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama