Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatele malého městečka jménem Antonio Bay terorizuje děsivá a nenávistná síla, která se ukrývá ve smrtící husté mlze. Pod jejím závojem číhá hrůzyplné tajemství, které musí lidé z města odhalit dříve, než bude pozdě. Přesně před 100 lety na skalnatém pobřeží izolovaného severokalifornského města ztroskotala v tajemné mlze loď s malomocnými. Zakladatelé města ji záměrně navedli špatným směrem, což znamenalo smrt pro všechny na palubě. Teď se duchové mrtvých námořníků vracejí ze svých hrobů, aby se mohli pomstít. Jsou zahaleni do nadpřirozené mlhy, uvězněni v rezidencích odlehlé komunity a hledají potomky těch, kteří město kdysi založili a zabíjejí každého, kdo jim chce překazit jejich vražedné úmysly. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (225)

Mark1983 

všechny recenze uživatele

I když je divácky úspěšnější původní Mlha,tahle Mlha mi přijde dějově lepší,jelikož je tam toho víc,než v původním filmu.Remake se mi líbí kupodivu víc. ()

Cor-Angar 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych dát víc, ale prostě to nejde. Ani tak není hlavní problém, že se u u Mlhy zrovna moc nebojíte, ikdyž to u hororů často není nejlepší vizitka. Horší mi přijde, když u filmu každou chvíli nevěřícně kroutíte hlavou a říkáte si, co že to vlastně sledujete a proč to radši nevypnout. To jsem sice neudělal, ale spíš proto, že se na film snažím dodívat vždycky, pokud nejde o fakt nekoukatelnou záležitost. Tady aspoň byly Maggie Grace a Selma Blair, na který se nejspíš dá dívat v čemkoliv, ikdyž zrovna Selma mi tady přišla celkem zbytečná. Koukat se na to asi dá, ale opravdu tam není nic, co by jakkoliv zaujalo. Náznaky byly, ale nakonec zůstala Mlha mezi nejslabšími horory, který jsem za poslední roky viděl. ()

zeromen 

všechny recenze uživatele

Velice podařený horor, o tom jak se dobře pomstít i po několika staletí. Výborné efekty, výtečná atmosféra. Bohužel to se nedá říct o obsazení, tam je velké zklamání, hlavně v hlavních rolích. Jinak druhá nejlepší Mlha, první je samozřejmě od Franka Darabonta. ()

Nediro 

všechny recenze uživatele

Mlha se jistě nezařadí mezi kultovní filmy, jako je třeba Noční můra v Elm street, Hallowen nebo Pátek 13. Nicméně bych chtěl říct, že je to jeden z těch lepších hororů, u kterého jsem se opravdu hodně bavil. O to víc mě překvapili některé recenze a názory o tom, jak je tento film ubohý, hloupý, nudný a nezajímavý. Nemám ten pocit, a i ten konec se mi líbil. ()

elitedewd 

všechny recenze uživatele

takovou slátaninu jsem už ldouho neviděl!co to má být?novodobý piráčtí zabijáci, kteří se maskují v mlze?možná!pokud zrovna luxujete tak si to pustte, možná vás začnou bavit domácí práce... ()

pan Spock 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a zase nuda. Bez atmosféry a ani špetičky napětí. Netuším proč někdo má potřebu natáčet kopie na starší filmy a nepřinést ani trochu vlastních nápadů, které by film udělaly alespoň trochu zábavným. Tedy až na naprosto debilní závěr. Jedna hvězda za Selmu Blair, ta jediná mě donutila Mlhu dokoukat. ()

BallsCutter 

všechny recenze uživatele

Herdek, pustil jsem si tenhle film v představě, že koukám na Mlhu od Franka Darabonta. A ono ne. Během filmu jsem si říkal, proč je tenhle film tak přeceňován, dyt je to pěkná kravina. Až pak jsem si uvědomil, že jsem strávil 1 a půl hodiny dost na prd u něčeho jiného. Herecké výkony mě teda vůbec nenadchly, kamera je poutavá, ale často se uchyluje ke zbytečným záběrům, které absolutně nic neznamenají. Ve filmu je spousta zbytečných scén, které se prostě stanou a nemají další dohru, důvod proč ve filmu byly není řečen. Příběh zas tak špatný není, ale bohužel mi ve zpracování chybí špetka originality a něčeho nového. Bohužel mě se to nelíbilo. ()

Stalker85 

všechny recenze uživatele

Na Carpenterově místě bych tvůrce tohohle paskvilu zažaloval....Mlha která má být remakem Carpenerovi Mlhy je spíš jen vykradačem námětu...a prznitelem hezky zpracovaného díla. z filmu se schoduje pouze (a to částečně) zrada tehdejších otců zakladatelů a ani záěrečná pointa není stejná...vše ostatní je jen přeromantizovaná plochá historka okresního formátu která s původní Mlhou nemá pranic společnýho.Nechci tu spoilovat takže vše co tu nesedí vypisovat nebudu,ale k tomu závěru bych jen rád řekl že to bylo opravdu tragický a opravdu zoufalý,tohle mohl vymyslet fakt jen trotl. ()

T.O.M. 

všechny recenze uživatele

Nejsem velký příznivce hororů, ale tento film se mi líbil. Dost mě překvapuje jeho mizerné hodnocení, a zejména výrazně horší hodnocení proti původnímu filmu. Mě se naopak líbilo civilní provedení, kdy to nebylo celé jen jeden dlouhý útěk, ale naopak se přepíná atmosféra strachu a poklidného městěčka. A pozitivně naopak hodnotím, že film není založen na přehlídce vizuálního hnusu rozpadlých těl, ale víc pracuje se strachem a monstra jsou jen naznačena z mlhy. V tomto navazuje na staré horory, které také pracovaly s atmosférou, a ne jak béčkové horory s 80. let s latexovou maskou a umělou krví.  V ději je bohužel pár nelogičností (a nemyslím náhod, jak si tu již někdo stěžoval, ale opravdu věcných nelogičností v příběhu). Je to škoda, protože jinak je film velmi dobře udělaný jak po vizuál, tak trikové stránce a příjemně vypráví příběh. ()

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama