Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatele malého městečka jménem Antonio Bay terorizuje děsivá a nenávistná síla, která se ukrývá ve smrtící husté mlze. Pod jejím závojem číhá hrůzyplné tajemství, které musí lidé z města odhalit dříve, než bude pozdě. Přesně před 100 lety na skalnatém pobřeží izolovaného severokalifornského města ztroskotala v tajemné mlze loď s malomocnými. Zakladatelé města ji záměrně navedli špatným směrem, což znamenalo smrt pro všechny na palubě. Teď se duchové mrtvých námořníků vracejí ze svých hrobů, aby se mohli pomstít. Jsou zahaleni do nadpřirozené mlhy, uvězněni v rezidencích odlehlé komunity a hledají potomky těch, kteří město kdysi založili a zabíjejí každého, kdo jim chce překazit jejich vražedné úmysly. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

cariada 

všechny recenze uživatele

Divím se že to tak všichni zatracujete. Je to remake mnohem povedenějšího filmu než z toho ted vzniklo přesto i tohle mělo něco do sebe mělo to akci a napětí. Tvůrci mohli využít současnou techniku což se dobře projevilo ,určitě je dobře že příběh zasadili do současnosti viz mobil či notes. Být potomkem někoho kdo spáchal zločin se nevyplácí pomsta přijde dřív a nebo později stejně. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Úcta k minulosti šľachtí prítomnosť.“ Keď v roku 1980 Carpenter nakrútil Hmlu, scenár a herci neboli najgeniálnejší. Ale atmosféra ostrovného mestečka, prekliateho temnou storočnou legendou, bola výnimočná. Hustnúcou nočnou hmlou sa ozýval chrapľavo zasnený hlas moderátorky z majáka, varujúcej (rapídne ubúdajúcich) obyvateľov pred zlom. O 25 rokov neskôr dostal niekto nápad nakrútiť remake, nezmyselne omladil kasting, pridal trápne CGI, otravne natiahol „čas pred hmlou“, pridal nudné vzťahy a slabé dialógy. Výsledkom je slabý mysteriózny horor. Pravda, čakal som horšie, preto som bol vlastne celkom pobavený pomerne svižne utekajúcim dejom a občasnými fajn náznakmi atmosféry (a výrazného režisérovho audiovizuálneho štýlu, Wainwright v roku 1999 nakrútil podobne slabé, no podobne vizuálne premakané Stigmy). No a tiež ma potešila Selma Blair v čiernych nohavičkách. Najsmutnejší bol pohľad na úvodné titulky, lebo až vtedy som zistil, že túto zívajúcu rutinu produkovali autori originálu Carpenter a Debra Hill (pre ktorú sa jednalo o jednu z posledných prác, v tom roku zomrela). ()

Reklama

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Původně sem si chtěl pustit Mlhu od S. Kinga, ale náhodou jsem se (a nevědomky) dostal k této. No a kupodivu se mi výsledek líbil! Herecký výkony nic extra, ale po celý film zůstáváte v napětí. A mimo několika nedovysvětlených scén a slabšího závěru se mi film líbil tak, že jsem dal dokonce 4 hvězdy. O to víc tady nechápu ty odpady, ale asi je občas in jít s davem :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mizérie to byla, o tom žádná, ale nakročeno to mělo určitě k vyšším číslům. Bohužel tu někdo přehnal stopáž, takže se z toho vyvinula neúměrně natahovaná nuda, kde se mlha blížila i ve chvíli, kdy byla na místě. Kouzlo neviděného sice může fungovat, ale zase ne tak dlouho, kor když tu jaksi nevládne téměř žádná atmosféra. Co naopak hodnotím pozitivně, jsou herci, kteří ač splňovali vesměs atributy mladých a protivných, nechovali se tak. A navíc Selmě Blair to tady fakt sluší. Na béčko byla slušná i technická stránka věci. Ale bohužel Wainwright nedokázal s těmi pozitivy pracovat a podle toho to také dopadlo. 35% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pětadvacet let starou Carpenterovu Mlhu mnozí označují za kultovní záležitost, ale já jsem z ní zrovna dvakrát odvařený nebyl. Znal jsem několik lepších filmů, které tento režisér natočil a tak jsem jí dal jen lehce nadprůměrné hodnocení (70%). Tento remake je však mnohem horší a to asi úplně ve všem. Nejde sice o úplný propadák, ale dle mého názoru byl jeho vznik, naprosto zbytečný. Režisérovi se prostě nepodařilo vytěžit ze scénáře tolik, jako jeho předchůdci a hlavní příčinu vidím i v tom, že byl původní scénář lehce obměněn, což mu paradoxně dost ublížilo. Kostra příběhu zůstala sice stejná, ovšem nejvíce utrpěla újmu samotná atmosféra. To co zdobilo původní film, tady prostě nefungovalo. Celé mi to přišlo zbytečně zbrkle natočené, napětí se objevovalo jen místy a atmosféra díky tomu stagnovala. Našlo by se tu několik slibných scén, jenže mezery mezi nimi byly vyplněny slabými dialogy a množstvím nelogických momentů. Jakoby většina rozpočtu padla na honorář hlavních hvězd a až potom se dostalo i na speciální efekty. Digitální mlha však v žádném případě nenaháněla takový strach, jako v originále a „návštěvníci ze záhrobí“ už vůbec ne. Spíše mi to trochu připomínalo jakousi formu parodie. Což byla vážně škoda, zvláště když se na place pohybovalo několik známých tváří. 40% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Selma Blair natočila skoro všechny kaskadérské kousky sama a strávila tak například 12 hodin ve vodě při natáčení podvodních scén. (imro)
  • Producentka původního filmu a zároveň také remaku Debra Hill zemřela krátce před začátkem natáčení. (imro)

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama