Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neprozkoumaných prostorách New York City, v obrovském labyrintu tunelů a jeskyň, živoří celé kolonie bezdomovců a "ztracených" lidí. Najednou se začnou objevovat zprávy, že vláda Spojených států v zoufalém pokusu pomoci v havarijním stavu nukleárního průmyslu uvažuje o plánu uskladnit radioaktivní odpad právě do těchto podzemních chodeb. Jejich obyvatelé jsou posléze vystaveni obrovské dávce radioaktivního záření a jeho působením se změní na C.H.U.D - Canibalistic Humanoid Underground Dwellers (kanibalistické humanoidní podzemní obyvatele). A tito mutanti se začnou živit obyvateli New Yorku... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Dnes už celkem úsměvná retro podívaná, na hranici hororu a komedie, bylo asi to první co jsem společně s Lesním duchem (1981) viděl na tehdejší pirátské burzovní VHS kazeťe. Tehdy ani tak nešlo o děj, ten by se dal shrnout na dva řádky :-) šlo spíš o pocit navozeného strachu a hrůzy, kterou v tehdejší době mohla způsobit maximálně tak "Nedělní chvilka poezie" Ve filmu toho divák moc neviděl, tím že se většina děje odehrává v kanálech pod městem a tak defacto nebyl ani příliš nákladný a zbylo i na natočení škvárovitého druhého dílu, pak už finance asi definitivně došli! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Brak mě baví, ale tohle neuspělo. Jsem pro remake. Klady: film než jsem si ho pustil mě zaujal svým neobvyklým názvem, rovněž herecké obsazení nebylo marné. Zápory: starý "béčkový" horor co nemá na dnešní kousky, zastaralý vizuál, bídné speciální efekty a masky kreatur,slabé technické zázemí, každá "drsnější" scéna působí komicky, celkově nuda a tak nějak hovadina o ničem. Mé hodnocení: 10% ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Perfektní americké hororové béčko z 80-tých let, ve kterém je obsaženo téměř vše, co fanoušek od snímku podobného ražení může očekávat. S typickou dobovou hudbou zvou tvůrci dílka na exkurzi do podzemních prostor New Yorku, kde může divák narazit nejen na "podzemního" bezdomovce, ale i na něco mnohem nepříjemnějšího. Příběch je jednoduchý, nijak nekomplikovaný. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí a ztvárnění kanibalistických humanoidních podzemních obyvatel - C.H.U.D.ů - je dokonalé. Interiéry podzemí i špinavé ulice s valícím se mlžným oparem jsou přesně stvořené pro mizení obyvatel New Yorku, kterému se snaží přijít na kloub všechny hlavní postavy v čele se správňáckým policajtem. Dílko stojí především na napětí, takže humor nemá moc prostoru, i když pár krutých hlášek přeci jen padne. Hláškuje především místní fotograf, který kromě focení své přítelkyně fotil i bezdomovce v podzemí města, takže se do pátrání také přimotává. Kromě napětí se divák dočká i obstojné várky povedeného gore, nezbytné sprchové scény i padouchů z řad lidských protagonistů filmu. Výsledný dojem je příjemné béčko s optimální stopáží bez výraznějších hluchých míst, které nemohu ohodnotit jinak než pěti hvězdami. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Promě absolutní napínavá bomba. Hudba je napínavá a pomalá,čekal jsem v závěru nějaký jatka,ale ty se nekonaly. O to víc jsem se bál při konci,souboj C.H.U.D.a a ženy v domě,pronásledovaní ve stokách. Horor je točen dost realisticky,záživně a děsivě. Je to laciný,ale to co je laciný neznamená,že je to špatný. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Typické béčko 80. let strouhané na ošuntělých videokazetách. Sem tam vtipné hlášky, někdy dokonce i dialogy. Jinak je scénář plný klišé a neuvěřitelných situací, v nichž se potencionální hrdinové setkávají za značně náhodných okolností, monstra jsou natolik silná, že jim v jednom záběru nedělá problém projít zdí a v druhém se zapotit při vyrážení obyčejných dřevěných dvěří. Hudba přehání hororové pasáže jak to jen jde a masky jsou příjemně nechutné. S atmosférou tento snímek problém také nemá. Co víc od toho chtít?!! Možná kdyby se přitvrdilo v gore, byl bych spokojenější (jsem zvědav co je v director´s cut). 60% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Jay Thomas v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Skratka C.H.U.D. znamenala podľa komisára z NRC, Wilsona (George Martin), Cannibal Humanoid Underground Dwellers, no oficiálne, ako sa aj na konci filmu dozvieme, sa jedná o skratku ku Contamination Hazard Urban Disposal. (Lukoh)

Reklama

Reklama