Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

paascha 

všechny recenze uživatele

Poté, co mi Cillian ukázal v Batmanovi svou pravou tvář, už se mi jeví ve všech rolích tak nějak stejně. Tady byl taky padouch, prý sympatický. Ráchel hrála jako o život, ale trochu bylo poznat, že jí to moc nejde. Vcelku zajímavý námět a průměrné dílko, po všech stránkách. Až to bude dávat TV v nočních hodinách, klidně to dám znovu, ale dvd určitě hledat nebudu ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Škoda,potenciál tohoto filmu byl mnohem, mnohem větší než nemastný, neslaný výsledek. Chybělo jen málo a mohl se zrodit nápaditý áčkový komorní thriller, který se sice nemohl plně vyrovnat ale zcela jistě výrazně přiblížit kvalitámTelefonní budky. Lze ocenit původní nápad a kvalitní herecké obsazení.Mc Adams a zejména Murphy přitom sami zvedají úroveň snímku o 20%.Až do Lisiina úniku z letadla je atmosféra filmu výborná a napětí by se dalo krájet nožem. Jenže poté dojdou scénáristovi a režisérovi nápady a kvalita se řítí dolů jak parašutista bez padáku.Jednání postav ztrácí jakoukoli logiku a důvěryhodnost. Závěrečný souboj v otcově domě je už jen sbírkou těch nejotřepanějších žánrových klišé...Ve Vřískotu si s nimi právě Craven dosytosti vyhrál a zde jim podlehl. Jsem si jistý,že zparodovat závěr tentokrát nebylo jeho cílem. Celkové hodnocení 60%. ()

Reklama

mysicka 

všechny recenze uživatele

vcelku průměrný thriller, který válcuje cillianovo charisma.. po jeho odečtení by zbyly hvězdičky jen dvě..:o) ten kluk je talent.. může hrát transsexuála, vědce přes slunce, psychopata a nebo třeba posledního bojovníka se zombíkama a pokaždý na sebe strhne veškerou mojí pozornost.. takže cilliane, tímto tě vítám ve svojí topce..;-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie v mojom dome.“ Čertovsky originálna vec kráčajúca v stopách najlepších psychotrilerov. Na podobných zápletkách mi vždy strašne vadia nepremýšľajúci hridnovia. Vždy si ťukám prstom do čela a mudrujem v štýle "No dobre, ale prečo neurobila to alebo ono?". No, tak tu nie vážení. Tu je ústredná hrdinka nielen sympatická, rozkošná a statočná, ale v rámci možností (a žánru) jej to páli a jej spôsoby na záchranu sú pomerne realistické, aj keď divák asi nemusí byť Sherlock Holmes, aby vedel, že žiadny z jej plánov nevyjde, lebo by to bol krátkometrážny a nie celovečerný film. Áno, miestami som nevedel, či je to také inteligentné a rafinované, alebo proste, hm, blbé, ale nakoniec som sa rozhodol pre možnosť č. 1. Parádne komorná záležitosť, hravá a vynaliezavá a ak aj nie je priamo inteligentná, tvári sa tak a vy jej to pravdepodobne uveríte. Poctivo vystavaný scenár sa spolieha na erotické teroristické dusno medzi obeťou (zjazvená Rachel McAdams) a jej väzniteľom (fascinujúci krehký írsky psychopat Cillian Murphy). Medzi týmito vynikajúcimi mladými hercami to fantasticky iskrí a do pozície obete (ktorá, ako to už u Wesa býva, zďaleka nemusí zostať obeťou až do záverečných titulkov) si dokáže divák ľahko predstaviť sám seba. Mnohým sa nepáčilo akčné finále, ale mne nerobilo problém. Prostredie klaustrofobického, nie-príliš-luxusného lietadla fajn. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Režijní vedení je bez chybičky, problém byl spíše ve scénáři, který se v závěru nevystříhal nepodařeného variování na klasických žánrových klišé. Přesto režisér doslova tříská napětí víceméně z každého záběru, práce na omezeném prostoru dvou sedaček v letadle je mistrovská a i všeobecně zatracovaný závěr taky nepostrádá ty správné grády. Rachel McAdams si zadělává na slibnou kariéru hezké tvářičky s velmi rozvinutým hereckým potenciálem a Cillian Murphy už v Batman začíná dokázal, že za slupkou nevinně vyhlížejícího sympaťáka se skrývá záporák nejtěžšího kalibru. Od Telefonní budky maximálně minimalizovaný thriller, který kdyby těžil ze své originality po celou dobou stopáže, byl by dokonalý, takhle je to vysoce nadprůměrná podívaná, jíž se dá leccos odpustit. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Všimněte si pera s příšerkou. Ve scénáři je původně použito pero s Bartem Simpsonem, na které se ale produkci nepodařilo získat práva. (imro)
  • Filmovanie snímky prebiehalo striedavo v Los Angeles a Miami. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama