Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Neodklonit se to na konci trochu jiným žánrovým směrem, je to pro mě za pět hvězdiček. Padesát minut jde o takřka dokonalý film s brilantním načasováním, který neztrácí atraktivitu i přes brutální prostorové omezení na de facto dvě sedadla v letadle. Obzvláště Cillian Murphy je naprosto fantastický... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný thriller od Wese Cravena. Náboj a napětí nechybí, tempo není také vůbec špatné. Uklidňující je i délka, poněvadž pouhých 85 minut není moc. Tím pádem funguje i děj a pořád se něco děje. Příběh není nikterak originální, ale naprosto dostačující. Red Eye není snímek, který zaujme maximálně, ale pro jedno potěšení stačí... 7/10 = 75% ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tady mě Wes Craven doslova dostal. Už jsem v něj ztratil víru a nevěřil že dokáže udelat nic jiného než průmernou vyvraždovačku a ejhle. U Nočního letu jsem s otevřenými ústy zíral od začátku až do konce a ani na moment nemohl odtrhnout oči od obrazovky. Všechno skvělé. Nepřestávající akce, skvělý herci, zajímavé pojetí hodnkrát použitého tématu. Paráda. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Craven sa vrátil! 'Scream 3' a 'Cursed' boli poriadne omáčky, ale toto bola pecka!. Veľmi dobre vychytil thrillerovú pointu, napätosť na jedničku a skvele ju spracoval na minimálnom priestore (dve sedadlá v lietadle) za minimálny čas a hlavne peniaze. Ku koncu uplatnil svoje horrorové skúsenosti, ktoré divákov (aspoň mňa) vytrhli zo sedadiel. 90%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní thiller, který si díky své krátkosti udržuje po celou dobu slušné tempo. Herci své jednorozměrné postavy zvládají výborně a dokáží jim i něco dodat nad rámec, což platí především u Cilliana Murphyho. Dokud se snímek drží na palubě letadla jedná se o výborný, napínavý thiller s jasně rozdanýma kartama na omezeném prostoru. Ve chvíli kdy letadlo přistane jde vše do kopru a film se zvrhne ve festival žánrových klišé a logických kiksů, což je škoda, jelikož to zhatí jinak veskrze pozitivní dojmy. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Scénárista Carl Ellsworth – i když je debutant – pracoval jako jediný na scénáři Nočního letu. Později uvedl, že čekal možnost, že ho vymění kdykoli od první stránky po skutečné natáčení. (imro)
  • Jednu z vedlejších rolí bodyguarda si zahrál Colby Donaldson, účastník tří řad americké reality show Kdo přežije - "The Australian Outback", "All Stars" a "Heroes vs. Villains". (campix)
  • Interiéry lietadla, kde prebiehala časť natáčania, sú interiérmi Boeingu 767. Pri viacerých záberoch zvonku však možno rozoznať iné typy lietadiel, ako Airbus A320, Boeing 727, Boeing 737 a Boeing 777. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama