Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Cravenův film. Atmosférický, sofistikovaně napsaný a navzdory minimálnímu dějovému prostoru nekonečně kreativní a zábavný v přímém psychologickém nátlaku a chytrých vedlejších motivech. Sympatie k hlavní hrdince, které jsou především v závěrečném béčkově orientovaném zúčtování klíčové, fungují zásluhou skvělého emotivního výkonu Rachel McAdams bravurně, Cillian Murphy je v roli toho zlého děsivě přesvědčivý (nebo přesvědčivě děsivý?) a moc se mi líbilo chytré manévrování s morálním dilematem "neriskovat život otce a spolupodílet se na vraždě, nebo zariskovat a zkusit všechny zachránit", přestože vývoj "na papíře" je dopředu očividný a v podstatě nepřekvapivý. Ale jak říkám, vývoj "před kamerou" je tentokrát úžasně atraktivní, k páté hvězdičce nebylo daleko... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se zděsil, že půjde o další katastrofický film - jejich éra mě zrovna neoslovila. Naštěstí se děj ubíral jiným směrem. Rachel McAdams byla příjemná, C. Murphy se na roli parchanta vyloženě hodil. První 2/3 filmu obstojné, hodně mě vytáčila bezmoc, ale takhle filmy prožívám běžně; konec mi kazilo pár nelogičností na konci, zkrátka si myslím, že by se člověk zachoval trochu jinak. # V rámci žánru snímek drží průměr, na tolik ohrané téma se nesnaží až tak kopírovat. 70% ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem vždycky považoval Noční můry a vřískot spíš za směšné, než kultovní, jsem přistupoval k novému Cravenovu filmu dosti skepticky. Ovšem i slepé kuře občas zrno najde a já se (bohužel jen skoro) po celých 85 minut příjemně ošíval a se zaťatými pěstmi čekal, co bude dál. Zvláště dokud děj neopustí palubu letadla, je to na poctivé 4*. Cilian Murphy je sympaticky děsivý a jeho chladně výhrůžný pohled mrazí v zádech. I Rachel McAdams zvládá svou roli nečekaně uvěřitelně až na příliš akční konec. Ke konci se to ovšem mění v klasickou Cravenovskou domácí honičku a hlavně dialogy nabývají poněkud na trapnosti. Po druhém shlédnutí i přes Rachel, která je k sežrání, snižuju na 3. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Škoda len, že ten koniec sa trochu vymykal originalite, ktorá je príznačná pre prvú hodinu. Potom sa to mení z napínavého thrilleru na tuctový akčný film s jasne predvídateľným záverom a už to nezachráni ani psychopatický a nesmrteľný Cillian Murphy, ktorý vlastne drží celý film nad vodou. Inak to bolo dobré, takéto filmy mám rád. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Držet se film po celou dobu pouze v kulisách letadla, neměl bych žádné připomínky. To se ale nestalo. Posledních dvacet minut totiž smetlo pečlivě vybudovanou atmosféru ze stolu během několika okamžiků, celé předchozí dění na obrazovce znehodnotilo a Noční let se tak pro mne stal jen "další" thriller, který vytahují z průměru vynikající herci. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • 25milionový thriller znamenal pro Wese Cravena návrat na výsluní, protože během úvodního víkendu (19. – 21. 8. 2005) vydělal 16 mil. dolarů. Po měsíci promítání už měl na kontě 55 milionů, čímž se pro něho stal nejziskovějším filmem mimo trilogie Vřískot. (imro)
  • Při natáčení scény na záchodě v letadle Cillian Murphy omylem hodil s Rachel McAdams o zeď tak, že se bouchla do hlavy a půl hodiny byla v bezvědomí. Na DVD je tento záběr přidán do sekvence přebreptů. Když potom byla Rachel připravená pokračovat v práci, Cillian se bál točit scénu znova. Ve scéně použité ve filmu lze vidět, jak ji drží zezadu na hlavě a chrání ji, aby se znovu nebouchla. (Martinibaby)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno