Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (488)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow točí "velkolepé" (nebo spíše přerostlé) komedie, jsou pekelně dlouhé, mají originální námět, sprosté jsou jak to jen jde, hrají v nich hvězdy nejtěžšího kalibru a vždycky se utopí ve vlastní štávě! Čím to může být? Režii ne, ta je pohodová a klidná, nikam diváka netlačí. Scénáristicky zvládnuto průměrně, nění to nijak vtipné, ale trapných scén je jako šafránu. Herecky taktéž ne, Steve Carell se narodil pro vtipné role a jeho kolegové z práce na trojku. Na jedničku to totiž umí bůh, na dvojku ti nejlepší z nejlepších a na trojku ta většina, co hraje v podobných "béčko-céčkách". Takže teda, kde je ta ona chyba? Netroufám si tvrdit, ale možná by bylo dobré se zamyslet, pane režisére, a nesnažit se do svého debutu vtlačit úplně všechno, co vás napadne. Máte na to ještě spoustu času. Přesto Virgina hodnotím velkem vysoko, stačí se podívat, jak to mohlo dopadnout - český ekvivalent panic je nanic je totální sux! ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Apatow je pašeráků král a 40 let panic je jeho nejlepším kontrabandem. Propašovat do takto obhroublé komedie existencialní problémy s dospíváním, tak to si žádá schopnosti ostřílených mexických pašeráků drog. Navíc přitom Apatowův pohled na věc není ani trochu povrchní, ale naopak dokáže jasně a věcně pojmenovat zakopaného psa. V tomto ohledu brilantní. ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Nahláškovaný to je neskutečně. Obsazení to táhne kupředu, improvizované dialogy nešustí scénářem a vše hrozně dobře drží pospolu. Fakt jsem se dlouho takhle nezasmál. Jen ta stopáž byla zbytečně smrtící... to však nic nemění na faktu, že Apatow tu byl na pomyslném vrcholu a vůbec se nedivím, že se v USA z téhle taškařice stal takový fenomén (a u nás se klasicky ukazuje, že to nepobíráme - vážně 62%?). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát pět hvězdiček, napsat "No comment" a přidát výrazného smajlíka, s tím, že žádná další slova nejsou třeba. Jenže jsou. 133 minut unrated verze je hodně a film navzdory ultrasupersprostýmaneslušněhlasitýsmíchvzbuzujícím hláškám, husté koncentrací popkulturních odkazů a špičkovému obsazení (dlouho tomu, co mi všechny postavy bez výjimky takhle přirostly k srdci) občas "smrdí" vatou. Možná tvůrci opravdu neměli přesnou představu o tom, co chtějí natočit a snaživě do svého prvního celovečerního projektu nacpali všechno alespoň trochu zábavné a jim blízké, neřekl bych však, že kvantita přebíjí kvalitu. Vždyť už jenom kvalita některých samostatných vtipů přebíjí kvalitu mnoha amerických komedií jako takových. 40 let panic je "jinou" americkou komedií. Není pro každého, čehož budiž důkazem pro mne nepochopitelně nízké hodnocení 66% (shame on CSFD users!). Takže tak. 85% Zajímavé komentáře: Eddard, voidindigo, Muso ()

oje 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s originálním námětem a tak tragickým Carollem - v pozitivním smyslu. Přestože se pobyhoval na hranici trapnosti, byl výborný a každá jeho věta i gesto mně bavili, stejně jako ostatní komediální herci. Snímek s fajn scénářem si držel po celou dlouhou stopáž dobrou úroveň a já se skvěle bavil u fórů oplzlých i slušnějších. Film výrazně předčil moje očekávání a pro mě je pro mne tak určitě jednou z nejlepších komedíí své doby. Skvělým filmem o chlápkovy ne zcela jistým v lásce je komedie Život podle Dana. Alternativa: Dan in Real Life. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • Steve Carell se stal novou hvězdou volného seskupení komiků tzv. frat packu (Ben Stiller, Owen Willson, atd.) a v našich končinách na sebe nejvíce upozornil v roli hlasatelského protivníka Jima Carreyho v Božském Bruceovi. Po tomto komikovi následně převzal hlavní roli v pokračování Božský Evan. S tím je spojený také nárůst honoráře, neboť za 40 let panic dostal slabých 500 000 dolarů. (imro)
  • Režisér Judd Apatow prozradil recept na nečekaný úspěch filmu. Při preview filmu si nahrál reakce publika na magnetofon a pak podle nich film upravil ve střižně. Scény, které měly chladnější odezvu buď zkrátil nebo úplně vypustil. (don corleone)
  • Českou stopou ve filmu je plakát na hru Mafia, který je možné zahlédnout v obchodě s elektronikou. (Brousitch)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama