Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrozná zpráva se šíří světem! Na Zemi nastala obleva. Led taje, a jestli zvířata nepřejdou na konec údolí, kde je prý velká loď, všechna se utopí. Za záchranou jdou společně mamut Many, lenochod Sid a tygr Diego. Každého sužuje nějaké trápení. Many má obavu, že je poslední svého druhu, Sida trápí, že k němu nikdo nechová respekt, a Diego, i když je to tygr, který se nikdy ničeho nebojí, se bojí vody, protože neumí plavat. To se ale snaží před ostatními utajit... Cestou potkají dva vačičáky s jejich sestrou Ellie. Many se začne radovat, protože jejich sestra je mamutice. Má to ale jeden malý háček, ona si myslí, že je vačice, a jen tak si to nechce nechat vymluvit. Když už Ellie konečně pochopí, že asi vážně není vačice, nechce zase s Manym nic mít. Jenže to by nebylo to nejhorší: zdá se, že putovníci už nedojdou cíle, uvízli na plujícím ostrůvku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (543)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale opět nechápu hodnocenní. Podle mě je druhý díl Ice age o něco lepší než původní film, ale asi jsem jediný co si to myslí. I přes větší zábavnost je to pouze na 3*. Jednička těžila nejvíc z veverky a prakticky nic víc na ní nebylo vtipné. Dvojka to napravuje a veverky se nedočkáme v takovém měřítku jak by jsme si přáli(ale je stejně nejlepší :)), ale za to se začnou snažit o hodně víc všichni ostatní. Šíleně praštěná postava mluvená Queen Latifah je přesně to co jsem postrádal v minulém díle. Její naivní přesvědčení, že není mamut, ale vačnatec vyvolává hromadu vtipných situací. Bohužel filmy od Blue Sky Studios trpí menší vadou a to prakticky neexistencí pořádného děje a postavy jen jdou za jedním cílem a jejich "road movie" jsou lepeny vtípky a narážky. Velká škoda nekompaktnosti filmu, ale jinak slušná zábava. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film bych zhodnotil jedinou větou - Veverka nezklamala!!! Na ní jsem se těšil nejvíce...ale jedna veverka film neudělá. Dvojka už není tak vtipná jako jednička, ale rád a se zaujetím jsem se na ní koukal hlavně když se tam objevili mezivstupy veverky s jejím ořechem. Zpracování je taky stále na velmi vysoké úrovni. Celkově to není zklamání ani zdařilé pokračování...spíše zlatý střed. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

"If anyone asks, there were fifty of 'em..and, uh..they were rattlesnakes." Nezakrývám sentiment, který ve mne přebývá. První díl byl, je a bude klasikou mezi animovanými rodinnými filmy. Jasně, dvojka je o tom samém, místy hodně infantilní, místy by se člověk skoro bál. :) Mně se to líbilo, Mannymu určitě taky..jen veverka Scrat by možná uvítala jiný průběh! :) "I believe I can fly!" ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Co si budeme namlouvat, dvojka není tak vtipná a svěží v nápadech jako jednička. Celá pouť před potopou je hlavním tématem, i když časté vsuvky s veverkou jsou geniální. Bohužel, ona hlavní část hodně pokulhává a nebýt pár svěžích scének, byla by to nuda k ukousání. Takto alespoň tento animák pobaví a to z velké části právě díky veverce. [Přesná stopáž: 89 min] ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Digitálně na hodně vysoké úrovni natočený snímek plný hodně roztomilých zvířátek, plytkého a předvídaletného příběhu a jedné (dnes už téměř kultovní) šavlozubé veverky Scrat, která oproti jedničce dostala více prostoru (producenti ví proč:-)) Proti animaci nemám žádných výtek, zapůsobila i nadprůměrná hudba Johna Powella, který se svého úkolu zhostil s pro něj typickou vervou, jediné, co snímek sráží, je tak trochu povinná zápletka (jen aby NĚCO vzniklo), děti budou nadšené plejádou klidnějších a "akčnějších" pasáží a my ostatní si užijeme aspoň jedné z nejzákeřnějších a nejmilovanějších animovaných postaviček moderních animáků - šavlozubé veverky, která je prostě k sežrání!!!!! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. března 2006 v Los Angeles. (Varan)
  • Osmdesátimilionový animák debutoval (31. 3.-2. 4. 2006) s obratem 68 mil. amerických dolarů, což bylo jen o něco méně, než utržili Úžasňákovi (2004) a Hledá se Nemo (2003). Celkový obrat v Severní Americe se vyšplhal na 195,3 milionu (a překonal tak 176,3 mil. prvního dílu), celosvětový pak na 667,1 mil. (imro)
  • Režisér Carlos Saldanha poznamenal, že aktuálnost děje byla zvláštní náhodou: "Začali jsme na filmu pracovat před třemi roky a za tu dobu se ve světě stala spousta živelních pohrom. Rozhodně jsme si téma oblevy nevybrali až po hurikánech a tsunami, které si vyžádaly spoustu obětí na životech." (duklak2)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama