Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle pravdivého příběhu. Anthony Hopkins v roli muže, který šel celý život za svým snem: být nejrychlejší. Novozélanďan Burt Munro strávil 40 let života zdokonalováním svého motocyklu Indian Scout z roku 1920. S tímto strojem se pak vydal na cestu na solná jezera v Bonneville v americkém státě Utah, která jsou díky dokonale rovnému povrchu ideálním místem pro rychlostní závody. Přes nepřízeň okolností se mu v roce 1967 podařilo zajet rychlostní rekord, který dodnes nikdo nepřekonal. Příběh filmu V zajetí rychlosti se soustředí na cesty k Bonnevillským solným pláním, které Burt Munro podnikl v 60. letech minulého století. Je to cesta za splněním fantastického snu, pravdivý příběh muže, který nepřestal věřit. „Jestli je to těžké, dej do toho víc. Jestli je to nemožné, dej do toho všechno.“ (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

gogo76 

všechny recenze uživatele

One man show, aj takto by sa dala nazvať táto výborná road movie. Až nápadne pripomínajúca príbeh Alvina Straighta. A.Hopkins je maximálne presvedčivý ako vždy a príbeh si zamilujú všetci bez ohľadu na to, či sa im motorky páčia alebo nie.Film je dokonale vyvážený, niet mu v podstate čo vytknúť. Veľmi ma pobavil vtip:" Aj na staré bendžo sa dá zahrať zopár pesničiek". Určite jeden z najlepších Donaldsonových filmov, ak nie najlepší. Film 80%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak nevim no, jednou za cas urcite takovejhle milej a lidskej pribeh neuskodi, ale tady mi to prislo uz dost prehnany. Kdyby to nebylo podle skutecnejch udalosti, tak bych tomu neveril. Burt prekonava vsemozny nastrahy, aby si splnil sen a diky tomu, ze to je sympatak, co se hned s kazdym sprateli a ze vseho se vykeca, tak se mu to nakonec povede. Ok, to beru, proc ne, navic je tu Hopkins uplne dokonalej a scenar je hezky napsanej. Ale proc proboha byli vsichni tak hodny. V tomhle filmu se nenajde ani jeden clovek, kterej by na Burta nebyl milej nebo mu nepomoh, az to bylo k posrani. Taky jsem cekal, ze to bude vic o prekonavani rekordu a zavodeni, ale film je spis o problemech spojenejch s tim, vubec se tam dostat a zaverecna jizda uz je jen takovy uzavreni, i kdy je natocena perfektne. Bavil jsem se docela dobre a film je to fakt prijemnej, ale proste nemuzu dat pet hvezdicek, to jak tu je kazdej strasne hodnej bylo proste na me moc. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack J. Peter Robinson: 1. Burt and Tom ,2. Bike Shop ,3. Departure ,4. Beach Race ,5. Disappointment ,6. Eggs for Fran ,7. Memories ,8. Road Encounters ,9. Jake ,10. Burma Shave ,11. Bonneville Salt Flats ,12. Trial Run ,13. Refusal/Heart Attack ,14. Rusty ,15. Sportsman of the Year ,16. The World's Fastest Indian ,17. Burt's Triumph ,18. "Back to My Shed", ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Herectvo Anthonyho Hopkinsa má viacej farieb než všetky tie krásne lokality, ktorými v tomto filme prechádza ako Alenka v ríši divov. Sledovať herectvo Anthonyho Hopkinsa je ako nechať sa unášať dirigovaním orchestra Enniom Morriconem. A tento film nie je ničím iný než pozitívnou, dobrosrdečnou, remeselne perfektne nakrútenou ódou na herectvo Anthonyho Hopkinsa. Sláva mu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Anthony Hopkins a.k.a. The World's Fastest Grandfather předvádí velice sympatický výkon a ukazuje, že ještě zdaleka nepatří do starého železa. Jeho postava táhne celý film a prostředky jakými je vykreslen jeho charakter (užívat si života naplno) a způsob myšlení ("Nemám brzdy, plánuji jet, ne brzdit") jsou na filmu to nejzábavnější. Ovšem jinak je celé biografické pojetí obyčejné, přímočaré, příliš idylické a tím pádem i předvídatelné. Scénář je poněkud strohý a pár road movie prvků jej může maximálně vytáhnout do mírného nadprůměru, ale ani o chlup výše. Myslím, že hodnocení tohoto filmu také dost závisí na náladě (chci myslet, nebo odpočívat?) a očekávání... Nebylo to vůbec špatné, ale pro mě ne zcela uspokojivé. 7/10 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Burt Munro (Anthony Hopkins) ve filmu tvrdí, že v Austrálii nežijí žádní hadi. Toto tvrzení platí pouze pro Nový Zéland, naopak v Austrálii žije největší množství jedovatých hadů na světě. (Stanley619)
  • Originál motocyklu Indian Scout Burta Monroa je vystaven v obchodě Hayes v novozélandském městě Invercargill, odkud Monro pocházel. Ve stejném obchodě je rovněž vystavený automobil, který při natáčení používal Anthony Hopkins (Burt Munro). Další dva automobily použité při natáčení filmu jsou k vidění v muzeu Transport & Toy Museum nedaleko města Wanaka. (Pepinec)
  • Režisér nechal pro potřeby natáčení vyrobit 4 motorky, dvě na detailní záběry a dvě na jízdu. (imro)

Související novinky

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

22.06.2006

...zpívá Ivan Mládek a vlastně tím popírá prvotní ideu horolezectví, tedy překonávání hranic (svých i přírody) a snaha o dosažení nedosažitelného. Filmy o horolezcích a jejich hrdinských výstupech… (více)

Reklama

Reklama