Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (845)

ditrue 

všechny recenze uživatele

Stylova komedie ktera by vas presvedcila i o tom ze gravitace neexistuje ;o) dialogy jsou trefne napsane, herci hraji tak jak maji...vse je zahaleno takovym pohodovym tempem. Film nikam nespecha ale pritom nenudi...kdyz chce rozesmeje vas a jindy se zamyslite...a z Camerona Brighta roste asi nova SuperStar...jen tak dal... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jason Reitman .. Film uspěl tak napůl. Satira na tabákový průmysl se celkem daří, ale chybí mi něco ostřejšího, něco pamětihodnějšího zkrátka něco výživnějšího. Co to mohlo pohřbít úplně je morální linka, naštěstí z ní vybruslí tvůrce přijatelným způsobem. Kolem a kolem zbyla vlažná kritika, naplněná hutnou porcí příběhové vaty mezi kterou jsem se od srdce zasmál jen párkrát, což je málo. Vyšroubovat celek výš nepomohl ani Aaron Eckhart, byť je jeho výkon bezchybný a nic nekazí. Ač nerad, nutí mne to srovnat s nedávným Lord of War, za kterým Thank You for Smoking viditelně zaostává v mnoha směrech. Je to škoda, mohlo se jednat o výživné ,,žrádlo." Smoking Is Cool! ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nick Naylor je geniálny diablov advokát a Aaron Eckhart ho zahral dokonale. Ešte som ho nevidela v úlohe, ktorá by mu lepšie sadla ako táto. Jemnú Mariu Bello by som tiež nečakala v takejto roli - ale užila si ju nádherne - ten chladný pragmatizmus jej neskonale svedčí! Tento film je tak krásne cynický, sarkastický a zároveň realistický, že slabšie povahy ho asi budú ťažko rozdýchavať ;-) THANK you for smoking! ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Možná jsem starý cynik, ale když mi ukážete chlapíka, který se živí obhajováním cigaret a ještě ho to baví, čelist mi šokem nespadne. Někteří možná budou hýkat blahem nad pravdivým zobrazením naší zkažené civilisace, já mám naopak škodolibou radost z každého momentu, ve kterém pokrytci, prosazující zákaz všeho co je momentálně nejvíc trendy nenávidět, dostávají na prdel. Oproti mým veškerým očekáváním byl film poměrně milý; celuloid rozhodně snese i břitčí satiru, kor když se otírá o tak kontroverzní téma. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S blížícím se koncem zbytečně uspěchaná cynická satira o tom, že není důležité míti pravdu, ale usvědčit toho druhého, že se mýlí (což platí nejen pro souboj tabákový průmysl vs. odpůrci kouření, viď naše politická scéno).. Moc se mi nepozdávalo podání obou stran barikád, kdy cigaretobijci byli do jednoho hloupí ťulpasové (Vote Macy!) a protřelý manipulátor Eckhart, co by přesvědčil k odchodu ze scientologické církve i Cruise, sedne naivně na lep žurnalistce K.Holmes, které se to nedaří. Holt, asi není doma v ložnici dostatečně přesvědčivá.. Dle závěrů Reitmanova filmu kouřit, či nekouřit zůstává svobodnou volbou každého z nás, ale já osobně jsem radši, když si během mé večeře v restauraci dá vedle sedící host místo tří zlatých marlborek tři chedary, neboť ze zkušeností vyplývá, že cedule na zdi zůstává mnohdy jen cedulí a já bych strašně nerad někomu vadil tím, že mu jím u kouření.. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • Sam Elliot (Lorne Lutch) nechtěl, aby jeho postava vzala peníze. Režiséru Reitmanovi trvalo přes tři hodiny, než ho přesvědčil, aby scénu zahrál podle scénáře. (don corleone)
  • Při promítání snímku na festivalu Sundance se zjistilo, že chybí dvanactisekundová sexuální scéna. Nešlo o cenzuru, ale o chybu při pořízování filmové kopie. V kinech o ni diváci nebyli ochuzeni. (imro)
  • V scéne, kde sa Nick (Aaron Eckhart) ospravedlňuje svojím priateľom z OSS, požiada Polly (Maria Bello) Bobbyho (David Koechner) o kúsok koláča, z ktorého vezme syr spolu s malou americkou vlajkou, no v nasledujúcom zábere sú už opäť na vrchu koláča. (N0X.)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama