Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (845)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nick nelže a ani pravdu neskrývá... On ji pouze filtruje. (A)morálně flexibilní snímek, který není nepodobný filmu "Lord of War". Eckhart zraje každým novým filmem a Jason Reitman hned svou prvotinou (myšleno "komerční") potvrdil že je režisérem, který umí inteligentně a velmi vtipně zpracovat nelehké téma a vůbec nevadí, že snímek je pouze sletem jednotlivých černým humorem a satirou prolezlých scén. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Satira na všechny morality, rádoby liberály, lobbisty ve všech směrech. Sarkastický pohled na problematiku kouření, souboje mezi tabákovými koncerny a odpůrci kouření, kde v extrémních případech obě strany dělají, říkají a publikují naprosto zcestné věci (Reportérka: "a nemyslíte si, že tím, že odstraňujete digitálně cigarety z klasických filmů, měníte historii?" Senátor: "my jí neměníme, ale upravujeme."__ vs.__ Holčička ve škole: "maminka říká, že cigarety škodí zdraví." Tabákový lobbista: "Je snad tvoje maminka doktorka?" "Není." "A je maminka vědeckovýzkumný pracovník?" "Není." "Tak v tom případě není kompetentní něco takového říkat."). Každopádně Nick by skoro dokázal přesvědčit i mě, že má v něčem pravdu (btw. skvělý Aaron Eckhart) a nakonec on, který je vlastně ten největší hajzlík, co přesvědčuje lidi, aby začli resp. nepřestávali kouřit, vyznívá jako člověk s největším charakterem na světě. Obvykle se nejlepší filmy s tématikou drog, alkoholu a cigaret doporučují jako odstrašující příklad, tady můžu doporučit jedině skvělou zábavu, protože kouření rozhodně neznechutí :-). ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nick Naylor je geniálny diablov advokát a Aaron Eckhart ho zahral dokonale. Ešte som ho nevidela v úlohe, ktorá by mu lepšie sadla ako táto. Jemnú Mariu Bello by som tiež nečakala v takejto roli - ale užila si ju nádherne - ten chladný pragmatizmus jej neskonale svedčí! Tento film je tak krásne cynický, sarkastický a zároveň realistický, že slabšie povahy ho asi budú ťažko rozdýchavať ;-) THANK you for smoking! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Chytrá, jízlivě sarkastická komedie, která nešetří nikoho a nic a srší hláškami na všechny strany a přitom je tak říkajíc ze života. Člověk nemá v žádné scéně a u žádné postavy pocit něčeho umělého. Dobrý scénář se potkal se slušným režisérem a herecké obsazení je velmi kvalitní, takže dohromady jde sice ne o přelomový, ale velmi kvalitní žánrový film, který potěší fanouška inteligentního humoru. Je to přesně ten druh snímku, kde si některé hlášky vybavím určitě i po letech. Celkový dojem: 80 %. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAŽDÝ MÁME NA NĚCO TALENT. JÁ MLUVÍM.....“ /// …protože, když správně argumentuješ, neuděláš chybu! Srozumitelně účelný, drasticky pravdivý a černohumorně dokonalý. Film pro všechny, co zvládaj morální flexibilitu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1994 napsal Christopher Buckley, číst nebudu. 2.) Zajímám se o frajery, co se snažej udržet na uzdě světovou populační explozi. 3.) Thx za titule ,,g33w1z“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • Televizní společnost NBC ohlásila výrobu pilotního dílu k připravovanému seriálu, nakonec ale natočen nebyl. (imro)
  • Satira za 6,5 milionů vydělala během prvních tří dnů promítání (17.–19. 3. 2006) v pěti severoamerických kinech 262 923 amerických dolarů a díky dobrému odhadu se po expanzi do více měst vyšplhal celkový výdělek akvizice distributora Fox v USA na 24,8 milionu. Součet celosvětových tržeb pak dosáhl 39,3 mil. (imro)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama