Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (285)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Michael C. Jones umí, když chce, tady se mu ale moc nechtělo, a nebo si s touhle látkou zkrátka nedokáže poradit, tak jako Verhoeven či Roman Polanski-Hořký měsíc nebo Berry Levinson-Skandální odhalení. Že by ale zklamal na plné čáře, to se také říct nedá. Sexy scény tu jsou, psychologická stránka také není k zahození a rozhodně se vyplatí u filmu přemýšlet, díky čemuž zůstávám na 3*. Nedopadlo to katastrofálně, ale i přes to je porovnávání s prvním dílem zcestné. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Základní instinkt jsem koupila v trafice v domění, že jde o první díl. Zklamání se dostavilo vzápětí. Úvodní scéna je výborná a zavádějící, protože ve vás navodí pocit dobrého filmu. Ten se ovšem nedostaví. Místo něj jsme nuceni čučet, kterak stará Sharon balí nějakýho duševně omezenýho knihovníka. Nikdy bych nevěřila, že někdy v duchu vykřiknu: Vrať se Douglasi, vrať se! Základní instinkt je prostě jeden, nechápu, proč se pokračování vůbec po tak dlouhé době zrealizovalo, a to naprosto zbytečně. Nepřináši nic nového, spíš hází špínu na vynikající první díl. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Snaha vytřískat ještě něco z ,,jedničky" je zde zjevná. Ačkoliv Sharon tu ještě stále vypadá dobře a hrábě by jste o ní neopřeli (i když asi vyzážisté si mákli) děj je jen řídkým výluhem a zoufalstvím. Veškerá originalita je pryč. Sharon tu už navíc nohu přes nohu nepřehazuje a i když během filmu řekne,,vošukej mě" nemá to už ten šmak co byl v předchůdci. A možná právě proto. * * ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tento film si nezaslúži niesť názov Verhoevenovho hitu. Okrem ústrednej postavy a jej predstaviteľky s ním totiž nemá vôbec nič spoločné. Scenár je jedna veľká úbohosť, vhodný tak akurát do telenovely a vrcholom jeho stupidity je postava psychiatra, ktorej konanie prekračuje všetky hranice ľudského chápania. A zrejme tomu dosť pomohol aj jej predstaviteľ - David Morrissey, ktorý je hrozne nevýrazný a bez charizmy, vhodný akurát na vedľajšie úlohy. A tak jediným pozitívom filmu je Sharon, ktorá na pár malých okamihov predviedla aj nejaký herecký výkon, ale naozaj tých okamihov bolo len pár a bohužiaľ netrvali dlho. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sharon Stone zestárla a už není tak mrazivě přesvědčivá jako v jedničce, ale sex appeal ještě pořád má, ale ne už tak dráždivý. Vydupala si tohle pokračování a po jejím boku nahradil Michaela Douglase celkem nekoukaný David Morrissey, ale scénář už tolik nestaví na dravých sexuálních scénách, ale nahrazuje je jen slabším předivem erotična. Do popředí se více dostává příběh psychiatra lapeného v moci vášně a intrik a není to příběh k zahození. Režisér Michael Caton-Jones není tak odvážný jako jeho předchůdce Verhoeven a nerežíruje ani s takovou lehkostí, ale nabízí celkem zajímavý thriller s nečekaným závěrečným rozuzlením, pohled na odhalená Sharonina prsa ve vířivce, jednu odvážnou sexuální scénu, stejnou hudbu jako v jedničce a pocit, že to přece jen nebylo tak špatné. Erotických thrillerů se totiž točí stále méně, a tak mně to přišlo vhod. 60% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Auto, kterým ve filmu Catherine Tramell jezdí, je Spyker C8 Laviolette. (HellFire)
  • Hudbu k filmu měl mít na starosti rovněž jako u prvního dílu Jerry Goldsmith, ale zemřel dříve, než stihl napsat první notu, a proto se ve snímku objevuje jen jeho hudební motiv. (imro)

Reklama

Reklama