Reklama

Reklama

Vějíř lady Windermerové

  • USA A Good Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Současné filmové adaptace her Oscara Wilda, jako například Ideální manžel nebo Jak je důležité míti Filipa, se většinou věrně drží originálu a odrážejí reálie viktoriánské Anglie 19. století. Režisér Mike Barker a scenárista Howard Himelstein však důvtipně přenesli stejnojmennou Wildovu hru do komunity Angličanů a Američanů žijících ve třicátých letech na italském pobřeží Amalfi. Mladá lady Windermerová, v podání Scarlett Johanssonové, podezřívá svého manžela z milostné aférky s nově příchozí, skandály opředenou paní Erlynnovou (Helen Huntová). Sama však není daleko od toho, hodit za hlavu předchozí život a pověst a podlehnout milostným návrhům lorda Darlingtona (Stephen Campbell Moore). Záhadná paní Erlynnová má ale dobrý důvod jí v takové pošetilosti zabránit. Atraktivní, sluncem projasněné a vtipné drama nabízí překvapivý pohled na Wildovu klasiku a těží ze skvělých hereckých výkonů, mimo jiné Toma Wilkinsona a Mileny Vukotićové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podobne ladený film na Wildeove motívy Ake je dôležité mať Filipa mi pripadal v každom aspekte zaujímavejší, ako A good woman, ktorého 89 minút mi pripadalo dlhších, ako by sa patrilo. To je pri filme, ktorý by mal stáť na vtipných a trefných dialógoch, dosť závažná chyba. Kostýmy, pekná tvárička Scarletky, pre mňa nepochopiteľné očarenie Helen Huntovou, ktorá sa mi nepáčila ani v dobách jej rozkvetu. Možno je trochu problém aj v tom, že mi akosi nereže obdobie 30 rokov. ()

elle 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně obsazené a příjemně se na to kouká. Jako adaptace to má hlavní kámen úrazu v posunu času, protože některé věci, které Wilde komentoval a glosoval a týkaly se "JEHO" součastníků, nemají posunuty o 40-50 let kupředu už takový smysl a pravdu. Dát ženě ve 30. letech 20. století jako dárek k výročí vějíř? Tento předmět tak přestává být symbolem, ale pouhou výstřední kuriozitou, která ale není zas tak podstatná, aby vysvětlila název. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Duchaplný příběh je celý protknut inteligentní konverzací, lehkým humorem a kouzelnými dialogy, tolik typickými pro Oscara Wilda. Herecké obsazení také nemohlo být lepší. Helen Hunt a Scarlett Johansson jsou překrásné a nádherně si konkurují. Kamera hýřící příjemnými světlými i pestrými barvami spolu s uklidńující hudbou a dobovými kostými navážou tu správnou atmosfétu. Je to snímek plný citů, lásky, dojmů a šarmu. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Velmi nešikovně zpracovaný Wilde, nebo středně dobře zpracovaný hloupý příběh od téhož. Jediné, co tam září je Scarlett Johansson, která hraje neobyčejně věrně naivní novomaželku. Celá konstrukce tohoto filmu mi připadá jaksi poškozená v základech, volba Huntové do hlavní role, nešťastná. Wilde jistě plánoval, že uslintaní staříci budou vynášet moudrosti a bude to především moudré a zároveň vtipné. Staříci jsou skutečně uslintaní a odporní, moudra vynášejí ale vyznívá to velmi trapně. Jako divadelní hra by to myslím ušlo, film je zklamání. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvápko. Velkou roli určitě sehrála předloha brilantního glosátora lidských vztahů Oscara Wildea, takže ty vybroušené dialogy bylo radost poslouchat (zejména trefné a lehce ironické životní postřehy Toma Wilkinsona), stejně tak bylo radost nasávat tu báječnou atmosféru 30.let min.století (precizní výprava a příjemná dobová hudba) a odsýpalo to jako švýcarské hodinky. A navrch další ujištění, jak báječnou a nedoceněnou herečkou je Helen Hunt!! „Filmový babinec“ par excellence. ()

Galerie (88)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama