Reklama

Reklama

Pád do tmy

Trailer 1

Obsahy(1)

Rok po kruté a tragické nehodě se šestice kamarádek opět vydává na každoroční dobrodružnou výpravu - tentokrát do odlehlé části Appalačského pohoří, aby podnikly sestup do jeskynního systému. Uvnitř jeskyně je náhle zasáhne pohroma. Kameny uvolněné při sesuvu zatarasily jediný východ a uvěznily je uvnitř. Skupina se po neshodách dělí a každá z dívek se modlí, aby našla nějaký jiný východ. Je tu ale ještě něco jiného, co na ně v podzemí číhá - neznámý druh velkých humanoidních nestvůr, které se dokonale adaptovaly na život ve tmě. Představa, že se brzy stanou kořistí příšer, v dívkách probouzí ty nejprimitivnější pudy a nutí je dělat úplně vše, aby obstály v totálním boji s nepopsatelnou hrůzou, která útočí bez varování, znovu a znovu a znovu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (959)

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikajici "maly" horror dokazujici Marshalluv cit pro budovani opravdu desive atmosfery, kterou vytvari snad vsemi dostupnymi prostredky. Prakticky kazda cast filmu je dokonala, ale dve veci cni nad ostatni. 1, vynikajici, nastesti nezname, herecky, kterym hruzu opravdu verite a chte nechte ji prozivate s nimi. 2, genialni prace s hudbou a zvuky, v mnoha momentech jsem prestaval dychat a jen sokovane koukal. Plne hodnoceni nedavam hlavne kvuli nepovedenemu zaveru, jinak film presne splnuje to, co si predstavuju pod pojmem horror. Jo a mimochodem, trpim klaustrofobii. :) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Výborný horor s impozantním a snad až nečekaným nástupem, partou šesti holek, hromadou ženských řečí, neznámým jeskynním systémem, skvělou atmosférou a patřičně hnusným podzemním překvapením...Asi tak by se dal Pád do tmy stručně zhodnotit, přidám ještě, že film má několik opravdu drsných a drastických scén a skutečně prvotřídní lekačky, které Vám určitě pocuchají srdeční puls. Jen ten závěr je jaksi přemotivovaný a pro mě nesrozumitelný...jinak parádní záležitost! 44,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Super hovězina s šestákovoumorálkou a fakt sexy zakrvácenou hlavní hrdinkou. Narozdíl od podobně laděné Jeskyně tady zapracovala jak skvělá režie, která si s atmosférou podzemí řádně vyhrála, tak slušný scénář, který naskládal partu buchet do jeskynního komplexu, vystavil je bandě hladových Glumů a přestal cokoli řešit. Dialogy se tak omezují na nutné minimum a člověk přežije i ten celkem jalový pokus o jakés takés vyhrocení vztahu uvnitř družiny. Fakt se mi líbil stylový konec. Čekal jsem typické nablblé klišé, ale navzdory falešnému naznačení je konec... no prostě descentní jak se sluší a patří. Neil Marshall to má v ruce a The Descent je fakticky povedeným kouskem hororového béčka s áčkovým vyzněním. Ačkoli je část před zjevením glumoidních kreatur výrazně povedenější, celkově vzato mě i emancipovaná vyvražďovačka v závěru celkem pobavila. Citace Morriconeho zvukových patvarů z Věci taky potěšila. Tak toto som nečakal. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"The Descent" je zvláštny horror, v dominantne ženskom obsadení. Film ktorý sa veľmi pozvolna rozbieha, ale v druhej polovici, už prepne na vysoké otáčky. Je tam pár fakt ľakavých scén a tí podzemní paľudia sú dostatočne desiví. V zrovnaní s podobne ladeným filmom "Jaskyňa" je to umelecké dielo. "Pád do tmy" ako horror vôbec nie je špatný. *** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £3,5milióna($7miliónov)║Tržby USA $26,024,456Tržby Celosvetovo $57,029,609Tržby za predaj DVD v USA $22,326,610 //počet predaných kusov 1,239,211║ Prvá polovica filmu ovplíva výbornou temnotou, napätím, nepoznaným tajomnom, v tej druhej sa to postupne mení na zbytočné skresľujúce klišé a čo je ešte horšie z tých zúbožených dievok sa stávajú postupne Rambovské tipy oháňajúce sa nebojácne horolezeckými kladivkami tak ako špeciálne vycvičená vojenská jednotka, škoda malo to na viac. /45%/ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 26 milionů dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 57,1 mil. (NIRO)
  • Ve filmu nejsou žádné reálné jeskyně. Všechny byly uměle postaveny pod vedením scénografa Simona Bowlese v Pinewood Studios. (TomikZlesa)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

04.11.2012

Z Nespoutaného Djanga, kde měl hrát DiCapriova sadistického poskoka, se na poslední chvíli vyvlekl, ale na Divoký západ přece jen vyrazí. Zahraje si totiž šerifa v údajně extrémně brutálním… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Reklama

Reklama