Reklama

Reklama

Pád do tmy

Trailer 2

Obsahy(1)

Rok po kruté a tragické nehodě se šestice kamarádek opět vydává na každoroční dobrodružnou výpravu - tentokrát do odlehlé části Appalačského pohoří, aby podnikly sestup do jeskynního systému. Uvnitř jeskyně je náhle zasáhne pohroma. Kameny uvolněné při sesuvu zatarasily jediný východ a uvěznily je uvnitř. Skupina se po neshodách dělí a každá z dívek se modlí, aby našla nějaký jiný východ. Je tu ale ještě něco jiného, co na ně v podzemí číhá - neznámý druh velkých humanoidních nestvůr, které se dokonale adaptovaly na život ve tmě. Představa, že se brzy stanou kořistí příšer, v dívkách probouzí ty nejprimitivnější pudy a nutí je dělat úplně vše, aby obstály v totálním boji s nepopsatelnou hrůzou, která útočí bez varování, znovu a znovu a znovu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (959)

Sssiksseilor 

všechny recenze uživatele

Hey, there's something down here... ~ Hned na začátku je po chvilce všem jasné, že se tu nebudem plácat v rukavičkách a honit si za černou čmouhou, která se možná objeví úplně na závěr. Toto je nefalšovaný syrový britský horor s geniálně budovanou atmosférou a dvojnásob budou nadšeni milovníci jeskyň, včetně jejich slepých, úchylných i nenažraných obyvatel. Pro všechny, jenž mají rádi tmu a nepohrdnou dobrodružným průzkumem nejhlubších zákoutí. Pro všechny, co neomdlívají z litrů krve a nevadí jim nízky lokální úbytek ženského pohlaví. The Descent je právě pro vás, přičemž už nyní se můžete těšit na všechnu tu krásnou směsici zvuků, které se přírodou a tajemnými hlubinami rády šíří. Přistihl jsem se dokonce, že si tento horor rád opakovaně pouštím a ač jsem jej viděl celý nespočetkrát, tak stále velice baví. Až tak moc, že jsem si jednou pustil druhý díl, který je skoro tak špatný, jako většina hororových pokračování v soudobém filmovém světě. Ano, naprostá sračka, co dokázala zabít a vymazat vše výjimečné z dílu prvního. Rozhodně tedy ruce pryč a raději si dejte 'sestup jedna' zase od začátku. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, holky toho zbytečně moc nenakecaly, takže to má švih i spád a kromě začátku tu prakticky hlucho není. Dívenky jsou hezké, obludy a jejich masky v průměru. Konec mne dost zmátl a doteď nevím co si o něm mám myslet. No, nic, hned si pouštím dvojku. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový britský horor o skupině holčiček s dobrodružným duchem.. Co nejprve vypadá jako dobrodružný survival o prolézání tmavých a úzkých jeskynních, už i přes netrpění klaustrofobií mi není dvakrát příjemně a v každé podivnější škvírce už přemýšlím, jak by se zase musel svolávat záchranný tým, aby tyhle odvážlivce zachránili.. V naprosté tmě se pohybujete jen tam kde vám to prostory dovolí a vidíte jen to, kam zrovna postavy zamíří čelovkou.. A dost rychle poznáte, že v jeskyni nebude něco v pořádku... A i když bych si v první polovině dovedl představit jen napínavý survival, kde se třeba jedna z holek snaží zachránit další, tak o tohle tady pořád nepůjde.. Pád do tmy ale navíc dá rychle jasně najevo, že v jeskyni nejsou holky samy.. A od té doby se film přestane držet pozadu a přirozená lidská nedůvěra ze tmy dostane svého opodstatnění... Je to sice pořád dokola stejný koncept - slasher, jen teď ho vhazují do zcela unikátního prostředí, který skoro působí jako další hráč.. Jen když se poodhalí všechny karty, tvůrci už nemají čím překvapit, proto i když se třeba přitvrzuje, už se v tom trošku spíše plácají.. Škoda pak finálního upuštění páry.. Ale největší problém s tím mám z hlediska postav, které i když s nimi chvíli času ze začátku trávíme a je tam jeden osobnější moment, tak i přesto se na ně absolutně nedá napojit a pak navíc když je v jeskyni někdy ani nerozeznáte, zmenšují se pouze do "masa do hororového mlýnku"... V nočním osvětlení to je celkem síla, ale stejně zůstává Pád do tmy docela za očekáváním.. 60% ()

axik 

všechny recenze uživatele

Natočit film převážně v plazivkách to je opravdu brutální. Film speciálně pro klaustrofobiky. Velmi slušný thriller! ()

MiD 

všechny recenze uživatele

Skvele, naprosto fascinujici! Ze zacatku jsem necekal nic, ke konci jsem dostal maximum! Zacatek filmu me malinko nechaval na pochybach, jestli se opravdu jedna o horor, nebo spise o extremni sporty party kamaradek. Po chvilce jsem sebou ale tak skubnul (coz se moc casto nestava) a zase, az jsem se do filmu maximalne zazral. Dokonalou hororovou atmosferu, vyvolava nejen prostredi jeskyne, ale hlavne to, ceho se clovek nejvice boji - tma a neznamo. U tohoto snimku je velke plus to, ze nejsou hned videt utocici priserky, valici se ze vsech stran, ale objevujici se pekne postupne a necekane. A proto, ze zacatek je tak pekne pomaly a relativne klidny, nasleduje obrovsky zlom, kdy se hlavnim chodem stavaji hektolitry krve, nasili, brutalni sceny a hodne lekave okamziky... Jednoduse receno, film pro jeskynare jako vysity! ()

Grellenort 

všechny recenze uživatele

Usedl jsem k tomuhle filmu s vánočkou v ruce, že strávím příjemný večer. Zhruba po třech minutách jsem se tou vánočkou málem udusil a definitivně jí odložil stranou, abych v následujících minutách shlédl zřejmě nejpůsobivější survival jaký jsem měl zatím možnost vidět. Perfektní atmosféra (scéna "I'm stuck!"). Nevídané gore - ano, japonské filmy jsou krvavější, ale takovým přehnaným, neškodným způsobem - konec jedné z hrdinek jejíž jméno si nedokážu vybavit (ta před Juno) vám řádně pocuchá žaludek. Smrt tady opravdu bolí. Skvělý zvuk, mimořádně hnusné potvory, a neokoukané tváře hrdinek kterým se dá věřit prakticky cokoliv. A celé to uzavírá jeden z nejsympatičtějších konců (alespoň pro mě) jaké jsou v hororech k vidění. A pokud ho někdo prohlašuje za happy-end, pootom já ho prohlašuju za piráta, protože film nedotáhl celý, nebo mimořádného tupce, protože to nepochopil. Tenhle britský, takřka nezávislý film je výsměch americké variaci na stejné téma (The Cave). Pokud budete mít možnost, určitě si Pád do tmy pujčte. A koukejte na něj v noci :-). ()

moore 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra, lekačky, u kterých jsem se někdy málem pos..., konec, který není šokující ale neurazí. Sice mi přišlo, že film má děsivější atmosféru před zjevením gumáků, ale budiž za 4* ()

sinom 

všechny recenze uživatele

prva polovica klaustrofobia jak svina, fakt nema zmysel to pozerat cez den pri zatiahnutych zaluziach, chce to tmu jak svina, nakolko je miestami na platne osvetlenych cca 10-20% plochy. druha polovica vyvrazdovacka jak vino, jedine co mi trosku vadilo, boli samotne "monstra"-mutanti. Prve zablesky ma vydesili teda kvalitne, no ked sa platno zacalo hemzit mutantmi,uz to bolo skor o zabave ako o strachu. no a koniec...:) ()

LecoHej 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrej horůrek! Neni to zase tak nemožné, aby se hluboko pod zemí mohl vyvynout takovej druh, kterej si jen brání svoje území:) Tenhle film obsahuje plno výbornejch scén plných parádního napětí! Vřele doporučuji na páteční večer:! ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

6/10... S hodnotením som dosť na vážkach. Samotný nápad: zoberieme Gluma z LOTR, hodíme ho do nejakej jaskyne, trocha ho naklonujeme, ešte viac zdegenerujeme a predhodíme mu niečo pod zub, považujem za takmer geniálny :) ALE! Všetko by bolo v pohode, keby tou svačinou nebolo šesť histerických slepíc, ktoré sú vrcholne nesympatické a vďaka nevýrazným predstaviteľkám a zlému castingu aj ťažko rozlíšiteľné. Skutočne som často netušil, ktorá je ktorá a len som hádal, na ktorú sa asi práve pozerám. Ale na tom má určite svoj podiel aj pán strihač. Za prácu, ktorú odviedol by si zaslúžil aby sa on v tej jaskyni zapatrošil. Kretén neschopný! No, ale aby som len nevyčítal tak Neil Marschall sa síce ako scenárista moc nepredviedol (to už bola fakt posledná výčitka :) ), ale bohate si to vynahradil ako režisér. Ten chlap ma presvečil o tom, že trpím sakramentskou klaustrofóbiou a to som si myslel, že mám problém len so závraťami ;) (aj tie mi potvrdil :) ) A záver. Fúha. To je kapitola sama o sebe. Pravdupovediac dosť mi vyrazil dych a vôbec som taký ťah nečakal. Beriem to ako veľké plus, ale pochopím aj ľudí, ktorých to vytočilo... ()

JohnKEANE 

všechny recenze uživatele

Podla mna je režisér Neil Marshall človek ktorý dokáže hororový žáner povýšit vysoko nad hranicou priemernosti! Pád do tmy je toho svetlým príkladom.Aj ked premna osobne tento film nedosahuje kvalít jeho predchádzajúceho filmu Psia armada! ()

Lighter 

všechny recenze uživatele

Tak jsem nějak očekával, že se budu bát, ale až na pár dobrých lekaček z počátku filmu, mně to jako horor moc nepřipadlo. Ale na horory fakt expert nejsem, tak nebudu kazit hodnocení... ()

Weissik 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době horor, kterej u mě alespoň v první půli poctivě vyvolával husí kůži. Jak říkám, první půle, kdy slyšíme jen šelest, dětský smích v temnotě a zažíváme s hrdinkami klaustrofobii v úzkých chodbách, je parádní. Jakmile se před kamerou ukáže první příšerka, strašidelná atmosféra sice končí, ale začíná poctivá rubačka. A konec je hnusnej. ()

Mr.Shon 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála hororů, který netěží ze součastných klišé snímků podobného ražení. Jistou dávkou napětí a hrůzy může diváka přesvědčit, že toto téma stále co říci a nabídnout… ()

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Klaustrofobní jeskyní horor, kde se atmosféra díky strachu a vývoji postav spolu se střípky poznání tajemství jeskyní neustále stupňuje. Tohle já můžu. ()

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

04.11.2012

Z Nespoutaného Djanga, kde měl hrát DiCapriova sadistického poskoka, se na poslední chvíli vyvlekl, ale na Divoký západ přece jen vyrazí. Zahraje si totiž šerifa v údajně extrémně brutálním… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Reklama

Reklama