Reklama

Reklama

V jednom kalifornském zábavním parku vykolejí horská dráha a neštěstí si vyžádá řadu obětí. Vyšetřováním je pověřen inspektor Harry Calder, který předpokládá, že katastrofa byla způsobena technickou závadou, přestože shodou okolností sám před časem stav dráhy kontroloval. Jenže krátce nato vypukne požár v jiném zábavním parku. Harry zjistí, že to má na svědomí maniak, který vydírá majitele a chce milion dolarů, jinak dojde k dalším neštěstím. Požaduje, aby peníze předal sám Harry. Ten, ač nerad, přijímá. S kufrem plným peněz se Calder, pečlivě sledován agenty FBI, vydává na místo předání. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (45)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Skrytý perla. Výborná atmosféra, jíž asi nejvíc utváří "hitchcockovská" hudba smyčci. Začátek není zbytečně dlouhej, rychle se jde na věc, zapojení technika Harryho Caldera je krásně logické (což, ruku na srdce, občas tvůrcům ve scénáři skřípe - hlavního hrdinu mají, ale jeho motivace bývá přinejmenším sporná, a tak často sledujeme, jak bankovní úředník místo aby nahlásil loupež, raději vyrazí gangsterům po stopě...) a muž na pozadí je perfektně zmáklou rolí Timothy Bottomse. Ten to má naprosto vychytaný, a když jako hotelový zřízenec dorazí do jámy lvové, budete mu snad skoro držet i palce. Konec je zbytečně roztahovaný (to celá druhá polovina) a určitě to celé šlo udělat jindy než na den nezávislosti. Přesto, sedmdesátkový klenot, který si drží dobovost a nenudí. Solidní dabing ČT, v menší roli i Henry Fonda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny fryler starej skoly 70. rokov o teroristovi, ktory ma na praci kopu skaredych a spolocnosti neprospievajucich veci. Vyborna je atmosfera nedelneho cirkusu zaliateho slnkom... a par drsnych, neprijemnych scen. Ucast Henryho Fondu /12 angry Men/ len potesi oko a dusu divaka vecne hladneho po kvalitnom filmovom zradle. 86 % ()

Reklama

Flynn 

všechny recenze uživatele

Špatné špatné, člověku se až nechce věřit co všechno jsou schopné strčit do svého nedělního programu české TV stanice. Film u kterého je napnutá snad jen guma u velikostně špatně zvolených trenýrek. A závěrečná "honička" kdy muž s postřelenou nohou uteče z policejního obklíčení a utíká rychleji než banda pronásledovatelů, skutečně poslední tečka. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Sympatický fakt je v tom, že se tvůrci vykašlali na komplikovanost děje a dali se cestou nejmenšího odporu - psychohrou mezi psychopatem a policistou. Film po svojí téměř dvouhodinovou stopáž díky zručně vystavěné atmosféře a skvělým hercům nedokáže nudit. George Segal velmi dobrý, ovšem Timothy Bottoms si svého psychouše náležitě užil. Skvělý thriller ze staré školy tak, jak to dnes už snad nikdo neumí (s výjimkou "Telefonní budky"). 85%. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

perfektní nakládačka segala miluji timotha taky. ostatní byli taky skvělí Helen Hunt tam byla jako děvčátko tu taky myluji deda honza nervoznideda :-) už jsem ho viděl mockrát ale stále mě napíná deda honza nervoznideda:-) i dnes 8.9 .2019, když se dívám na am. filmy tak se bojím :-) i dnes 27.5.2021 ()

Galerie (45)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama