Reklama

Reklama

VOD (1)

Strhující válečný velkofilm F. Bondarčuka o hrůzách ruské intervence v afganistanu. Syrové zobrazení války od výcviku po tvrdé nasazení ve válečném konfliktu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (364)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po troch rokoch sa distribútori zobudili a konečne nám dopriali trochu poriadnej ruskej akcie. Hoci so staršími ruskými vojnovými filmami akoby sa vrece roztrhlo, na to najkvalitenejšie z posledných rokov sme čakali dlhšie akoby sme chceli.Základy tohto výborného filmu stoja pevne ako Kubrickova Olovená vesta. Čiže prvá polovica výcviková, druhá bojová. Obidve sú výborné, Bondarchukova réžia je výborná, kľudne sa môže rovnať s tým lepším, čo v Hollywoode za posledné roky vzniklo. Trošku mi vadili spomalené zábery tie mi už vadia všade, ale nie je ich veľa. Akčné scény sú výborné, tým niet čo vytýkať a môžme rusom iba zaželať,aby sa im takých vojnových filmov podarilo natočiť čo najviac. Dasvidania. 70%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Režisér Fedor Bondarchuck si od svetového vojnového filmu ( vrátane toho z jeho vlasti ) požičal snáď všetko. Od snímania akčných scén, cez emotívne patriotické pasáže, až po tradičný úvodný výcvikový tábor. Neberiem to však ako vadu, všetky tieto aspekty sú na vysokej profesionálnej úrovni a vytvárajú skvelý celok. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Rozmáchlý ruský válečný film. Příliš rozmáchlý. A na to, že je ruský, se tváří až moc americky. Ano, místy je to velmi velké a téměř obdivuhodné, ale místy zase děsně teatrální, trapné a nudné. A hlavní hrdiny jsem měl navíc problém rozeznávat, což mi vadí vždycky. Náš Tobruk dopadl mnohem, mnohem lépe. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. 9. rota je velice syrový a hodně atmosférický válečný film. Film se rozjíždí opravdu pomalu, nejdřív si lehce oťukáme postavy, potom se s nimi trochu pobavíme, poté je pošleme do války abychom je v závěru pořádně zmasakrovali. A že ten konec byl silnej! Perfektní herecké výkony přesně vykreslují ruský agresivní styl boje a přehnané hrdinství. Akční scény byly hodně krvavé a až nepříjemně reálné (místy jsem měl až pocit, že se dívám na dokument). Pro fandy válečných filmů povinnost! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Konečně přišel čas na tento opěvovaný ruský filmeček a po jeho zhlédnutí musím uznat, že všechny chvály byly oprávněné. Je sice pravda, že Fjodor Bondarčuk se moc nedržel skutečného příběhu „když už to bylo točené podle skutečné události“, ale kostra příběhu zůstala stejná. Mě chytl film již od úvodních minut, kdy mladí bažanti přijdou do výcvikového tábora. Gumy jsou všude a ten jejich velitel byl svině nehorázná – to že to s nimi myslel dobře, pochopí až později. Režisér se vše snažil rozložit rovnoměrně, to znamená, že akční pasáže střídaly ty dramatické a do toho všeho se snažil ještě zapojit i humor. Jakmile se však vydají na svou misi, vše druhořadé jde stranou a začíná akce. Ten finální masakr byl skutečně precizně natočený a nezbývá mi než režiséra odměnit nadprůměrným hodnocením. Na nudu tu totiž nebyl čas!80% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (21)

  • Celkem bylo použito při natáčení 70 000 m filmové pásky. (Dragoni)
  • Natáčanie scény výbuchu lietadla trvalo posádke 17 dní natáčania a jeho cena bola 450 000 dolárov. (Arsenal83)
  • Keď je Stas (Arťom Michalkov) zastrelený a jeho spoločníci ho vynesú z kishlaku, v spodnej časti obrazovky sa objavia čínske tenisky. (Arsenal83)

Související novinky

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

11.11.2009

Syn slavného Sergeje Bondarčuka Fjodor to slušně rozjel a daří se mu kráčet v otcových šlépějích – přinejmenším co se rozmachu jeho filmů týče. Po afgánské akci 9. rota a dvoudílném sci-fi velkofilmu… (více)

Reklama

Reklama