Reklama

Reklama

Final Fantasy VII: Advent Children

  • Japonsko Final Fantasy VII: Advent Children (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva roky uplynuly od chvíle, kdy se trosky Midgaru staly svědectvím obětí přineseným za nastolení míru. Svět však bude brzy čelit nové hrozbě. Rychle se šíří záhadná choroba. Staří nepřátelé jsou znovu na nohou. A Cloud, který opustil život hrdiny a chtěl žít v samotě, se jim musí ještě jednou postavit...

Velkolepý celovečerní film zpracovaný s absolutním mistrovstvím! Film je pokračováním dějové linie mimořádně úspěšné hry Final Fantasy VII pro PlayStation. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Marius 

všechny recenze uživatele

FF: Esencia života ukázala, že ide natočiť aj iný 3D film ako komediálne rozprávkové príbehy. Zlyhal však na scenári. Jeho mladší brat je však na tom zo všetkých hľadísk omnoho lepšie. Je tu typicky japonsky polopochopiteľný príbeh, charizmatické postavy a úžasná vizuálna stránka. Tvorcovia sa skutočne vyhrali a chce sa mi zakričať "viac takýchto filmov". Wachovski Bros musia závidieť ako sa dajú natočiť akčné scény a motorkové naháňačky. Celý film je totiž akousi digitálnou postkatastrofickou fantasy ukážkou toho, ktorým smerom sa mohol Matrix uberať. Hru som nikdy nebral, ale ten vizuál ma tak prevalcoval, že musím dať 10/10. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

I když jsem nikdy nehrála hru, tak jsem si to užila. Viděla jsem Last order, po něm jsem si trochu popovídala s kamarádem, který to hrál, takže jsem věděla jakš takš, oč běží. Nádherná grafika. Lépe zpracovaný boje jsem už dlouho neviděla. A už chápu, proč se tolika lidem (čti dívkám) líbí Cloud (ne, že bych ho taky začala děsně žrá, lepit si ho na zeď a párovat s kdejakou jinou mužskou postavou. Ne, nikdy. Ale když se nad tím člověk zamyslí, on je takovej "hodnej", blonďatej Sasuke^^). Bylo to vážně dobrý, zabojovala bych si znovu. 3. 4. 2010 EDIT: Tak jsem viděla úplnou verzi na Blue-ripu - prosím, koukejte jen na tohle a v takovéhle kvalitě :-)))) ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vybroušený vizuál a neskutečná akce na jedné straně, "vatózní" příběh a celkem velká nuda na straně druhé. Na pohyblivé japonské obrázky se kouká vážně skvěle, navíc když jsou tak barevné a s příměsí fantasy. Co ale nejvíce zamrzelo, že na hlavní dějové linii bylo od začáku do konce vidět, že je tu opravdu jen proto, aby si tvůrci nějak ospravedlnili jinak velmi akční snímek - na přehlídku komb s velkými meči by do kina nikdo nešel, že. Takže se vzala jednoduchá šablona o vzkříšení nejvetšího padoucha největšího klaďase ze světa herní FF, a "příběh" byl na světě. Není to pak o ničem jiném, než sledovat nudné dialogy, které tu jsou jenom pro vycpání jinak báječných soubojů. Podobným neduhem pak trpěla i starší Essence Within; pokud by byla dějová linka o něco propracovanější, bylo by hodnocení ještě lepší. Mé čtyři hvězdy pak znamenají pochvalu za super choreografii bitek, frajerské charaktery a spektakulární akci, kterou snad ani nelze natočit jinak, než animací... ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

wow! ... přiznám se : už za staré éry PlayStation One, jsem byl notorický hráč (hlavně Colin McRae, Medal of Honor, ale trochu i FFVII apod.) .. a hlavně .. u většiny dalších herních titulů velký a nadšený fanoušek úvodních, doplňkových a závěrečných (podle mě tak moc zajímavých .. úplně nádherných a úplně kouzelných) videí a filmových sekvencí v těchto různých zajímavých hrách .. později to samé samozřejmě i na PC .. jimi na věčné časy jsem naprosto lapen a okouzlen .. a tady je z toho dokonce celovečerní film (!!!) … moc krásné a upřímné hodnocení má : _ Jossie _ … ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Square Soft nás svojim brilantnými renderovanými animáciami ohúroval snáď už od roku 1997, kedy vznikla práve revolučná videohra FF7 - a od tej doby sú takmer stále rovnaké. To, čo výborne pasuje do videohry ako intro, či cut-scene, pôsobí na plátne trošku toporne, odtažito a... zastarale. Schválne si film posuňte na nejakú pomalú dialógovú scénu, a sledujte pohyby postáv, výrazy ich tváre, vyblednuté pozadia... rovnaké technické spracovanie som videl už pred siedmymi rokmi vo FF8! To, čo ale film zachraňuje (a vyzdvihuje do výšín) je orgazmická akcia so zbesilým strihom, ultrarýchlym nalietavaním kamier, ohromujúcimi efektami, choreografiou súbojov, podporená výborným technickým dizajnom FF sveta. Sekvencia útoku obrovského draka na centrum postapokalyptického mesta, pri ktorom sa zdemoluje hádam každá budova v okruhu piatich kilometrov, proste nemá chybu. Hudba Nobua Uematsa je síce výborne napísaná, keďže je ale takmer výhradne vytvorená na syntetizátoroch, postráda majestátnosť a veľkoleposť. Takže zhnutie - pre potreby videotrhu výborná vecička, do kina by som na to ale nešiel. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • V roce 2009 byla vydána rozšířená verze pod názvem Final Fantasy VII: Advent Children Complete delší o 25 minut. Byly do ní přidány nové scény, mnoho původních bylo předěláno a příběh se více zaměřuje na Clouda a Denzela. Mimoto jsou bitvy násilnější aby působily realističtějším dojmem. Také byly lehce změněny obličeje a oděvy postav aby během bojů vypadaly špinavější a temnější. (Raztubyl)
  • Cloudova motorka se jmenuje Fenrir, což je zřejmě odkaz na mytického vlka Fenrira ze severských bájí, který byl potomkem samotného Lokiho. Dalším odkazem na severské báje je jméno města Midgar, odvozené od mytického města Midgard. (akisha)
  • Celá scéna boje mezi Tifou a Lozem v kostele byla zkopírována v hudebním klipu korejské zpěvačky Ivy s názvem „Temptation of Sonata“. Video bylo později v televizním vysílání zakázáno a společnost, která klip vytvořila, byla zažalována firmou Square Enix. Ředitel pokutované společnosti se bránil tím, že chtěl vývojáře ze Square Enix požádat o svolení, ale bohužel prý nenašel jejich kontaktní údaje. (Raztubyl)

Reklama

Reklama