Reklama

Reklama

Iluzionista, který si dal umělecké jméno Eisenheim se narodil jako syn truhláře. V dětství se potkal s kouzelníkem, který ho naučil pár triků a ovlivnil tím jeho celý život. Jako mladý chlapec se seznámil s vévodkyní Sophií a zamilovali se do sebe. Vzhledem k rozdílnému původu obou mladých lidí, nebylo jejich lásce přáno a Eisenheim utekl z domova, aby si zachránil život. Asi po patnácti letech, kdy se živil jako velmi úspěšný iluzionista se vrací z cest po světě do Vídně. O jeho představení je velký zájem a jednoho večera se dostaví i korunní princ Leopold se svou snoubenkou Sophie von Teschen. Sophie se přihlásí jako dobrovolnice a vystoupí na pódium k Eisenheimovi. Později se dozvídá, že princ Leopold se ke svým přítelkyním nechová zrovna džentlmensky a je říká se, že jednu z nich dokonce zabil. Nicméně představení prince natolik zaujalo, že pozval Eisenheima, aby vystoupil na jeho soukromém večírku. Eisenheimovi se nelíbí princovo chování a tak ho veřejně poníží. Samozřejmě tak chytrým způsobem, že to není přímo napadnutelné. Princ se přesto urazí a podnikne vše pro to, aby Eisenheimovi byla další představení ve Vídni zakázána. Sophie a Eisenheim se setkají a Eisenheim ji žádá, aby s ním odešla. To se Sophie z obavy před Leopoldovou pomstou bojí udělat a prozradí, že Leopold plánuje puč proti svému otci císaři Franzi Josefovi I. Přestože má obavy, rozhodne se Sophie ukončit vztah s Leopoldem. Princ není zvyklý na odpor a hrozně reaguje velmi nepřiměřeně. Po pár dnech je vévodkyně nalezena mrtvá. Je očividné, že se jedná o vraždu. Princ je v podezření, ale chybí důkazy a navíc se k vraždě přizná jiný muž. Eisenheim je ze smrti Sophie zoufalý. Kupuje divadlo a zde vyvolá duchy zemřelých a také ducha Sophie. Na jedno z představení dorazí v přestrojení i Leopold a Sophiin duch řekne, že její vrah je mezi diváky a přitom ve vězení je muž, který se k její vraždě přiznal. Představení Leopolda velmi rozruší a tlačí na policejního inspektora Uhla, aby Eisenheima zatkl za podvod, ale Eisenheim se z obvinění dostane protože  se veřejně přizná k tomu, že se jednalo pouze o iluzi, nešlo o skutečné duše zemřelých. Je propuštěn, ale Uhl ho varuje, pokud bude s tímto představením pokračovat, vězení už neujde. Eisenheim však znovu vyvolá ducha Sophie a pak k úžasu všech přítomných zmizí. Jako by se rozplynul... (TV Prima)

(více)

Recenze (908)

dreamflyer 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k predchozim kritikam z myho okoli na tenhle snimek jsem k nemu pristupoval znacne opatrne a necekal jsem od nej zadny zazraky...oni zadny nakonec ani neprisli...byly to vsechno triky:),i kdyz nektery az nerealny..,ale na me docela stacili a ja jsem se docela prijemne bavil...takovej film co clovek jednou vidi a a uz ho nemusi videt podruhe,ale zaroven tak nejak neurazi.Proste prijemnej prumernej film.... ()

unrocker 

všechny recenze uživatele

jo tak tohle je moje gusto... Tohle se mi líbilo, skvělý nápad s dobrými triky... :)) JO JO JO tohle je super a navíc ta PRAHA vsude kolem... :) ()

Pavlunka 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu a některé scény v něm mi přišli docela nudné,ale konec je opravdu podažený.Takovýmhle iluzionustům klobouk dolů ()

MarkHoppus 

všechny recenze uživatele

Pro mě vyjímečná záležitost, jen zřídkakdy vídám tak zvláštně a složitě zamotaný film, měl jsem občas problémy všechno pochytit, ale nakonec se to při vší koncentraci vstřebat dá. Edward zase exeluje a jeho hraní je absolutně bez hranic. ()

HM 

všechny recenze uživatele

Kdo nic nečeká, o to víc je pak potěšen. Mně tohle dílko radost udělalo, a to nádherným instrumentálním soundtrackem Philipa Glasse, který ještě víc přidává (trochu překombinovanému?) příběhu na síle (paráda!), a hlavně pointou, kterou jsem vážně nečekala. (Což mě překvapilo ze všeho nejvíc, protože já už viděla ledacos.) Naopak mi přijde škoda, že většina kouzel je udělána digitálně. Je to asi nutnost dnešní doby, starým trikům by se všichni smáli, ale stejně... Edward Norton hraje úplně jinak, než na co jsou jeho fanoušci zvyklí, ale možná je v tom jeho tichém mlčenlivějším projevu víc, než kdyby pobíhal po jevišti, dělal pořádný rámus a strhával všechnu pozornost na sebe. Jessica Biel je krásná, ale chvíli potrvá, než se z ní stane opravdová herečka, naopak Paul Giamatti neoplývá přílišnou krásou, zato velkým hereckým uměním ano. Rufus Sewell je úžasně nepřijemný a slizký... Potěší, že film byl natočen v Česku, stejně jako zajímavá kamera, která pomáhá diváka přesvědčit, že se snímek odehrává začátkem 20. století... Možná se z filmu dalo vytěžit víc, přesto se mi tak nějak jednoduše líbil... ()

nmarca 

všechny recenze uživatele

Edward Norton i Paul Giamatti ( na rozdíl od Jessicy Biel) znovu dokazují, že i s nevýraznými obličeji se dají zahrát strhujícíc charaktery. Příjemně starosvětské pojetí, pražské exteriéry (rušivě působil mix německých a anglických nápisů), výborná hudba. Celkově ovšem nepříliš překvapivý příběh, ve srovnání s tematicky podobným Dokonalým trikem nelze dát víc než tak 70%. ()

Gekon 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný a nudný film, který měl navíc tu smůlu, že se střetl s Nolanovým bezchybným trhákem ze stejného prostředí The Prestige. 40% je až moc. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná, sice žádný zázrak, na druhou stranu jsem se ani chvíli nenudil. Za čas se na to půjde určitě podívat znovu. Takže taková skoro rovná čtyřka. ()

huzgi 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý snímek na pomezí 3 a 4 hvězdiček. Norton hrát umí, tady nemá vždy dostatečný prostor. ()

gidzitka 

všechny recenze uživatele

Diváci "Dokonalého triku" se mohou jen cynicky ušklíbnout. Jelikož nejsem chlap, krása Jessiky mě nechává ledově chladnou a já nemohu přidat další hvězdičku. Koně se přece střílejí a v tomto případě by se měl odstřelit scénárista i s režisérem a pro jistotu jako odstrašující případ i mdlý Norton... ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Mám rád E. Nortona. Mám rád triky a kouzelníky. Mám rád příjemné filmové příběhy s dobrým koncem. Tento film mi dal vše co mám rád. Jistě, má to nedostatky, možná je to vše příliš idealizované, ale mě to nevadilo. Dávám 4 hvězdy. ()

Queendom 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je nuda. Norton předvádí jakejsi hereckej minimalismus - aspoň doufám že záměrně, protože jinak je poměrně spolehlivej. Použitá bloncka je sice krásná, ale působí jako cvičená opice s jedním, naučeným kukučem raněné laně ala Pavel Zuna. Osobně jsem byla dokonce ráda, že je mrtvá a "vrahovi" tak trochu fandila:) Dost mi totiž pila krev. A tak nám zbejvá postava vykutálenýho inspektora a dále tu máme úchvatnýho sebestřednýho následníka trůnu, ze kterýho mi běhal mráz po zádech. Scény, kde byl buď Giamatti nebo Sewell, nebo nejlépe oba, byly víc než snesitelný. Což ale může bejt tím, že samotnej film je tak průměrnej, že jejich výkony vyčnívaly, protože fakt dělali svojí práci a hráli. Co se obsahu týče, tak pevnému poutu dvou milenců jsem sice neuvěřila, ale finále mě pobavilo. Je to sice blbost, ale zaujala. ()

Nakhla 

všechny recenze uživatele

První film, který mě dostal. Film, díky kterému jsem dostala chuť začít se dívat na další skvělé filmy. Film, který můžu vidět tisíckrát a nikdy neomrzí. Kombinace tajemného Nortona s překrásnou Biel působí přesně tak, jak má.... A závěr je prostě dokonalý, stejně tak s výrazem Giamattiho, když mu jednotlivé střípky do sebe začínají zapadat...... ()

Crupier 

všechny recenze uživatele

Další skvělý kousek ze světa eskamotérství a šarlatánství i když zprvu jsem si myslel, že zde pujde o opravdové iluze. Čím však byl konec blíže, tak mi začalo docházet, že zde jde taky o prestige. ()

Tuniak DF 

všechny recenze uživatele

Ja neviem, ale tak mne sa ten cisár nezdal až taký zlý... áno týral ju, ale preboha, zabiť ho? Pretože to Edward Norton spravil, v podstate na neho ušil vraždu, ktorú nespáchal... Tiež na konci, kde si policajt (inak verný svojej práci) pospája celý plán do celku a začne sa smiať "aký je ten Edo šikula", mi nepríde ako príliš vhodné správanie policajta (a pri jeho morálke). Inak čo sa romantiky týka, tá vskutku chýbala, pretože film až príliš smeroval do toho mystériozného. Lenže aj v tomto hľadisku mám výčitky, pretože na to to mohlo byť viac napínavé, alebo aspoň držať díváka v napätí (viď Dokonalý trik). Takto to nie je ani ten, ani ten žáner, a ešte k tomu tá morálna kolízia... ale plus za úžasne krásne kulisi z krásneho českého prostredia. ()

Emmet 

všechny recenze uživatele

Takový horší Dokonalý trik ,ne o moc ,ale výkonu dvou skvělých herců (Hugh Jackman a Christian Bale) se Ed Norton nemůže sám přiblížit. ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama