Reklama

Reklama

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil

  • USA Sin City: A Dame to Kill For (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je další horká noc. Bezvětrná a vyprahlá. Dwight (Josh Brolin) hloubá o tom, na kolik způsobů to v životě zvoral a co by dal za to, kdyby dostal šanci začít znova s čistým štítem. Vtom mu zavolá jeho osudová žena Ava (Eva Green) a požádá ho, aby jí ochránil před násilnickým manželem. Dwight však netuší, že Ava má úplně jiné úmysly. Marv (Mickey Rourke) se probudí na dálnici, obklopen několika mrtvými těly a ani za nic si nemůže vzpomenout, kde se tam vzal. Sebevědomý gambler Johnny (Joseph Gordon-Levitt) chce ve hře porazit největšího padoucha ve městě, senátora Roarka. Zahrává si ale s nebezpečným mužem a události se vymknou kontrole. Striptérka Nancy (Jessica Alba) se jen těžce vyrovnává se smrtí Johna Hartigana (Bruce Willis) a je odhodlaná jeho smrt pomstít za každou cenu. V pokračování kultovního snímku Sin City se v několika propojených povídkách vracíme do města hříchu, plného kriminálníků, zkorumpovaných policistů, zabijáků a sexy žen. (A-Company CZ)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (994)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jedničku mám rád hodně, ale tohle je jiné kafe. Samé explicitní neopodstatněné násilí, přeobsazení většiny postav (během těch devíti let dva herci zemřeli a koho vůbec napadlo to točit až po devíti letech?) Je to celé takové jiné a víc tupější. Čekal jsem víc, ovšem na druhou stranu jsem po trailerech ani moc doufat nemohl. Rodriguez nedokázal navázat na super jedničku. Škoda. PS : Asi by bylo snazší spočítat minuty Evy Green když je oblečená než naopak PPS : Po druhém zhlédnutí překvapivě mnohem lepší pocity...70%...[3.9.2014_Čsfd projekce_Cinestar Anděl] ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čítal som Chandlera a ono to je fakt také prepálené. Monológy akoby vypadli z The Big Sleep. Čo tomu ale chýba je seriózny prístup k materiálu. Sin City 2 nemá príbeh, je len formálnou orgiou bez akéhokoľvek obsahu a čo je najhoršie, nemá žiadnu vôľu rozprávať príbeh a pracovať s postavami. Tie totižto využíva čisto na zvýraznenie prvkov noiroviek. Všetky ambície Millera a Rodrigueza končia pri štylistickom kopírovaní trademarkov žánru. Nič viac tu nie je. Sin City 2 je vizuálne úžasná hra s klišé žánru v neskutočne prázdnom filme, ktorého rezignácia na čokoľvek iné ma iritovala zo všetkého najviac. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem se rozhodl jít na 3D verzi (přitom na 3D vlastně vůbec nechodím), která podtrhuje vizuální působivost Sin City a vlastně vylepšuje celkový dojem z filmu. Totiž on ani první díl neměl nijak úžasně vypilovaný scénář, stavěl v první řadě na tehdy revolučním obrazovém pojetí, přesto se mu povedlo divákovi přiblížit postavy, získat jejich sympatie, logicky vrstvit děj. V tomhle ohledu "Dáma" selhává, roztříštěnost epizod respektive nevhodné řazení jejich částí má za následek neblahý fakt, že dalece nejzajímavější titulní příběh skončí zhruba ve třech čtvrtinách filmu - a poté už se jen lopotně prokulháme nastavovanou kaší až k závěrečným titulkům. Svůj podíl však nesou také herci, taková Jessica Alba opětovně potvrzuje, že jí to lépe jde na striptérském jevišti, hlubší emoce nebo přerod v drsnou mstitelku jí nevěřím ani v nejmenším. Josh Brolin příjemně překvapuje, přítomnost Bruce Willise je zbytečná, Rosario Dawson má bohužel jen malý prostor, Marv Mickeyho Rourkea funguje pouze jako ocelový boxer, který na svou ruku nasazuje vždy někdo jiný. Z nových postav zaujme zejména Dennis Haysbert, vidět Christophera Meloniho v podobně expresivní roli beru také jako zpestření. Karbaník Joseph Gordon-Levitt troufale přihazující proti senátoru Roarkovi mě naopak moc neoslovil. Vlastní děj navíc připomíná pouze šňůrku, na kterou scénář navléká korálek za korálkem v podobě jedné násilné scény za druhou, jako kdyby stříkající krev byla podstatnější, než hrdinové filmu nebo budování atmosféry... Naštěstí, jak už jsem se zmínil, si film pro sebe nakonec ukradne titulní dáma, pro kterou se zabíjí (a umírá). Eva Green - od chvíle, kdy poprvé ještě mimo záběr promluví - charismatem a krásou rozené femme fatale strhává veškerou pozornost na sebe. Události, které Dáma rozehrává, spalují všechny muže v jejím okolí, a přinášejí do jinak ledově odtažitého snímku plného drsných či toporně nadživotních proklamací osvěžující závan emocí. Byť, jak se v průběhu děje ukazuje, často jen umně předstíraných ;). ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak pro tuhle ženskou bych nevraždil. Spíš bych vraždil za tenhle naprosto zbytečnej a nic neříkající film. Prostě jenom směsice po sobě jdoucích obrázků bez nějakýho sebemenšího smyslu. Neříkám, že jednička kdovíjakej smysl dávala, ale přeci jenom tam ty příběhy do sebe jakž takž zapadli a trochu mě chytli. Tady se musím přiznat, že ten děj mi byl od začátku totálně ukradenej. Vizuálně to možná je špička, ale to jaksi nestačí když je to dějově totálně prázdný fakt jenom sled obrázků. Komiks na plátně nic pro mě bohužel a Willis kterej tu hraje ze záhrobí... hmmmm nic moc jinak Eva Green stylová mrcha, ale to je tak všechno prostě něco jako v 300 jiný role už asi ani dostávat nebude. Na konci člověk v tom příběhu o pomstění Willise čekal aspoň nějakou tu katarzi a dramatický emoce a nic šeď nula. Když to nechytne ani smrt nebere. Takže haló vážení přátelé na dobrý film je potřeba víc než jenom pěkný vizuál víme? Jo vám to stačí? Aha tak to potom jo už mlčím.25% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim co se na tom vsem nezda, me to neprislo nijak zvlast horsi nez prvni dil. Je fakt, ze ze zacatku cloveku leze na nervy, nez si zvykne na ty myslenkovy pochody jednotlivejch postav, nektery dejovy linie jsou tu spis jen tak do poctu a nektery postavy obsazeny novejma hercema se holt neubrani srovnani s predstavitelama z prvniho dilu a ve vetsine pripadu bohuzel z toho vyjdou jako porazeny, ale jinak je vse v naprostym poradku. Takze i pres tohle je vetsina hercu fajn, hudba bez problemu a graficka stranka opet spickova, nebejt slabsiho rozjezdu, asi bych sel do plnyho poctu. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu si měl zahrát taktéž ruský herec Alex Sparrow, který byl ale kvůli své automobilové nehodě nahrazen. (Dlee)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. srpna 2014 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama