Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když se Prcek narodil, odložila ho matka před jedním domem, aby se ho ujali dobří lidé. Dobře věděla, co dělá. Než chlapec oslavil sedmé narozeniny, zbavily se ho stejným nebo velmi podobným způsobem různé laskavé a po dítěti toužící rodiny ještě třicetkrát. Žádná nebyla natolik silná a odolná, aby s ním vydržela pod jednou střechou. Není divu, že se nakonec ocitl v sirotčinci, kde jsou na něj krátcí psychologové i jeptišky. Přestože jeho naděje, že se najde další ochotná rodina, je mizivá, zázrak se přece jen stane. Jsou to manželé Healyovi, kteří chtějí adoptovat dítě a uvěří "výhodným podmínkám", za nichž bude adoptován právě Prcek. Jakmile si ho odvezou, v sirotčinci propukne veselí, novým rodičům však netrvá dlouho, než pochopí, že život s Prckem bude nepřetržitá řada pohrom. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Marze 

všechny recenze uživatele

Hrozné. Univerzální pohled na problémové dítě, který za 81 minut nezašel nikam daleko ani hlouběji, se špatnými vtipy. Takové cvičení studia, které natočilo neuvěřitelný zmatek. Ale nějaké hlášky mě pobavily jako třeba "jsi jasné úvěrové riziko". V dnešní době má film nepříjemnou konotaci s rozšířením ADHD u dětí. V době natočení filmu se ukrývalo pod souhrným názvem LMD, tedy lehké mozkové disfunkce. Byl to kompromisní pojem, pod kterým se skrývala porucha pozornosti, hyperaktivita, pohybová motorická neobratnost, specifické poruchy učení. Tedy potíže, které nesouvisí s intelektem. Nejčastěji se setkáváme s ADHD, což je porucha pozornosti, hyperaktivita a impulzivita. V 50.-60.letech se uvádělo, že ve třídě se 30-40 účastníky jsou tři děti, které vyžadují péči dětského psychiatra. Z toho vyplývá, že dnes těchto dětí z biologických příčin moc nepřibývá. Určitý nárůst může být daný tím, že si medicína dokáže poradit i při komplikovaných porodech, u dětí s nízkou porodní vahou je riziko vyšší S tohoto úhlu pohledu je třeba se na film dívat. ADHD porucha je spektrální, tedy od potíží mírných až po výrazné. Tyto děti jsou velmi empatické, pokud nemají záchvat vzteku. Silný nárůst je v USA i u nás a ani my důvody neznáme. Ještě k tomu některé dny jsou klidné, jiné na zbláznění.ADHD je dědičná, v některých rodinách se předává diabetes či vysoký krevní tlak, v jiné zase autismus, ADHD či schizofrenie. Z tohoto pohledu je tento film o raubíři z raných devadesátek aktuální. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Takový normální rodinný film, u kterého se pobaví především děti. Dospělí to napoprvé snad taky dokáží vydržet, protože se některé scény docela povedly. Nicméně originalitu tady nehledejte a opakování jen na vlastní nebezpečí. Pokud chci sáhnout po podobném typu filmu, zvolím raději Sám doma, i když už jsem jej viděl mnohokrát. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

"Adoptovali jsme Satana!" Sice adoptovali Satana, ale v porovnání s Kevinem (SÁM DOMA), Dennisem (DENNIS - POSTRACH - OKOLÍ) či s Lucií (LUCIE, POSTRACH ULICE) Prcek jasně prohrává. I proto že toho navyváděl mnohem víc než tihle tři dohromady, tak to působí nejen neuvěřitelně, ale hlavně i trapně. Všechny tři zmíněné filmy byly dokonale napsané, promyšlené a hlavně měly nějaké své mantinely. Ovšem co všechno způsobil Prcek a jakým způsobem to vždy udělal, to nezná mezí. Je to prostě debilní hovadina na jedno shlédnutí. [5044. hodnocení, 83. komentář, 51%] ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Home Alone vs. Omen. Hmm. Môj film detstva, ktorý žiaľbohu stihol zostarnúť skôr než ja. Oproti dvojke je level nechutností ešte na relatívne udržateľnej úrovni, no už tu je viditeľný trend, akým sa budú rodinné komédie v nadchádzajúcom desaťročí poberať. A to preč od Spielbergovskej snoch za návratom do detstva k rodinným blbostiam á la Beethoven. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná komedie, která trochu připomene podobné filmy : Denis postrach ulice nebo série Sám doma. Na tyto komedie ale tenhle film nemá. Přesto je to lepší nadprůměr v rámci komedií. Film zaujme, je zde dost vtipných scén, příběh taky ujde a i herecké obsazení. Některé scény jsou sice přehanané, trapné a některé konverzace a hlavně konec filmu nejsou nějak dokonalé, ale přesto se dá na film dívat i vícekrát. Hodnotím na 68% = *** ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v okolí Dallasu (Texas, USA). (ČSFD.cz)
  • Filmový plakát paroduje plakát k filmu Rodičovství (1989). Oba filmy produkovala společnost Imagine Entertainment. (HappySmile)

Reklama

Reklama