Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celoživotní kriminálník a naprostý smolař John Lyshitski (Dax Shepard – Nekecej a pádluj) přišel na to, jak by se nejlépe pomstil soudci, který ho poslal do vězení: Kéž by mohl jednou vidět jeho nesnesitelného syna Nelsona Biedermana IV (Will Arnett – Rodinná dovolená a jiná neštěstí) taky sedět v base. Když je pak jednoho dne Nelson nespravedlivě obviněn a poslán do vězení, John se s radostí nechává zatknout s ním. A aby měl jistotu, že se jeho novému kámošovi dostane opravdu „správného zacházení“, zajistí si ubytování ve stejné cele. Hra začíná! Život v base nahání hrůzu, jídlo je ještě hroznější, a když si navíc vůdce vězeňského gangu Velký Barry usmyslí, že se nováček stane jeho “zvláštním přítelem”, Nelsonovi nezbývá, než si hodně rychle osvojit zlaté vězeňské pravidlo… NIKDY NESMÍŠ UPUSTIT MÝDLO! Přichází čas sprchování s gangstery, takže si nabruste břitvy a bavte se při téhle neuvěřitelně legrační vězeňské komedii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

SONNY07 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohleto beru. Geniální plán hlavního hrdiny na pomstu, který chce seběobětování a odříkání - nechat se zavřít do kriminálu . Člověk by se ptal, jestli mu to zato stojí, ale asi ano a tím si získal mé sympatie .Kromě jiného - začátek filmu je věnován americkému soudnímu systému a charakteristika "poroty" je geniální ! "Koupím to tu a nechám to zapálit " ()

fimler 

všechny recenze uživatele

(poprvé viděno cca v roce 2012/2013, podruhé 20.12.2022) Je to celkem fajn komedie na odreagování, ale kvůli slabší druhé polovině se to bohužel na čtyři hvězdy nedostane. Alespoň konec je vyvedený a také je fajn, že vás hodně naveze do nálady filmů z této dekády. Nevím co za tím stojí, ale i průměrné komedie z tohoto období mají něco speciálního do sebe, je to určitý pocit nostalgie, který mě těmito komediemi provází. Jenom tato konkrétně mi nostalgie nepřinesla zase tak požehnaně, tudíž 3 hvězdy jsou akorát. Taky hodnotím velice kladně popkulturní úvodní titulkovou sekvenci, kde na jejím pozadí probíhá sestřih videí, jak jdou americké celebrity do vězení nebo k soudu. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Fakty o väzení a vtipné situácie a herectvo Daxa Shepard, Willa Arnetta, Boba Odenkirka, Michaela Shannona poteší, aj keď nenaplní predstavy kvalitného a hlavne pamätného výkonu. Život vo väzení je zobrazený celkom komplexne a s humorom, ale príbeh bohužiaľ nemá jasné smerovanie, len v úvode má jedna postava cieľ a po príchode do väzenia sa aj ten stáva nejasný a dokonca tvorcovia pracovali s postavami tak, že žiadna nebola hlavná a nemala ten správny ťah na bránku, ktorý by zaujal a vďaka tomu by ste jej bezpodmienečne fandili. Film, čo nemá jasný cieľ, ani posolstvo, len žánrom je určite komédia. Béčko, čo poteší, ale aj rýchlo vyšumí z hlavy. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá komedie z vězeňského prostředí. Ve filmu jsem nenašel ani žádné hluché místo, takže jsem se bavil celou dobu. Herecké obsazení mi vcelku vyhovovalo ,Chi McBride jako velkej teplej černoch s kačenkou, Dax Shepard (kterýho jsem si hodně oblíbil hlavně v Idiocracy) jako nenapravitelný pomstichtivý parchant i Will Arnett, kteýho vězení změní na plný čáře a samozřejmě desítky vedlejších postav jako zkorumpovanej vězeňskej dozorce Shanahan nebo nacista Lynard (Tady je očiviná parodie na Kult Hákového Kříže).Film samozřejmě osbahuje staré známé sprchové scény i podobné "vězeňské klišé".-..Celkově je pro mě film příjemným překvapením. "Netrap se,pořád ještě máš výběr ze tří možností : Zabít se sám, prát se s ním anebo se jím nechat sejmout, což by bylo asi nejrozumější." ()

leafroller 

všechny recenze uživatele

Je spousta filmů, které kdyby se vešly do 90 minut, byly by výborné. Bohužel všechna ta vata navíc z nich dělá průměr. Toto se naštěstí netýká této sice béčkové, ale o to víc sarkastické komedie. Jasně, že je to drsnější humor, taky se to odehrává v base, ale film tak hrozně frčí, že se ani nestihnete natáhnout po ovladači a je konec. Přidávám procenta za obsazení. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Nelson Biederman IV (Will Arnett) si v autě zpívá „Move This“ od Technotronic. Ve vězení hraje „Ain't That A Kick In The Head“ od Deana Martina. (Duoscop)
  • Barry (Chi McBride) navštíví ve vězení Nelsona Biedermana (Will Arnett) po podmínečném propuštění. Ve skutečnosti by se však setkat nemohli, protože vězeň propuštěný na podmínku se nesmí setkat s druhým vězněm ze stejného vězení. (Lajty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno