Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, co jsou ti tři schopní vymyslet. I když je to pořad o autech, občas to tak nevypadá. Dělají si prostě srandu ze všeho a ze všech. Většinou se Clarkson s Hammondem spojí proti chudáku Mayovi. A Clarkson si často utahuje z Hammondovy výšky. Ty zahraniční speciály jsou hodně dobré. Napadne normálního člověka dělat vylodění v Normandii s Fordem Fiestou? :D ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tento seriál není jen pro příznivce rychlých,ale i pohodlných aut,ale také pro příznivce anglického humoru,kterého tady najdete mraky.Moderátoři se skvěle doplňují,takže ani nedáváte moc pozor na údaje o autech,ale jen posloucháte kdy zazní další vtip.Jeremy Clarksone,Jamesi Mayi a Richarde Hammonde,díky hoši.A samozřejmě i Stigu.Hodnocení:85% ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tahle zábavná show o autech má něco do sebe, o tom žádná. Angláni se celkem vyřádili a Clarkson s Hammondem vytvořili velmi koukatelnou, vzájemně se doplňující, dvojku: "arogantní demagogickej blb" a "milej klučina". Zábava povětšinou pramení z "primitivního" vysmívání se autům s nízkým výkonem, inzultací směrem k "neoblíbeným" typům drahých vozů a poměrně příkrých hádek "které auto je nejlepší na světě". Zhruba v každém díle je "nejlepším autem na světě" něco jiného, což imho vychází z šikovně maskované productplacementové strategie. Za nejzdařilejší považuju Top Gearové speciály, v nichž realizátorský tým plní celkem zajímavé úkoly (totálně mě rozhadrovala Alabama a následně Mississippi), všechno pěkně ve svižném tempu, přitom nápaditě a vtipně s nádechem klukovských dobrodružství. Kdo by si nechtěl koupit kraksnu za pět dolarů a projet s ní půl Afriky? Na druhou stranu mi některé "běžné díly" seriálu přišly tak nudné, až skoro nedokoukatelné. Kritická fáze je imho "celebrita na pokec", v níž se řeší jaký auto si koupil bubeník skupiny, o který jste v životě neslyšeli, čím jezdil předtím a v čem by se chtěl svézt. 65% dávám proto, že se v Top Gearu skoro nesnesitelně dlouho blábolí ... jenže pak vezmou osmdesátiletou babču a nechají jí ve sporťáku gumovat silnici :-)) ()

Lauri 

všechny recenze uživatele

Jako kompletní automobilový laik jsem se na tento pořad začala dívat pouze pro odreagování. To, že se z toho vyklubala prvotřídní zábava, při které pokaždé brečím smíchy, i když pomalu ani nevím, kde má auto motor, je pro mě asi jedno z největších překvapení posledních let. Největší zásluhu mají samozřejmě hlavní 3 protagonisté, kdy je velmi těžké říct, který z nich je moje osobní číslo jedna. Hammond je prostě cute, taková tichá voda, co břehy mele a já se na něj nemůžu vynadívat. May naopak lahodí mé silně sarkasticky založené duši a Clarkson, i když je arogantní jako prase, může si to v rámci možností dovolit, protože je prostě a jednoduše tahoun celého pořadu.A ty jejich speciály.. Když si vzpomenu na Most přes řeku Kwai, ještě teď mám co dělat, abych nevyprskla smíchy. Lidi, tuhle věc já prostě miluju. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprostá elita mezi motoristickými pořady. Dívám se ne to strašně rád a to nejsem vůbec fanda do aut. Top Gear totiž funguje velice dobře i jako zábavný pořad. Navíc, tihle týpci dokáži o autech básnit tak, že i v takovém motoristickém frigidovi jako jsem já, zažehnou plamen touhy. Naprosto bezkonkurenční záležitost, po jejímž shlédnutí mi přijdou veškeré ostatní moto-pořady zbytečné. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (71)

  • Podľa niektorých zdrojov má byť Africkým bratrancom Stiga (Botswanský špeciál) pilot F1 Lewis Hamilton. Podľa týchto zdrojov sa zhoduje štýl jazdy. (kukadlo123)
  • Čtyři základní pilíře současné show vymyslel Clarkson na obědě s producentem a dlouholetým přítelem Andy Clarksonem. Jsou následující: 1) Bude obsahovat krátké a rychlé zprávy, aby se dala odbýt "důležitá, ale nudná auta" 2) Bude se točit před publikem v hangáru 3) Pořad budou uvádět pouze muži 4) "Bude to nevyvážená show. Nechceme tam žádného profesora, který bude mluvit o dopadech automobilismu na ekologii". (Ruuzha)
  • V 6. epizodě 22. série (scéna pro úvod novinek) Jeremy Clarkson chybně označí základ, na kterém je Škoda Superb postavená. Vtipně pronese, že všechny vozy Škoda až na Fábii: "Jsou v podstatě Golf." Škoda Superb je ale ve skutečnosti postavená na platformě pro VW Passat. (UncleMorty)

Reklama

Reklama