Reklama

Reklama

Ve jménu krále

  • Německo Schwerter des Königs - Dungeon Siege (více)
Trailer 2

Mladý silák, kterému nikdo neřekne jinak než Farmář, hospodaří na svém statku s krásnou ženou Solanou a synkem Zephem. Dozvídá se, že král verbuje – chystá se válčit proti strašlivým Krugům, zvířecím bojovníkům, jimž velí nemilosrdný Gallion. Do Farmářova domu zavítá Norick, starý muž, který ho vychoval. Farmářova žena odjíždí do vesnice prodat na trhu zboží. Mezitím farmu přepadnou Krugové, které ale Farmář statečně odrazí. Ihned spěchá do vesnice, kam už ale zabijáci rovněž dorazili. Přestože se místní srdnatě brání, mnoho jich zemře. I Solanini rodiče a synek Zeph; Solana je zajata a odvlečena. Farmář pohřbí mrtvé a s Norickem a Solaniným bratrem Bastianem se vydává hledat ženu... Gallion se spřáhl s vévodou Fallowem, královým synovcem, který tráví dny pitím a oddává se všemožným neřestem. Králův mág Merick ho proto nenávidí, Fallow už se ale vidí jako příští král. Gallion otráví královo jídlo, ze kterého okusí i Fallow. Gallion ho zachrání s podmínkou, že se s vojskem přidá k jeho Krugům. Ani král nezemře, přesto mu ale podle Mericka zbývá málo času... Zatímco proradný Fallow jednoho dne zmizí i se dvěma legiemi vojska, král shromáždí zbylé vojáky a vyrazí do války. Muriella, Merickova dcera, která byla do Galliona zamilovaná, se snaží vykoupit svou zradu tím, že se vydá ve stopách vojáků a využívá přitom svých nadpřirozených schopností. Farmář a jeho dva přátelé se zatím přes nebezpečný les dostávají k ležení Krugů, kde hledají Solanu. Jeden z Krugů Farmáře omráčí a Bastian mezitím najde svou sestru. Oznamuje jí smrt rodičů i syna a Solana je zdrcená. Farmář se probouzí spoutaný na zemi a přijíždí k němu Merick. Zatímco Fallow se s vojáky připojí ke Krugům, Farmář, kterého Merick dovede ke králi, se dozvídá, že je králův syn. Je překvapený stejně jako sám král, který už nedoufal, že se se svým ztraceným synem kdy shledá. Farmář ale o tuto výsadu nestojí a zpočátku odmítá zúčastnit se bitvy, která se chystá. Velením je tedy pověřen Tarish. Nakonec se Farmář přece jen připojí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (433)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já věděl, že se na tohle nemám nikdy dívat. Ač tu tedy hraje můj oblíbenec, očekával jsem průser, ale nedávno jsem zahlídl upoutávku v televizi, která mě celkem na tento film zaujala, tak nezbývalo nic jiného než stáhnout a podívat se. Bohužel, je to mega sračka, chybí vše, co se do takových filmů hodí, nejvíc však svůdné ženy a brutalita. Film je nudný, nezáživný, nemastný - neslaný. Nedokoukáno. Hvězda samozřejmě za Stathama. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Bollovo už mnohými prepierané okaté kopírovanie Pána Prsteňov na všetkých frontoch je v tomto prípade dvojsečnou zbraňou. Na jednu stranu vďaka nemu, pozoruhodnému castingu (aj keď preplneného hercami druhého sledu) a obstojným trikom ovzniká dojem, že sa mu podarilo natočiť žáner neurážajúce fantasy. Na stranu druhú je však takmer nemožné zbaviť sa zmiešaných pocitov, že divák v podstate sleduje len výrazne lacnejšiu a výrazne horšiu verziu Jacksonovej nesmrteľnej trilógie, pričom argumentovať o tom, ktoré dielo obsahuje hodnotnejší a inteligentnejší dej či kvalitnejšie herecké výkony, je asi zbytočné. Neznalci Pána Prsteňov majú miernu výhodu, aj keď ma v podstate nenapadá jediný rozumný dôvod, prečo by si mali rezervy vo filmovej fantasy na jeho úkor dopĺňat práve Uweho dielom. Jason Statham naštastie dokáže svoju charizmu predať aj v horšom filme a Blind Guardian na záver je možno aj dôstojnejšou bodkou ako by si Dungeon Siege zaslúžil. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Mierne obavy už pred zhliadnutím mi spôsobovala kombinácia Uwe Boll - Jason Statham, pričom jedného z tejto dvojice mám celkom v obľube - hádajte koho :). Bohužial sa z tohto filmu vykľula len ďalšia nechutná zlátanina z Uweho stajne, ktorá má s Dungeon Siege spoločné asi toľko ako moja stará mama so Sergejom Bubkom. Ďalší počin, pri ktorom boli aj vďaka smrteľnej stopáži záverečné titulky vykúpením. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ve jménu krávích lívanců! Uwe, udělej lidstvu službu a skoč už si někam - třeba do výtahové šachty, do Macochy nebo aspoň tou dutou hlavou do zdi! Kdyby stupidita nadnášela, tak by mi včera večer televize prorazila strop a opustila zemskou atmosféru. Což by mělo za následek zničení Země, protože by E.T. brali vyslání Tvého zvratku do vesmíru jako zvlášť brutální útok a jistě by se postarali, aby nepřežila jediná buňka z kohokoliv, co má s tvůrcem "Ve jménu krále" společný byť i jen živočišný druh, dost možná by pro sichr vyhubili veškeré savce! A víš, co je na tom nejsmutnější, Uwe (kromě toho, že Tví rodiče byli sourozenci... už několikátou generací)? Tohle ve skutečnosti ani není to nejhorší, čím ses na filmovém průmyslu provinil. Protože akcechtivá mrňata do 10-ti let věku mohou být spokojená - já bych tedy byla, i když ten v hadrech oděný plešatý dědek v hlavní roli by se mi nelíbil. "Dungeon Siege" je tupá německá mlátička, kdy hlavní hrdina se svou partou jde a kydlí tisíce příšer za hodinu. Do jisté míry je to i zábava, i když ji brzo utne nudný stereotyp. Její filmové zpracování má něco málo kladů: 1) hezkou výpravu 2) sem tam povedený efekt 3) spoustu více či méně známých herců. Poslední bod je obzvlášť zarážející - to vážně nevěděli, do čeho lezou, neznali jméno režiséra? Nebo jim bezprostředně hrozil osud žebráků a bezdomovců? Nevím, nakolik se na tom podepsal dabing a legrační dialogy, ale jejich herecké výkony stály za starou fekálii. Takobý vrchní záporák Rej Blijota cenil zuby v úsměvu, co měl být superpadoušský, no pořád vypadal superpedofilně. A k tomu dostal kostým, co Uwe čajznul z vedlejšího studia, kde se natáčel film o gestapácích. Neustále cukrkandlující hudba v pozadí mi dala úporně zavzpomínat na seriál "Dr. Quinnová". Hovínkem na tomto dortu ze zblitků byly bitevní scény: se spoustou nelogických manévrů (např. proč se pořád nějaké jednotky vysilovaly šplháním na stromy, když jedinou funkcí pak bylo ze stromů seskočit?), bojových kreací, z nichž by dostal mozkovou příhodu každý fyzik (angažováni létající ninja pingpongové) a s ohledem na nejmenší diváky chybí krev - tedy lidská krev, ze zlounů tryská ropa a stoupá černouhelný dým. No, Uwe, už jsem Tvou urážkou fantasy žánru zavraždila spoustu času, měla bych se věnovat něčemu smysluplnějšímu. 29% ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

60% - Zlaté maliny 2009 - 1x - Nejhorší režie (Uwe Boll) + 4 nominace - Nejhorší film, Nejhorší herec VR (Burt Reynolds), Nejhorší herečka VR (Leelee Sobieski), Nejhorší scénář... Dejme tomu, že nejsem nakloněn zažité šabloně, tedy dát filmu odpad, jen proto, že ho točil Uwe Boll, takže zde trochu rozeberu, proč filmu dávám tolik, kolik mu dávám: ZÁPORY FILMU: Uweho režie byla vysloveně zmatená, to se musí uznat, střih mi také moc neseděl a některé dialogy a triky, no, jen se nechte překvapit... :) KLADY FILMU: Rozhodně Jason Statham a John Rhys-Davies! Příběh byl sice jednoduchý, ale za ty dvě hodiny jsem se NENUDIL, což je myslím vždycky fajn. I když většina triků nebyla nic moc, u teleportace mágů jsem naprosto slintal blahem. Hlavně Jasonovy souboje byly zajímavě udělané a souboj mágů jakbysmet. No a nakonec: Musím přiznat, že si závěrečnou písničku od Blind Guardian pouštím už asi po stopadesáté... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Vývoj scenára trval viac ako rok. Nakoniec Doug Taylor prepísal 80 % obsahu, pretože pôvodný príbeh bol považovaný za príliš podobný trilógii Pán prsteňov. (Arsenal83)
  • Prvý verejný zostrih filmu bol dokončený osem hodín pred premietaním. Uwe Boll osobne letel filmom z Vancouveru do Los Angeles. (Arsenal83)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno