Reklama

Reklama

Rodinná dovolená a jiná neštěstí

  • USA RV (více)
Trailer

Přepracovaný Bob Munro se pokouší zachránit kdysi šťastnou rodinu, a proto chce vzít manželku Jamie, protivnou patnáctiletou Cassie a syna Carla na Havaj. Na firemním večírku však dceřina kamarádka Gretchen urazí Bobova šéfa Todda a obviní ho, že dětské nápoje, které vyrábí, jsou škodlivé. Todd sice Boba nepropustí, ale zruší mu dovolenou a pošle ho do Boulderu v Coloradu jednat o fůzi firmy s místní výrobnou sodovek. Protože nechce rodině prozradit pravdu, pronajme Bob velký karavan a tvrdí, že místo na Havaj si vyrazí do Skalistých hor, čímž všechny naštve. Na cestě se poznávají s Gornickeovými, děsivě optimistickou a dobráckou rodinou. Když je během krátké doby potkají už potřetí, přestane Bob věřit na náhody, přesvědčen, že je pronásledují. Navíc ve snaze utajit před rodinou, že dovolená je ve skutečnosti jeho služební cesta, musí práci vykonávat potají, což vede k dalším nedorozuměním. Když už je nejhůř a zdá se, že cesta skončí absolutním fiaskem, zachrání Bob děti před bandou výrostků a překvapivě si znovu získá jejich úctu. Od té chvíle si rodina začne netradiční dovolenou užívat. Jenže když už se zdá, že všechno klapne, vyjde nečekaně najevo pravda, a navíc se znovu objeví věčně optimisticky naladění Gornickeovi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Komedie s Robinem Williamsem, nic světoborného pod sluncem, člověk by snad chtěl říct, že si scénář napsal sám, aby vykřičel do světa, jak moc má velký srdce a že pro něj není nic víc než rodina, ale přesto musím říct, že shlédnutí ani nějak moc nelituju, protože ono je to celé i přes nějaké své naivní a kýčovité prvky celkem vtipné a průměrného diváka to předpokládám nezklame. Sice si na to brzy asi nevzpomenu, ale pakliže mi neunikl mejdan s nějakými přítulnými kočkami, tak shlédnutí nelituju. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Takéto americké rodinné komédie sú už dosť otrepané. Táto ponúkne všetko, čo sa od takého filmu dá očakávať a celé sa to zakončí typickým morálnym poučením. Od horšieho hodnotenia ju zachraňuje Robin Williams a to, že sa obišla bez výraznejších trápností. Občas je to aj vtipné, ale jedno pozretie mi bohato stačlo. Keď budem chcieť vidieť rodinku na ceste, pozriem si radšej Griswoldovcov. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

další z řady těch trapných,laciných amerických rodiných komedií,které celou stopáž děsne prudí dementním humorem,občas se snaží získat oko puberťaček nějakým tím zamilovaným teenagerem,občas špetka fekálního humoru a na konci ubohá moralitka a dojemné,srdcerivné objetí.pitvořící se williams dávno nemá štávu.zbytečná blbost,vhodná pro diváka od 5 do 10 let,nebo káždého dospělého s lehkou mozkovou disfunkcí.otravné a trapné. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Typická americká rodinná komedie. Na začátku nic nefunguje, jak by Bob Munro (Robin WIlliams) chtěl. S manželkou se odcizili a s dětmi si nemají, co říct. Také v práci je nespokojený. Despotický šéf ho využívá a teď mu chce dokonce zrušit dovolenou s rodinou. Ale Bob je příliš kreativní na to, aby to jen tak vzdal. Celý film bojuje o dovolenou, o svou rodinu, o práci, snaží se vypořádat s novými lidmi a se životem v karavanu. Nenáročná podívaná s místy pro zasmání. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tuctová rodinná komedie s nezajímavými charaktery, které nezachrání ani brilantní Robin Williams. Scénář vede herce po nezajímavých cestách, a to že je to road movie je o to horší. Špatně napsané povrchní postavy, které mě ničím nezaujaly. Tuctová zápletka o polepšení rozdělené rodiny na jedné dovolené, která nedosahuje ani po kotníky klasice Bláznivé dovolené, kterou se evidentně inspiruje. Palec dolů a nedoporučuji přátelé. 45% ()

Galerie (96)

Zajímavosti (9)

  • Všechny tři děti z rodiny Gornických jsou pojmenovány po bývalých hráčích NFL týmu Houston Oilers. Earl (Hunter Parrish) po Earlu Campbellovi, Moon (Chloe Sonnenfeld) po Warrenu Moonovi a Billy (Alex Ferris) po Billym Johnsonovi. (Cheeker)
  • Do role Cassie Munro byla původně obsazena Carly Schroeder. Ta ale musela odmítnout kvůli natáčení filmu Firewall (2006). Roli nakonec získala Joanna 'JoJo' Levesque. (Cheeker)
  • V scéne, keď je Bob Munro (Robin Williams) na streche autobusu, je vidieť, ako sa jeho špinavá prilba zmenila na čistú. (J*A*M*B*O)

Reklama

Reklama