Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý hráč amerického fotbalu Sean Porter pracuje v Los Angeles jako dozorce v nápravném zařízení pro mladistvé. Den, co den se potýká s problematickým chováním agresivních mladíků, kterým chybí nejen disciplína, ale také sebeúcta, naděje a pocit sounáležitosti. Znechucen tím, že není schopen jim pomoci, navrhne s kolegou Malcolmem Moorem vedení ústavu, že sestaví fotbalové mužstvo, které by mladíkům dalo pocit, že mohou být součástí celku a naučilo je odpovědnosti k sobě i ostatním. Dá dohromady tým Kilpatrick Mustangs a slíbí klukům, že i když jsou ztracené existence, pokud zaberou, mohli by zvítězit. Nebude to snadné, protože sezóna začíná za pár týdnů. Navíc dva z nich, Willie Weathers a Kelvin Owens, patří k znepřáteleným gangům a nezdá se, že by se snesli na hřišti. První zápas proti mužstvu Barringtonu dopadne přes slibný začátek katastrofálně. Sean se však nevzdává a s nesmírným úsilím se mu pomalu daří učit kluky spolupracovat. Jak se zlepšují jejich vztahy i přístup, zlepšuje se i hra a výsledky. Seana potěší zejména vítězství, kterého tým dosáhne díky spolupráci Willieho a Kelvina. Dostává se jim stále více pozornosti fanoušků, a dokonce se objeví naděje na zisk poháru. Do jejich života ale zasáhne problematická minulost... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní drama, které hodně těží z toho, že jde o film podle skutečného příběhu. Sportovní filmy většinou nejsou zrovna můj šálek kávy, ale GRIDIRON GANG se povedl pěkně. Hodně jsem ale rád za výborný výkon The Rocka, který ukazuje, že umí hrát i takovéhle role a nutno přiznat, že Xzibit mu v tom zdatně sekunduje. Silnější tři hvězdy. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

A jé, zase jeden film podle skutečnejch událostí, z kterejch amící slzej, zběsile smrkaj do kapesníků a prostě se z nich můžou posrat. Takže banda mladistvých kriminálníků, členů gangů, zlodějů i vrahů vytvoří, pod vedením Dwayna Johnsona, fotbalovej tým a samozřejmě vyhrávaj a měněj se a nacházej sami sebe... ach bože... Ještě že je film na slušné řemeslné úrovni, takže jsem to dokoukal, ovšem některé pasáže, patetické proslovy a celá poslední půlhodina (s tradičním zápasem, kde naši "hrdinové" těsně před koncem prohrávaj, aby po trapným projevu jednoho z nich nakonec překvapivě vyhráli) mě chvílema pěkně sraly. Dwayne Johnson je frajer, ostatní nestojej za nic a americkej fotbal je hra, jejíž smysl mě pořád uniká. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Další sportovní záležitost týkající se překvapivě opět amerického fotbalu. Jako film normální průměr, ale fakt, že se nejdná o looserovský tým ze střední školy, ale o trestance z nápravného zařízení posouvá "zábavu" během filmu na vyšší level. Volba The Rocka do filmu byla správná, charisma a respekt z něho sálá na míle daleko a vzhledem k jeho zápasnické minulosti si myslím, že dokáže své role zahrát lépe než kdejaký vystudovaný herec. Škoda toho klasického amerického konce, jinak ale za ty 2 hodiny života to opravdu stojí. ()

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní sportovní drama. Téma sice už několikrát viděný a ohraný, ale myslím si, že tohle je právě jeden z těch lepších sportovních filmů. Navíc vidět Dwayna Johnsona jako trenéra fotbalovýho týmu, který je složený jen ze samých grazlíků, je opravdu fajn. Dwayne se dostal do podvědomí lidí hlavně jako herec akčních filmů, ale s tímto filmem dokázal, že umí zahrát i vážnější role, jako je tahle. :-) Za mě palec nahoru. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Podle názvu Gang v útoku jsem čekal akční pecku s wrestlerem The Rockem, kde budou černoši ověšeni řetězama, kalhoty budou mít proklatě nízko, za kalhotama bouchačku, budou dealovat crack, budou kouřit crack a sem tam s drsným výrazem prohodí nějakou drsnou větu jako třeba: " Fuck you motherfuckin' nigga. This is my place. What the fuck are you doin' here bitch?! ". Ale nic takového se nestalo. Po dvaceti minutách jsem měl pocit, že sleduji Trestnou lavici. Opět nápravné zařízení a opět fotbal. Ovšem s tím, že nešlo o komedii, ale o skvělé sprotovní drama. Tvůrci se snažili ukázat, že není nic důležitějšího než teamová spolupráce a že nějaké gangy, které mají mezi sebou válku jsou naprosto zbytečnou blbostí. Poté co jsem viděl Vítejte v džungli a nebo Kračející skálu, tak mi bylo hned jasné, že Dwayne "TheRock" Johnson je nová akční ikona Hollywoodu. A tento film mně právě potěšil, že se nejedná o akční film a The Rock dokazuje, že není jen wrestler, ale že je i výborný herec. Hodně mně potěšil i výkon rappera Xzibita. Mladí herci byli rovněž skvělí a dokázali se do svých rolích vžít. Konec filmu mně tak nějak dojmul a myslím, že za to jednoznačně může nádherná hudba od Trevora Rabina. Jak jsem již napsal, tak jde o skvělé sportovní drama, jenž má hlubší myšlenku. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Kouč Sean Porter, kterého ve filmu ztvárnil Dwayne Johnson, byl ve skutečnosti běloch. (Petulka88)
  • Vo filme môžeme vidieť, ako kouč Sean Porter (Dwayne Johnson) vymýšľa nové logo pre klub a vymyslí také, na ktorom je bežiaci kôň. Takéto logo má kanadský klub Calgary Stampeders, za ktorý v roku 1995 hrával obrancu sám Dwayne Johnson. (ShortyIC)
  • Willie Weathers (Jade Yorker), bratranec Rogera (Michael J. Pagan), ktorý bol zabitý vo filme, je založený na skutočnej osobe s menom Michael Black. Po tom, ako opustil Camp Kilpatrick, hral za Washington State a následne na to sa dostal do NFL, kde hral za tímy Dallas Cowboys a Seattle Seahawks. (TomasB.)

Související novinky

The Rock bude rychlejší

The Rock bude rychlejší

08.05.2009

A dost možná i zběsilejší. Konečně! McG sice dementoval internetové klepy o tom, že si Dwayne Johnson zahraje hlavní roli v jeho 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo (top kandidátem na… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Reklama

Reklama