Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý hráč amerického fotbalu Sean Porter pracuje v Los Angeles jako dozorce v nápravném zařízení pro mladistvé. Den, co den se potýká s problematickým chováním agresivních mladíků, kterým chybí nejen disciplína, ale také sebeúcta, naděje a pocit sounáležitosti. Znechucen tím, že není schopen jim pomoci, navrhne s kolegou Malcolmem Moorem vedení ústavu, že sestaví fotbalové mužstvo, které by mladíkům dalo pocit, že mohou být součástí celku a naučilo je odpovědnosti k sobě i ostatním. Dá dohromady tým Kilpatrick Mustangs a slíbí klukům, že i když jsou ztracené existence, pokud zaberou, mohli by zvítězit. Nebude to snadné, protože sezóna začíná za pár týdnů. Navíc dva z nich, Willie Weathers a Kelvin Owens, patří k znepřáteleným gangům a nezdá se, že by se snesli na hřišti. První zápas proti mužstvu Barringtonu dopadne přes slibný začátek katastrofálně. Sean se však nevzdává a s nesmírným úsilím se mu pomalu daří učit kluky spolupracovat. Jak se zlepšují jejich vztahy i přístup, zlepšuje se i hra a výsledky. Seana potěší zejména vítězství, kterého tým dosáhne díky spolupráci Willieho a Kelvina. Dostává se jim stále více pozornosti fanoušků, a dokonce se objeví naděje na zisk poháru. Do jejich života ale zasáhne problematická minulost... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

Mauric 

všechny recenze uživatele

Tolikrát omýlaný příběh velkého sportovního dramatu,které vypráví o nulách,ze kterých se staly(alespoň z určitého úhlu pohledu) ehm, "vítězové".Ti,co se těšili na galakoncert Xzibita,tak budou určitě zklamáni(hlavně namísto nějakejch negřích písniček stále hraje ten kvazidojemnej umatlanej ploužák) a z určitého pohledu budou zklamáni i fandové The Rocka.V tomto filmu z něj neni ten frajer co si klestí cestu pomocí sé věrné BFG nebo nejlépe pěstně.The Rock tady většinou provozuje svojí údernou rétoriku plnou silných slov a hrdých myšlenek(která mu jen tak mimochodem hrozně sluší) a najdou se i chvilky,kdy Rock má prostor vyjádřit i to měkké srdce,co má každý tvrďák hluboko v sobě =).Kromě The Rocka je dalším pilířem Gridiron Gangu reálný základ příběhu,který je předvídatelný a přesto stále silný.U nás byste těžko hledali podobný příběh,tady máme cikány. :-D (PS: Fakt maj Mustangové na nohou Air Legendy od Nike?:) ) ()

castor 

všechny recenze uživatele

The Rock v roli sociálního kurátora, no, to se nevidí každý den. Přesto jeho úloha mentora pro delikventské odpadlíky není po herecké stránce vůbec špatná. Se zarputilostí loveckého psa se snaží vynahradit několika jedincům pokroucené osudy. Z jeho charismatického hlasu vypravěče kupodivu občas zamrazí. Jen kdyby mu tvůrci necpali do úst takové nesmysly, které už na dnešního diváka neplatí. Snad mu někdo i díky téhle úloze nabídne POŘÁDNOU akční roli (Walking Tall byl ukázkový špatný vtip). Ubírám ze svého hodnocení ale nakonec proto, jak byly do filmu násilně vtlačovány na první pohled silné momenty (kluk z ničeho nic zastřelí matčina agresivního přítele, černoch z konkurenčního gangu z čista jasna postřelí po zápase na hřišti plném lidí jednoho z týmu atp.), přímočarost a průhlednost příběhu by se dala krájet, zrovna jako provařování jakýchkoliv klišé obdobně laděných snímků. Gridiron Gang tak nakonec bohužel bezpečně vpluje do stojatých vod standardní podívané!! I tak relativně příjemné překvapení!! ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má šťávu. The Rock si poprvé i docela seriózně zahrál, i když zároveň uplatnil i svůj typický 'hláškovací' styl. Tenhle chlápek má velký potenciál což bylo jasné -kdyby jste ho jako showmana neznali z jeho wrestlingové kariéry- hned po Králi Škorpionovi. Škoda, že dnešek už nepřeje klasickým akčním filmům let osmdesátých, mohl se docela dobře dostat až ná úroveň takového Slye či Arnolda.... Škoda, v nějaké pořádné střílečce a la Rambo si ho docela dokážu představit. Rock ale spíše sází na ne tak násilné filmy jako Kráčející skála nebo Vítejte v džungli (jo i takové filmy jsou potřeba, poslední roky po nich zeje ve filmovém byznysu doslova kráter). Jenže ty staré dobré filmy už se dneska nechytí. Jinak by strčil nějakého Seagala, Van Damma, nebo Chucka Norrise do kapsy, protože má na rozdíl od nich i nějaký ten herecký talent, což nikdy není na škodu.... Konec Rocka, zpátky ke Gridiron Gang. Chvílema působí až trapně, jenže častěji dokáže strhnout tak na to ve výsledku kašlu. Mix komedie a dramatu funguje bez problému. Dobrá podívaná, dobrá zábava, dobrá sonda do části americké společnosti. Hm ale jak říkám, Rockův potenciál takový film rozhodně plně nevyužije... You don't know how to spell Mustang? You have GOT to be SHITTIN' me! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Neškodný film, kterou svou kvalitu v určitých místech má. Hlavně se tu dost hraje na „city“ a společenské útrapy party mladých výtržníků a vrahů, kterak docílili nápravy – tedy alespoň někteří z nich. Nechybí pár drsnějších pasáží, trocha té společenské etiky, emoce, přátelství, smrt i sportovního nadšení. Našel bych tu pár slabších pasáží, které mě moc nebavily, ale jako celek jsem si to docela užil. Dwayne Johnson podal slušný výkon a stejně tak i někteří ostatní. Pár postav tu taky bylo zajímavých, zápasy měli „šťávu“ – tedy alespoň některé a hlavně ty Mustangů s Pantery a potěšili i archivní záběry a rozhovory se skutečnými aktéry tohoto příběhu podle skutečné události. Průměrná záležitost, kterou si možná ještě v budoucnu znovu pustím. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prirovnal by som to k Sandlerovej Trestnej lavici, len Gang v útoku je o niečo vážnejší film. Nepopieram, že sa mi páčil, vôbec som sa tie dve hodinky nenudil a rád si ho ešte niekedy pozriem. Príbeh síce nie je z tých najinovatívnejších, ale to ani nevadí, keď je veľmi príjemne spracovaný, hercom tentokrát nemám čo vytknúť (áno, aj The Rock, prekvapil Xzibit).***a 1/2 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Vo finálovom zápase môžeme cez polčas vidieť, že stav stretnutia je 17:14, no keď dá Willie (Jade Yorker) touchdown, skóre ukazuje 21:7. (ShortyIC)
  • Kouč Sean Porter, kterého ve filmu ztvárnil Dwayne Johnson, byl ve skutečnosti běloch. (Petulka88)
  • Willie Weathers (Jade Yorker), bratranec Rogera (Michael J. Pagan), ktorý bol zabitý vo filme, je založený na skutočnej osobe s menom Michael Black. Po tom, ako opustil Camp Kilpatrick, hral za Washington State a následne na to sa dostal do NFL, kde hral za tímy Dallas Cowboys a Seattle Seahawks. (TomasB.)

Související novinky

The Rock bude rychlejší

The Rock bude rychlejší

08.05.2009

A dost možná i zběsilejší. Konečně! McG sice dementoval internetové klepy o tom, že si Dwayne Johnson zahraje hlavní roli v jeho 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo (top kandidátem na… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Reklama

Reklama