Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedni ji milovali, druzí zatracovali. Neušla však pozornosti nikoho. Supermodelka Gia Marie Curangi začínala jako osobitá, avšak, mírně řečeno, neposlušná kráska. Kariéra mladé rebelky strmě stoupala a přibývající poblouznění ze slávy a peněz si vyžádalo svou první daň. Těžkou drogovou závislostí její tragédie jen začala... Pozoruhodný životní příběh podle skutečné události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (243)

Silas 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek snažící se v průběhu dění přesvědčit divákovu mysl, že jde o dokument. V určitých fázích střídá barevnou kameru černobílá, někdy za účelem autenticity, jindy zas při touze zvýraznit Giinu krásu. Ne jen Angelinou živ je tento film, ovšem z velké části na ní stojí. Na obyčejný televizní film dobře zapracovali vizážisti, díky nimž mohla Jolie naplno rozjet své kreace a postupně odrovnávat tělo i psychiku. Scéna v léčebně by mohla plně konkurovat odvykací kúře v Rayovi, kde zas (a nejen tam) dobře uplatnil své schopnosti střihač... Přestože ta Angelinina postava mě nutí dát i 4*, nemohu tak učinit, protože se mnou snímek za celou dobu vůbec nic neprovedl a já jen sledoval kvalitní práci tvůrců na příběhu těžkého vzestupu a rychlého pádu jedné nádherné modelky. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

No, príbeh o tom potom, ale herecké výkony zvládnuté na jednotku. Angelina Jolie aj Elizabeth Mitchell sú herečky s veľkým H. Niektoré scény sú moje srdcovky. Až sa divím, že sa na to Angi dala. Ale určite jej to neuškodilo. Kto má Angi v top 10ke a nevidel tento film, nieje jej pravým fanúšikom :) 95% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

GIA je typickým životopisným príbehom modelky jej závratnej ale krátkej dráhy, ktorú samozrejme ukončili drogy všetkého možného druhu a to tak, že sa nakazila vírusom HIV čo je jediné zaujímavé, že to v tej dobe nebolo bežné a ako sa k tomu stavala jej rodina, doktori v oblekoch a ako sa prišla rozlúčiť so svojou priateľkou, to bolo jedine pôsobivé. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Angelina ma snad vsechno, Sexappeal ze byste s nim mohli denne doplnovat regaly v Tescu. Krasu, kterou kdyby videl DaVinci, odhodil by stetec a sel by delat radeji ridice autobusu do Dolniho Vrabčova. A navic v tomto snimku dokazala, ze umi i hrat. Co se tyce pribehu Gii Marii Curangi, takovych pribehu zname mnoho a jeste vic jich bylo zfilmovano a bohuzel i jeste bude. Ucebnicovy zivotni pribeh hloupe selske devecky, kterak k penezum prisla, avsak neunesla tu tihu slavy, penez a prace az jeji zivotni krivka nabyvala na sestupne tendenci. Ach ty zivote!!!! Spousta veci se mu prisuzuje, ale jsou to spise alibisticke kecy. Velevazeny soude to ja ne - to zivot!!!!!!!! Zivot je kruty a donutil me brat drogy, vykaslat se na kamarady. Ach jak smutne, velice smutne. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Příběh Gii Curangi je skutečně alarmující a jakkoli umělecky ztrávrněný film inspirovaný jejím pádem je důležitý. Je příjemné zpětně sledovat, jak moc Angelina tehdy jako Gia zabodovala, pomohla mnoha budoucím lesbičkám s vyoutováním a dalším lidem ukázala i jiné druhy lásky. Nicméně v této podobě ta romance se Sandy Linter bohužel posloužila jen jako krytí pro mnohem důležitější zprávu o zničujícím prostředí modelingu, o přezíravosti, která vedla k drogám a později k nákaze AIDS. O celou dekádu před Freddiem Mercurym se Gia stala jednou z prvních celebrit, které zemřely na neviditelný hazard se životem. Gia žila příliš rychle, stačilo dva roky fotit obálky pro Vogue a Cosmo, aby se dalších šest let brodila bahnem. A v tom je hlavní mínus tohoto filmu, Angelina není příliš uvěřitelná jako naivní osmnácka a z nejhorších momentů života Gii vidíme jen zlomek. Přesto na televizní HBO trhák to stačí. #hbo ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Angelina Jolie získala za svůj herecký výkon v titulní roli Zlatý glób. (Elisebah)
  • Film získal kromě dalších prestižních cen i dva prestižní Zlaté Glóby. (Elisebah)

Reklama

Reklama