Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení si návrat pana Beana určitě nezaslouží. Mně se to totiž opravdu líbilo. Pan Bean mě dokázal rozesmát jako tenkrát a to je účel, se kterým hodlal natočit tento film. Přitom řikal, že už nikdy nechce s jeho alter egem mít nic společnýho. Jsem rád, že svůj cíl nesplnil. Jeho průjezd Francií za to totiž určitě stojí a néé že ne! A i když je tam pár scének humorně nic moc, převyšují je ty podařené a zábavné. Jediné co mi opravdu vadilo, tak snad ten opravdu bláznivý příběh, ale u něj je to nejspíš povinností. U těchto prázdnin věřím, že se na ně s radostí znovu a rád pokud budu moci podívám. Jeho přiblblý úsměv mi za to určitě stojí. Mimochodem Willem Dafoe režisérsky fakt válel... --- K čemu je policista se zlomeným srdcem? Bez tebe nejsem nic, nic, nic, nic, nic....NIC! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mr Bean zabával celú jednu generáciu a jeho absencia je v televízii celkom citeľná. Atkinson by si zaslúžil ďalší poriadny úspech a návrat muža, ktorý nosí na Vianoce na hlave moriaka a spí s plyšovým medveďom, by mu k tomu mohol pomôcť, navyše prostredie filmového festivalu a najvyššej spoločnosti si priamo hovorí o nejaké to zosmiešnenie. Prázdniny pána Beana sú Atkinsonovým návratom do prvej ligy. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Šílené grimasy Mr. Beana spolehlivě fungovaly v 90. letech, nápady ale vyprchaly, nicméně kasy pokladen kin se chtějí plnit opakovaně. A tak se katastrofa řítí do slunné jižní Francie, která by měla dalšímu filmovému zpracování posloužit pro nové bláznivé příhody. Jenže režisér Bendelack vrství jen mnohdy dříve viděné, místy trapné a především nevtipné gagy, kdy fenomén britských ostrovů jen koulí očima, hází nijaké výrazy a absentuje v komediálním fyzičnu. Děj se vlastně člení s ohledem na střídání dopravních prostředků, kterými Bean cestuje, kdy v každém způsobil nějaké ty trable (hnedle z úvodu po boku Karla Rodena), aby vše zakončil slavný jihofrancouzský festival. Bohužel zbyla jen ohlodaná kost, kdy vás nejvíc bolí, že slavný magor nemá co hrát a přitom na to stále má. Ostatní jen přihazují, ničemu kloudnému nepomáhají a když už to vypadá, že by se mohlo blýskat na lepší časy (nám známý styl humoru se totiž odehraje pouze na pár minutek v luxusní restauraci), nabídne se jen nezáživná konzumace mořských potvor a (už dočista obehrané) zbavení se delikates do cizí kabelky. Moc moc děkuju za relativně krátkou délku.. ale víckrát už NE!! Ušmudlaných 40%.. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

I Mr. Bean se někdy utne, ale ne vinou Rowana Atkinsona. Prázdniny pana Beana jsou vůbec prvním beanovským opusem, na němž se autorsky nepodílel Richard Curtis. Přičemž to byl ale právě on, kdo vždycky vymýšlel ty úžasně gradované situace. Většina gagů tohoto filmu se vleče šnečím tempem a zůstává bez razantní pointy (např. nacistické intermezzo, hon za slepicí a asi 20 dalších). Ty, které pointu mají, obvykle zabíjí režie a střih (např. šéf luxusní francouzské restaurace, pojídající hamburger). Takový nedostatek smyslu pro timing opravdu zamrzí. A pak je tu i starý známý problém prvního filmu - Bean je jen dobromyslný popleta, empatický a mravně nezávadný. Zatímco v televizních skečích se děti stávaly jedinými, komu se cítil být nadřazen a s gustem je všelijak šikanoval, ve filmu... hanba mluvit. Mé tři hvězdičky berte jako hodnocení narkomana, který po deseti letech kruté abstinence dostal další dávku. Byla dietní, přesto se mi pár scén opravdu líbilo - Beanovo operní vystoupení, přestrojení za babu (kde se mimo jiné připomene jeho nevšední výtvarné nadání) a milé finále s písní Beyond the Sea, například. 50% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ksichty, ksichty, starý ksichty...já už jsem na to asi moc starej... Chová se jako idiot, chodí jako idiot, párkrát se mi naskytla příložitost k pousmání - bohužel to není zásluha Beana. O scénáři se nemá cenu zmiňovat, jen vzpomínám na dobu, kdy poprvé přišel mr.Bean na obrazovky - pane to byl šrumec !!!! A proč jsem se díval? Kvůli svým dětěm. Ty se bavili náramně. Hlavně ten sedmiletej !!! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Atkinson sa v roku 2022 zamyslel nad tým, že keďže nebol ani športovcom, ani cyklistom, považoval cyklistickú sekvenciu za najťažšiu vec, akú kedy ako Mr. Bean urobil. (Arsenal83)
  • Píseň, na kterou Bean (Rowan Atkinson) „zpívá“ a předvádí scénu s chlapcem v náručí, je sopránová árie „O mio babbino caro“ z opery „Gianni Schicchi“ od Giacoma Pucciniho. Zpívá ji Rita Streich za doprovodu orchestru Berlínské opery. (xisp)

Reklama

Reklama