Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. Sacred Pentangle - Patrick Doyle ,2. The Coronation ,3. The Goths Seize Rome ,4. The Wrong Answer ,5. The Secret Sword ,6. The Escape From Capri ,7. The Nestor's Betrayal ,8. The Journey To Britannia ,9. The Hadrian's Wall ,10. The Excalibur ,11. The Sword Play Romance ,12. The Who Killed Them? ,13. The Battle Of Hadrian's Wall ,14. The Death Of Vortgyn ,15. The No More War , ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Legenda o bájném meči a zakladateli kulatého stolování se (pokolikáté už?) ocitla v bublajícím Eintopfu. Romulus, císař z Caesarovy přímé pokrevní linie najde po vyplenění Říma, smrti rodičů a ponoukání dědy s holí (později z něj vyleze - jaké překvapení - báťuška Merlin) Excalibur a v Británii za pomoci své osobní gardy, čítající patetického vojevůdce, neméně patetické vojáky a indickou vyprsenou bojovnici ukecá poslední římskou legii k boji s tyranem Vortigernem, slavně zvítězí, skočí na Igraine a zadělá na Artuše. Nic proti změnám v klasickém artušovském kánonu, ale co je moc, to je příliš a tady je příliš všeho, zejména megapatetických promluv, stupidních dialogů, nechtěně humorných situací (všechny 'romantické' momenty) a zejména trapné snahy slepit neslepitelné. Dílo zkázy dokonává otřesná kamera, díky které má divák sice možnost dlouze se kochat pohledem do hlubokých očí Aishwaryi Rai či ošklivým obličejem Romula, ovšem ze soubojů není vidět prakticky nic. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Zlo. Nízký rozpočet je vidět víc, než by bylo dobré a herci se všichni tváří, jako kdyby tu byli omylem. Režisér neumí komponovat akční scény, scénáristé neumí napsat normální dialog a celé je to až příliš levné a blbé na to, aby se to vůbec dalo brát vážně. To ale tvůrcům Poslední legie evidentně nedošlo. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Utahane, unavne, nuda. Navic silene otravne - ve chvilich, kdy na malickeho cisare otcovsky pohledne Firth nebo naopak matersky ta Indka. Jako by si rikali: "S detma nam to jde, tak kdy do toho prastime?"... Byla bych pekne nastvana, kdyby tomu Firthovi tolik neslusel mec a nebyt zaverecne pointy. Ja rada mysticismus :) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nešel jsem do toho s očekáváním historické věrnosti. Spíše jsem čekal dobrodružný příběh z doby zániku jedné neskutečné říše, jíž se asi nikdy nepřestanu obdivovat. Ale celé to bylo pojato hodně na volno... Až se divím účasti jmen jako Firth a Kingsley. Hlavně Firth mně tam trochu bolel... Aby ve filmu nebyl sám, sekunduje mu dámský protějšek. Toho si zprvu nevšímá, spíše způsobů jak šermuje, ale nakonec i on podlehne kouzlu Indky, která ani po dlouhém putování z Říma přes Galii do mlžné Britanie nemá nikdy nenamalované oči a neudržované obočí... Gandalf Kingsley mi tam sednul úplně nejméně, tahle role kouzelníka s vlajícími vlasy... Eh... To už radši Gándhí... A malý Thomas Brodie-Sangster mi tam nesednul vůbec, ale toho celkově nějak nemusím..Natož jako malého Cézara. .Vtipný byl i záporák se svým zámkem, který jsem pracovně nazval Konopiště... Sem tam byl ve filmu moment na který se dalo kouknout, třeba ta Devátá se mi líbila. Jakási snaha byla i co se týče výpravy a bylo setsakra znát, že se film točil v éře takříkajíc předdigitální. Většinu toho bylo třebat točit s komparzem a postavených kulisách, což leckde bylo znát. V souhrnu je tohle ale spíše film pro odrostlejší děti. Dávám za jeden meč. * ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Socha Gaia Julia Caesara nebyla hlavní sochou použitou v Tunisku. Taková, jakou vidíme ve filmu, byla dotvořena speciálními efekty. A především, když se socha převážela z Tuniska na Slovensko, ztratila se. (NinadeL)
  • Natáčalo sa na slovenských hradoch Červený Kameň a Spišský hrad. (emdvojka)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama