Reklama

Reklama

VOD (1)

V Sierra Leone zuří občanská válka o nadvládu nad diamantovými poli. Její obětí se stane i rodina rybáře Solomona. Při přepadení vesnice rebely z revoluční armády se jeho ženě a dětem podaří uprchnout, on je však zajat a skončí jako otrok v diamantovém nalezišti. Když objeví velký růžový diamant, pokusí se ho ukrýt, je však přistižen brutálním kapitánem Poisonem. Dřív než ho stihne Poison zabít, je naleziště napadeno vládními vojáky a oba muži skončí ve vězení. Je tu vězněn i protřelý pašerák Danny Archer, který zaslechne Poisona, jak Solomonovi vyhrožuje. Po propuštění se pokusí od Solomona diamant získat. Ten však všechny nabídky odmítá. Snaží se najít rodinu. Netuší, že jeho dvanáctiletý syn Dio byl rebely odvlečen a po tvrdém vymývání mozku vycvičen na dětského vojáka. Archer se seznámí s americkou novinářkou Maddy Bowenovou, která chce psát o obchodu s nelegálními diamanty. Dostanou se spolu do sporu kvůli jeho cynickým názorům, potom do města vtrhnou rebelové. Danny se dohodne s Maddy, že jí poskytne informace o pašování diamantů, když ona pomůže Solomonovi najít rodinu. Během cesty za diamantem se Danny pod vlivem Maddy i Solomona mění a nakonec slíbí, že nejen pomůže novinářce odhalit pozadí krvavého obchodu s diamanty, ale také najít a zachránit uneseného chlapce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 083)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

It Will Cost You Everything. Z řady angažovaných mainstreamových filmů, které se v posledních letech tak hojně vyrojily a které se zabývaly otázkou JAR, je Krvavý diamant jedním z nejlepších (Slzy slunce jsou na můj vkus až moc pravicové a hloupé, Nepohodlný je velice inteligentní, ale dramaturgicky problematický apod.). Krvavý diamant je film, který je neustále v pohybu společně s vlastními hrdiny příběhu a pokud se náhodou zastaví, slouží tato chvíle k oddechu a k vyřčení sice nijak objevných, na druhou stranu ale pravdivých tezí o dané problematice._____ Stejně jako jiný film z nedávné doby, jenž pojednával o "krvavých penězích", Spojenec Spikea Lee, i Krvavý diamant je "pašerácký" film - kdo by to byl od Edwarda Zwicka kdy řekl? ("Kdo jste, pašerák?" - A vy žurnalistka?") Unikátní je zde ale způsob narace, tedy vyprávění příběhu, kdy jsou nám na věc prezentovány tři vyhraněné pohledy, reprezentující i jednotlivé prvky vypravění: ryze dokumentaristický-zachycující, představovaný upozaděnou novinářkou Jennifer Connelyové, emoce zapojující v minimalistickém podání Djimona Honsou a poté oportunistický, jemuž jde výhradně o posouvání (příběhu) dopředu, konečně chlapského Leonarda Di Capria. Závěrečný patos je tak opodstatněn změnou fokalizátoru příběhu._____ Krvavý diamant je pro mě osobně jeden z nejlepších filmů tohoto roku, možná i vůbec nejlepší biják Edwarda Zwicka, který pulsuje vlastním životem, je neuvěřitelně vitální a v akčních scénách neokoukaně fyzický. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Vláda chce, abyste volili. Říká, že budoucnost je ve vašich rukou. My jsme budoucnost, tak si bereme vaše ruce. Žádné ruce, žádné volby. ..... Veľmi dobre natočené atmosférické dobrodružstvo. Prostredie Afriky filmu veľmi napomáha, krásna vizuálna stránka, pár naozaj silných scén a neskutočný Djimon Hounsou (ostatní herci len priemer). Škoda toho nevyrovnaného tempa, keď dej pôsobí častokrát príliš rozvláčne..... Někdy si říkám, jestli nám Bůh odpustí, co jeden druhýmu děláme, ale když se rozhlídnu, tak je mi jasný, že Bůh musel tohle místo už dávno opustit. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ma v podstate dost jednoduchej pribeh, par lidi chce nejvetsi diamant a zenou se za nim pres mrtvoly. Coz si asi Zwick uvedomil, takze film doplnil urcitou kritikou armady, rebelu a celkove situace v africe. A vysledek je takovej mix mezi dobrodruznym filmem a politickou agitkou. Ale rozhodne povedenej. Jak uz to u takle dlouhejch filmu bejva, delka je nejvetsi problem. Jsou tu kulervouci sceny, ale zaroven i slabsi sceny, takze vyhodit tak pul hodiny by urcite neuskodilo. Ale nejde rict, ze bych se nudil. Za co si ale film zaslouzi nejvetsi pochvalu, je technicka stranka, kamera, hudba i rezie jsou precizni a rozpocet je na filmu fakt videt. A sceny prestrelek, kterejch tu je docela dost, jsou spravnej masakr, kde se rubou armada, domorodci, povstalci, civilisti, muzi, zeny i deti a hodne lidi to nerozdejcha. Respektive armada a povstalci postrili vse, co uvidi a lidi zabijej po desitkach. Co se tyce hercu, Jennifer Connelly konecne dostala dobrou roli, ale je fakt, ze zas tak dlouho ve filmu nepobude. To takovej Djimon je ve filmu prakticky furt, hraje super, vypada drsne, ale jakmile dojde na akci, tak je to chcipak. Nastesti tu je Leonardo, ve sve zatim nejdrsnejsi roli, kterej jednu chvily vypada, jako ze chce vsem pomoct a za chvily je klidne schopnej strelit je do hlavy. A mimoto hraje skvele. Nebejt ty delky, tak bych uvazoval i o 5*. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Velkorysá výprava, technická stránka brilantní a patřičně úderný soundtrack Jamese Newtona Howarda jsou nesporné klady. Tvůrcům se daří většinu stopáže téměř nemožné a úspěšně balancují na hraně dobrodružné podívané ve stylu Honby za diamantem a zároveň stíhají zobrazovat problémy Sierry Leone, potažmo většiny afrického kontinentu. Akční scény jsou intenzivní, stejně tak má šťávu i dramatická linka. To co Krvavému diamantu nedovolí dosáhnout na vyšší hodnocení je závěrečná čtvrthodinka, kdy se z dobře budovaných postav rázem stanou jednorozměrné charaktery. Vše dopadne standardně a navíc se nám dostane nedůstojného morálního ponaučení; zřejmě pro toho kdo by nepochopil co Zwick celou dobu jasně říká "filmovou řečí". K rodinné podívané by takový konec možná sedl, ale v politicky angažovaném snímku je to zcela v rozporu se zbytkem stopáže. A u takto kvalitního filmu to zamrzí dvojnásob. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Blood Diamond Titles - James Newton Howard ,2. Crossing the Bridge - James Newton Howard ,3. Village Attack - James Newton Howard ,4. Ruf Kidnaps Dia - James Newton Howard ,5. Archer Solomon Hike ,6. Maddy & Archer ,7. Solomon Finds Family ,8. Fall of Freetown ,9. Did You Bury It? ,10. Archer Sells Diamond ,11. Goodbyes ,12. Your Son is Gone ,13. Diamond Mine Bombed ,14. Solomon's Helping Hand ,15. G8 Conference ,16. Solomon & Archer Escape ,17. I Can Carry You ,18. Your Mother Loves You ,19. Thought I'd Never Call? ,20. London ,21. Solomon Vandy ,22. Ankala (as used in the film Blood Diamond), song ,23. Baai (as used in the film Blood Diamond), song ,24. When Da Dawgs Come Out to Play (Album Version) (As used in the film Blo , ()

Galerie (48)

Zajímavosti (23)

  • Když Danny Archer (Leonardo DiCaprio) dorazí na letiště v Jihoafrické republice, tak před vstupem stojí dvě ženy – jde o DiCapriovu matku a babičku. (don corleone)
  • Honorár Leonarda DiCapria (Danny Archer) bol 20 miliónov amerických dolárov. (ČSFD)

Související novinky

Tři nejlepší hrané filmy o Africe

Tři nejlepší hrané filmy o Africe

01.12.2019

Afrika byla dlouho poměrně málo využívaným místem pro děj hraných filmů. Až v posledních přibližně 15 letech vzrostl zájem filmařů o témata spojená především s turbulentními politickými změnami a… (více)

Zwick, bílá velryba a kanibalismus

Zwick, bílá velryba a kanibalismus

04.03.2009

Edward Zwick je prostě smolař. Točí kvalitní filmy, které mají zároveň i značný divácký potenciál, ale přesto z různých důvodů (většinou mizerná propagace) nakonec propadnou. Krvavý diamant… (více)

Bond účastníkem Zwickova odboje

Bond účastníkem Zwickova odboje

18.05.2007

Když Daniel Craig podepisoval smlouvu na chlastání martini s vodkou a projíždění se v Aston Martinu, možná se obával, aby mu (stejně jako jeho předchůdcům) role agenta 007 nepřischla navěky. Zdá se… (více)

Všichni chtějí Lea

Všichni chtějí Lea

08.05.2007

Doby, kdy každá dospívající dívka měla nad postelí plakát Jacka a Rose na přídi Titanicu, už jsou pryč, ale zájem o Leonarda DiCapria neopadá. Právě naopak. Každý producent a režisér, který v… (více)

Reklama

Reklama