Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze uživatele svist10 k tomuto seriálu (2)

Hellsing I (2006) (E01) 

O level výš, než původní seriál. Bohudík zmizel subjektivně nepříjemný hudební styl, lehce se vyhladila kresba, ale naštěstí Alukard je pořád stejný ultrakruťák, jako původně. Ultimate řádně nakopla dynamiku akčních scén, ale o level stoupla i krvavost. Jen je mi záhadou, proč přidávali humor někam, kde vůbec nechyběl. Ano, Victorie. Dále je mi záhadou, proč je z ředitelky Hellsingu, lady Integry Wingates Hellsing, SIR Integra Fairburn Wingate Hellsing. Stejně tak nemám potvrzeno, ale myslím, že kdybych neviděl nejdřív třinácti dílnou sérii, měl bych díky tempu v příběhu slušný bordel, některé scény vyloženě chyběly. Ale to jsou jenom mušince na řádně uleželé mrtvole. Těším se na další díly. ()

Hellsing II (2006) (E02) 

V mnoha ohledech lepší než první Ultimate. Postavy už jsou známé, takže odpadá představování (které bylo odfláklé i v prvním díle), a celá epizoda vypráví celistvý příběh útoku na Hellsing. Dějově to působí daleko uhlazeněji, v předchozím trčela epizodnost mnohem více. Byť mne stále ještě vytáčí slečna Sir Hellsing (i podle anglických titulků), spousta změn je k lepšímu. Z Alukarda je ještě větší borec, třebaže úvodní zbraňový fetiš je trochu podivný. Některé údaje k Šakalovi moc nesedí. Vždyť váhu má podle údaje přímo v epizodě šestnáct kilogramů, ale např. těžká protimateriálová puška M82 Barrett ráže 12,7 mm váží "pouze" 12,5 kg. Oproti tomu, když zahřmí Halconnen, okamžitě si zjedná respekt bez zbytečných řečí. I z Waltera mám mnohem lepší pocit. Oproti tomu mě čím dál víc vytáčí Victoria. Humor, který produkuje, je otravný a zbytečný. Příjemným bonusem je flashback z Alukardovi minulosti, zvlášť, když v seriálu se zjevil jakoby odnikud. Souboj s Lukem Valentinem je výtečný a Jan je oproti seriálu snad ještě větší magor (taky jsem nevěřil, že to ještě jde). Takže, Ubrat humory a bude to za plný počet. ()

Reklama

Reklama