Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze uživatele Jango_Fett k tomuto seriálu (2)

Hellsing (2006) 

Čtyři hvězdičky, animace ujde a je to více krvavější než oreginál, ale něco mi tam chybí....v OVA je dokonale všechno vysvětlené do posledního puntíku, to je také plus. Na druhou stranu mi tam chybí oblíbená scéna kdy Alucard ustřelí Alexanderovi obě ruce a on pak po něm vylítne s čepelí v zubech. OVA se totiž drží děje původního komixu a tak se ve třetí části začne ubírat úplně jiným směrem než původní seriál. Tam se totiž ve finále Alucard konečně utkal se sobě rovným nesmrtelným upírem Inkognitem. Nejhorší mínus pro mě byli, úchylné "vtipné" scény kdy se kresba změnila na jednoduchou a jaksi měla být komická. Na japonce to možná zabírá, ale mě to přišlo příšerně trapné a do filmu (seriálu) se to absolutně nehodilo. Zvláště do takového krváku. Co se týče hudby, je o dost slabší než v původním seriálu a nemá takový šmrnc. ()

Hellsing X (2012) (E10) 

Tak je to tady, po tolika letech jsem se dočkal a mám tu závěr jedné úžasné série. Bohužel celá první část tohoto posledního dílu se neskutečně táhne a je ukecaná. Přitom mi připadá, že některé dialogy jsou dosti zbytečné a jedná se jen o natahované myšlenkové pochody Majora, který mně navíc ani moc nezajímá. Ten člověk dokáže rozpitvávat každou blbost 20 minut a ve finále se kolikrát stane že divákovi celá podstata toho co chtěl říct unikne. Všechno zachraňuje jeden výborný souboj, závěrečné dialogy jednotlivých postav, kdy se člověk dozví o co jim ve skutečnosti šlo a samozřejmě naprosto dokonalý dojemný epilog. Mimochodem před epilogem jsou opět ty rádoby japonsky jednoduše naanimované vtípky, které pro mně spíše vyznívají dosti trapně a kazí celou atmosféru. Když to shrnu, mohlo to být lepší a epičtější, předešlé díly byli...možná to ale bude tím, že se na to dívám jako na jednotlivé filmy a ne jako na celek. Přeci jen je to spíš rozkouskovaný příběh a pokud si ho člověk pustí najednou (což plánuji) možná z toho posledního dílu bude mít nakonec úplně jiný dojem. ()

Reklama

Reklama