Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze uživatele HAL k tomuto seriálu (5)

Hellsing I (2006) (E01) 

Shrnutí většiny děje velice povedeného seriálu. Jak už to tak bývá, zdrcnutím x dílného celku do jednoho krátkého filmu zůstane jen to nejzásadnější, vypadne něco málo vaty... a bohužel i poměrně dost věcí které dokreslovaly atmosféru, prostředí a charaktery postav, což jsou věci pro anime poměrně zásadní. Ale pokud si někdo tak jako já potřebuje v extrémně zjednodušené formě oživit děj seriálu, proč ne. 6/10 ()

Hellsing II (2006) (E02) 

Už o dost lepší než první část, takřka už standartní seriálový díl. OVA se pomalu dostává přes fázi zrychleného představení děje a postav a už začíná i trochu vyprávět příběh... i když je čím dál víc evidentní že v prvé řadě půjde tu jednoznačně o animačně dobře zpracovanou akci, která také zabírá naprostou většinu stopáže. Zbytek je črtán stále jen ve velmi jednoduchých konturách. 7/10 ()

Hellsing III (2007) (E03) 

Solidně rozjeté, nacističtí nepřátelé jsou tak akorát styloví aby dokázali kontrovat übercool hlavním postavám, obzvlášť Alucard se čím dál víc projevuje jako šílená zrůda nad jejímž bezskrupulozně animálním řáděním se nelze nebavit. Co mě tu ovšem ruší (a není to problém jen tohoto anime) jsou občasné komediální úlety do sféry přepálených gagů s až na kost zprimitivnělou animací a vtipností na úrovni Bugse Bunnyho pro předškolní děti. Jsou seriály ve kterých je toto snesitelné, občas přímo zábavné, ale zde to bourá atmosféru a styl až příliš silně. Škoda že nezůstane u komediálních odlehčení jen ve formě cynického hláškování. 8/10 ()

Hellsing IV (2008) (E04) 

Hellsingovští náckové jsou vskutku rozkošní a Rip Van Winkle je přímo dokonalá. 9/10 ()

Hellsing V (2008) (E05) 

Praštěné srandičky mě tu štvaly už docela silně a Penwood, kterému se tu věnuje značná část stopáže, také není příliš zajímavá postava, na rozdíl od Alucarda který tu není skoro vůbec. Nicméně: "Topíme Londýn v krvi v rytmech svingu a snakdování papeženských pošahanců.", to jsou dosti zábavné kusy. 7/10 ()

Reklama

Reklama