Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze uživatele Kicune k tomuto seriálu (11)

Hellsing (2006) 

Hellsing je tajná britská organizace bojující se tvory noci a chránicí její veličenstvo Královnu a Velkou Británii. Šéfuje jí nekompromisní Integra Hellsing a jejím loajálním podaným je upír Alucard. Krom něho na straně organizace bojuji komorník Walter a novicka mezi upíry (Alucardem přeměněna) Seras Victoria. Hellsing zrovna čelí zvýšené aktivitě útoků upírů a snaží se zjistit, kdo za vším stojí. Odhalení je poměrně překvapivé, záhy následuje počátek konce a úplné destrukce. Hellsing je dnes již klasika žánru, vychází z mangy a částečně z původního seriálu. Řekla bych, že se jedná o jedno z nejvíc povedených upírských dark fantasy děl. Odkazuje na středověké boje mezi bohaznaly a nevěřícími, upírské legendy včetně kultu hrabě Drakuly a mystiku kolem fašistické SS. Příběh se postupně odvíjí a nabaluje, možná někde je až zbytečně přehnaný, ovšem když přijmete fakt, že fantazii se míry nekladou, necháte se unášet a užijete si ho. Postavy jsou téměř striktně rozděleny na zlé a hodné, ovšem ani tato škatule jím nebrání se vyvíjet většinou ve velice pozitivním smyslu. Akce, násilí, krev a jatka jsou všudypřítomné, přesto znázorněné nikoliv nechutně. A Alucard je opravdový frajer, kterého ani nevím kdo by mohl sesadit z pomyslného žebříčku největších frajerů anime světa. Navíc skvělá hudba, která krásně dokresluje akci a občasné emoce. Hellsing je špice žánru, zde není co dodávat. ()

Hellsing I (2006) (E01) 

Hellsing I vychází ze stejnojmenné mangy a mapuje první tři díly původního seriálu. Lze dokonce říct, že se jedná o jeho re-telling s mnohonásobně kvalitnější kresbou, dynamičností a krvavými jatky, kterých se tvůrci evidentně vůbec nebojí. Alucard je konečně hlavní postavou a o něco menší pipina než v seriálu Seras Victoria je odsunuta na vedlejší kolej a je jí přiřazena role baviče. (Popravdě tyhle „vtipy“ plné scény mi přišly až rušivé a nežádoucí.) Kulervoucí akce plná krve, lítajících částí těla a hlášek frajera Alucarda stejně dobře představuje další cool postavy – Integru Hellsing a Waltera. Velmi pěkná hudba navíc a skvělý zážitek je zaručený. ()

Hellsing II (2006) (E02) 

Hellsing II pokračuje ve standartu prvního dílu této OAV série. Stejně tak vychází ze stejnojmenné mangy a mapuje další dva díly (5 a 6) původního seriálu – napadení sídla Hellsingu bratry Valentinovými. Alucard zase předvádí špičkovou krvavou řežbu a poodhaluje trochu více z toho, čím vlastně je. Více se dozvíme i kominíkovi Walterovi. Vše je zase dynamické, akční, drsné a zalité krví. ()

Hellsing III (2007) (E03) 

V Hellsing III ještě najdeme odkaz na seriál – setkání Integry Hellsing s vůdcem 13. sekce Vatikánské organizace Iscariot Enrico Maxwellem, ovšem záhy se tato OAV série již vydává svojí vlastní cestou. V minulém díle Jan Valentine ve chvíli své smrti prozradil heslo Millenium, tedy vodítko k tomu, kdo stojí za narůstajícími útoky upírů. K čemuž vedla i schůze vůdců mezi sebou nenáviděných organizací. Společně s najatými žoldáky Wild Geese se Alucard se Seras vydávají do Jižní Ameriky, aby se „setkali“ s důstojníkem organizace Millenuim a dozvěděli se více informací. Akce zase nezklame, vtipné scény jsou zase přehnaně zbytečné a Alucard filozofuje nad lidskou touhou po válkách a krveprolití. ()

Hellsing IV (2008) (E04) 

V Hellsing IV jsme svědky nečekaného Alucardovo setkání a již konečně víme, že Millenium je fašistická organizace toužící po nekonečné destrukci. Ano, prostě náckové se vracejí s armádou upírů a chtějí odvetu po Druhé světové válce. Rozšiřuje se oddíl elitních nazi bojovníků a Alucard má tu čest bojovat s poručíkem Rip Van Winkle. Bez krveprolití a násilí se zase neobejdeme a Alucard jen potvrzuje status největšího frajera. Nepřátele jsou skrz na skrz zlí a oškliví, že jim přejeme pomalou a mučivou smrt. ()

Hellsing V (2008) (E05) 

Vtipná úvodní epizodka s Alucardem a ve snu k němu promlouvající zbraně mě velice pobavila, ovšem fakt, že tento frajerský upír v tomto díle již dále nevystupuje, nepotěšil. Esesácká upírská armáda si to rozdá s Londýnem a hlavní hrdinkou tohoto dílu je Integra Hellsing, prchající do svého sídla. Doslova pekelná jatka. ()

Hellsing VI (2009) (E06) 

Alucard furt nikde, zato tentokrát konečně potěší Seras Victoria, která ve velice cool sekvenci chrání sídlo organizace Hellsing. Na druhém konci Evropy v rámci Vatikánu ovšem probíhá jiná story. Katolíci v čele s Enricem Maxwellem totiž vytáhli nevím kolikátou křížovou výpravu proti všemu nesvatému (kam řadí i protestantskou Anglii). Akce, za kterou by se nestyděl ani Michael Bay, a krev, krev, krev a upír na každém rohu. ()

Hellsing VII (2009) (E07) 

Tak Seras Victoria nám konečně dospěla jako postava i jako upírka. Skvělý díl dokazující, že i bez Alucarda to jde, jen trochu šlápnout na plyn psychologie postavy, přidat emoce, zaobalit do stále úžasné krev burácející a sršící akce. Výsledkem je pecka. ()

Hellsing VIII (2011) (E08) 

Alucard is back a ve stejnou dobu do Londýna (nebo co po něm zbylo) dorazila i křížová výprava včele s po publicitě práhnoucím Maxwellem. Vypadá to na závěrečnou mega bitvu a zničení všeho a všech. V tomto díle svou tvář odhalí nejenom Alucard, major, ale i další frajer na straně katolíků – Alexander Anderson. Ultimátní bitva mezi ním a Alucardem a nakonec rozpolcené pocity. Uff… ()

Hellsing IX (2012) (E09) 

Na to, že se jedná o předposlední velkou bitvu a odhalení podstaty Waltera, tak bohužel velice slabě provedený díl. Vypadá to, že nápady a akce jsou již ohrané. ()

Hellsing X (2012) (E10) 

A je tu konečně poslední díl, konec všemu, doplnění nutných detailů, pointa a trocha filozofování o tenké hranici mezi člověkem a monstrem. Dobré celkové ukočírování, nesklouznutí do zbytečných nesmyslů a nadmíru důstojné završení. ()

Reklama

Reklama