Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze uživatele ledzepfan k tomuto seriálu (5)

Hellsing V (2008) (E05) 

Londýn dostává na prdel neskutečným způsobem=ulice se mění v potoky krve, vampesesášci žvýkají batolata, ohňový hákový kříž spaluje domečky a Alucard si někde dáleko na lodi blbne s Willisem :) ()

Hellsing VII (2009) (E07) 

Stále bez Alucarda ale ono to něják vůbec nevadí. Druhá část o obraně velitelství Hellsingu jsou zase a znova neskutečně epická jatka=Zorin Blitz-se svou až psychedelickou schopností dostat se hlouběji a hlouběji do hlavy protivníka a rozložit ho zevnitř-dává celému tomu odboji pěkně na prdel......Ale nikdy neříkej hop dokud nepřeskočíš(!) a tady to tentokrát platilo minimálně dvojnásob.... http://www.youtube.com/watch?v=aIrhVo1WA78 :D ()

Hellsing VIII (2011) (E08) 

Místní rozčarování dokážu pochopit ale nesdílím ho. Po třech(?) dílech bez Alucarda a v kulervoucím tempu přichází okamžik na který někteří museli čekat několik let(fakt vás lituju-by mě asi jeblo :D )=Alucard přichází na scénu a podle očekávání by měl dát všem hezky efektně a nekompromisně na prdel-ale co to(?)-ono je to trošku jinak=Tempo a dynamika oproti předchozím dílům trochu polevila, Alucard do epické šarvátky vkročí sice docela efektně ale s tím nekompromisním dáváním na prdel to po chvilce nevypadá tak jednoznačně..A ke konci se boj dostává až skoro do jakési nábožensko-abstraktní roviny(nevím jak jinak definovat démonický souboj loutky boha se svým popíračem). Chápu, že po řeži posledních dílů se může u mnohých dostavit frustrace- mě se ale naopak líbí, že se to všechno vyvíjí jinak než bych čekal..... Jediné co mě zamrzelo byl nízký počet chibi vsuvek.Tentokrát jich tam je jak prstů na jedné ruce ruského dělníka na pile s dvacetiletou praxí. ()

Hellsing IX (2012) (E09) 

Něco se rozmotalo, něco se zamotalo, pár postav padlo, souboje mají nádech osudovosti a konec je hned za rohem+jsme se dozvěděli, že Alucard neměl zrovna pohodové dětství :D ... Teď už jen trpělivě vyhlížet poslední díl. ()

Hellsing X (2012) (E10) 

Neskutečně našlapaná ultimatní OVA Hellsing série skončila-z mého pohledu-navzdory veškerým předpokladům a pravděpodobnosti-dílem, který působí tak trochu navíc a jakoby mu scházel cit pro míru, časování a vyváženost... Nemůžu si pomoct ale mám pocit, že kdyby se vyškrtalo to věčné žvanění jednotlivých postav před smrtí, nic by se nestalo(ty jejich výlevy totiž většinou nemají příliš nosné myšlenky), celý film by se tak zredukoval na cca 20-30minut, které by se daly přilepit na devátý díl a vzniklo by tak nekompromisně extatické finále...Možná je to tím, že ova 1-9 jsem viděl víceméně v jednom zátahu a teprve na tenhle díl jsem čekal MUČIVÝ rok, během kterého jsem prostě vypadl z tempa a dějové souvislosti trošku zmatněly..Možná, že ty cz titulky nebyly dobré a poselství všech těch řečiček ke mě nedolehlo skrze jazykovou bariéru...A možná je to prostě opravdu jen nejslabší článek skorodokonalého řetězce................... Chibimomenty k tomu všemu patří a jsem za ně rád...Jen je fakt, že tady byly trošku necitlivě natlačeny(odsunuty)na konec, asi aby nerušily ve "velkolepé akci"-přitom v předchozích dílech fungovaly krásně i uprostřed akce.......................... Abych jen nenadával-nenudil jsem se a cítím, že až si jednou pustím všech 10 částí v kuse, tak se tenhle díl-v rámci celku, jako tečka a epilog-neztratí :) ()

Reklama

Reklama