Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kolik sluncí je třeba, abychom byli šťastní? Příběh rodiny a jejích přátel z menšího města vypráví o touze proměnit svůj život k lepšímu, ale také o tom, jak často jsou děti ovlivňovány přešlapy svých rodičů. Téměř čtyřicetiletý, ale pubertou doposud zmítaný otec od rodiny Jára (Jaroslav Plesl) se stále nepoučil z vlastních chyb a jeho úlety s sebou přinášejí komické momenty. S partnerkou Janou (Anna Geislerová) vychovávají dvě děti. Starší z nich je dospívající syn z Járova prvního manželství Véna (Marek Šácha), který v příběhu sehraje klíčovou roli po boku staršího kamaráda, punkáče Jerryho (Jiří Mádl). Jana prožívá krizi v manželství, ta vyvrcholí v momentě, kdy Járu vyhodí z práce a ona si najde milence (Igor Chmela). Lavinu nečekaných událostí z povzdálí sleduje a možná nakonec ovlivní místní guru Karel, jehož ztvárnil v nezvyklé herecké poloze Karel Roden. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (466)

nauru 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, čekal jsem více. Obsazení slušné, ale pro mě to postrádalo nějakou nadstavbu. Přijde mi, že jeho filmy mají klesající úroveň v pořadí Divoké včely, Štěstí, Venkovský učitel a teď Čtyři slunce. ()

gramofonix 

všechny recenze uživatele

Ten film mal svetle chvilky, mal potencial, ale nevyuzilo sa to. Proste tomu filmu chybala nejaka surodost.Bolo to take chaoticky poskladane. Keby sa to bolo doladilo a bolo to viac surode, bolo by to skvele. Ale bolo to pozeratelne. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně obyčejný Bohdan Sláma. Je možné že v tomhle filmu šel chvílemi Sláma přes čáru své obyčejnosti která mne právě u něho tolik baví. Možná to trochu otupilo některé scény, které následně nevyzněly tolik emočně. I tak mne bylo opět dopřáno se zamyslet nad tím kolik člověk musí zaplatit, aby vykoupil své hříchy, proč osud některým lidem dopřavá pouze cestu z velkých sr*ček do ještě větších sr*ček. Ale některé bezvýchodné situace za nás dokaže osud vyřešit sám. Rukopis Bohdana Slámy je mne prostě hrozně blízký a proto jsem schopný nevnímat i drobné přešlapy. ()

crazyM 

všechny recenze uživatele

A vždycky si říkám už se na žádný český film nepodívám, ale vždy se kouknu a pak si nadávám a lituju, že sem takto pitomý nápad dostala. Pokaždé když kouknu na nový český film je horší a horší :( 1* za podivnéo Karla Rodena ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

No do půlky standartní náš odpočinkový film, pak se děj začne zvrtávat víc a víc a víc do jde k šípkům. ()

s.fergie 

všechny recenze uživatele

Proč Češi točí jen divný a depresivní filmy???Kde jsou ty časy co se točili normální vtipný komedie.Film je nemá děj jako většina nových Českých filmů.Je nudný je tam zbytečně moc hluchých míst a role Karla Rodena byla divná.Prostě další film který už nemusím nikdy vidět ()

BStone 

všechny recenze uživatele

K čemu vlastně takové filmy?Jejich dopad je alespoň pro mně jednoznačně negativní. Nevím koho vlastně baví sledovat skoro hodinu a třičtvrtě depresivní sračky. O nic jiného se v tomto případě ani nejedná...Pak ještě můžeme coby renomovaní kritici takové a jemu podobné hlubokomyslné díla ( viz.Poupata ) ověnčit nějakýma cenama, vždyť spousty lidí si v takových sračkách přece libují? Většina světa má hlavu v prdeli a poslouchá bludy monster, které si říkají např.prezident, ministr, senátor, manažer apod. Pak přijdu do kina a vidím takový humus. Fuj.... 10% ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Nic nového, jenom zase další depri film z českého maloměsta, neustále opakující se motiv rozpadajících se rodin kdesi v českém zapadákově, nezaměstnanost, alkohol, nevěra, rebelující dětičky......chce to změnu a pro režiséra Slámu to platí dvojnásob - po Divokých včelách už vykrádá sám sebe:-( ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

70% - Slamovy postavicky jsou pomerne rozmanite, ale jedno maji spolecne - nic se jim nedari spravne. Trochu me tento losersky styl vypraveni odrazuje, nicmene Slama s nim dokaze pracovat tak, ze neurazi. Plesl si u me vyslouzil klobouk dolu. Roden si dokaze uzit zrejme jakoukoliv roli. Celkove je casting jednim z nejvetsich pozitiv filmu. Moc se mi nelibi pomerne negativni recenze "mestskych pisalku" (rady z nichz si jinak velmi vazim) ;-) Jsou podle me spise o stretu svetonazoru nez o samotnem hodnoceni filmu. ()

NellieLovett 

všechny recenze uživatele

Filmy Bohdana Slámy mě baví, ale tento jsem vůbec nepobrala. Roden jako šaman,magor nebo co byl zač? Znovu to rozhodně vidět nemusím. Taky už by češi mohli začít točit trochu jiné filmy než o tom, jak se máme přehnaně špatně, pereme v neckách, nosíme věci ze sekáče, bydlíme v jedné místnosti.. ()

kremenak odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel toto je současný obraz českého filmu(až na malé vyjímky-velmi malé) totální odpad o ničem, apsolutní stupidita, nechápu 11 nominací na českého lva, kdo jste neviděl, ani máte štěstí!!! ()

tulikt 

všechny recenze uživatele

Z technického hlediska je film úžasný. Skláním se před výkony prakticky všech herců zejména však p. Geislerové a Rodena. Ve filmu jsem nenašel jediný drobný detail, který by mne v jeho průběhu přivedl na myšlenku, že se nejedná o realitu ale pouze o filmový snímek, avšak dějová stránka poněkud VÝRAZNĚ "pokulhává". Defactó se dá říct, že cely snímek by se dal shrnout do dvaceti vteřinového Traileru. Dějová linie je naprosto odfláknutá, a jednotlivé scény jsou z 90% zdlouhavé a dopředu předvídatelné. Nemohu říct, že by mě film nudil, ale zábavný mi rozhodně nepřipadal. Důležitým klíčem k dokoukání celého filmu, jak jsem již na začátku zmínil, je jen jeho herecké obsazení. ()

MéďaSV 

všechny recenze uživatele

Klasický film Bohdana Slámy-celkově depka u který se i párkrát zasmějete. Z herců mi utkvěl v paměti spratek Mádl (a to ho jinak opravdu nemusím) a Roden-slušnej mimoň:-)No nebylo to špatný a ani jsem nic jinýho nečekal, ale Štěstí a Divoký Včely pro mě měli přeci jen nějaký kouzlo, který mi tady chybí-že by Lišák?:-) ()

Lonelybiker 

všechny recenze uživatele

Z počátku klasické české drama ze života, ve kterém se není čemu smát a člověk jen zírá, co se vlastně může stát komukoliv z nás, kdo má blíž k chudobě než k bohatsví. Ke konci se ale stanou věci, ze kterýćh mi nebylo dobře a působily na mě hodně emocionálně. Už se na to asi nikdy nepodívám. ()

zdend 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejlepší film Bohdana Slámy. Už při sledování filmu mě napadlo jasné přirovnání Sláma = český Lars von Trier. Stejně jako u dánského mistra s Čtyři slunce rozbíhají pomalu, ale vše má svou logiku, která se potvrzuje tím více, jak ubíhá čas sledování. Poslední třetina filmu je jedna pecka za druhou. Odhalení mileneckého vztahu „fotryně" s učitelem se hodně povedlo, následné vycouvání učitele z nového potenciálního vážného vztahu s „fotryní" také. Silná atmosféra severočeské hnědouhelné pánve se všemi tamními kontrasty (Litvínov jako ztělesnění průmyslové devastace x pár záběrů s krásnou Bořní na horizontu atd.). Slyšet vyprávět závěrečnou scénu popisující klinickou smrt mladého kluka, tak bych si myslel, že je to kravina. Sláma se s tím však popasoval úžasně a tahle scéna mi do filmu neuvěřitelně zapadla. Pro mě hodně povedený film. ()

margita figuli 

všechny recenze uživatele

nech to nikto prosim neberie osobne, ale po divokych vcelach a stesti je toto treti film od pana rezisera slamu, ktory som pretrpela takmer az vo fyzickej bolesti. ()

Va33ek 

všechny recenze uživatele

Pan Sláma se mi tím to dílkem trefil do noty. Zamlouvají se mi životní příběhy, které nesou poselství a beznadějnost je na každém kroku a já si potom pokládám otázky ,,Co bych sakra dělal já?´´, protože co si budeme namlouvat, stát se to bohužel může každému z nás. Vážná tématika byla nadlehčena opravdu zábavnými momenty (Jerry, ty vole to neříkej. To neříkej, ty vole - chechtal jsem se na celé kolo). Velice zábavná mi přišla postava Rodena, kdy jsem byl na 100 % přesvědčený, že je to magor, ale.......vážně je? ()

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama