Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Bavil mě nápad s trsátkem osudu a ďáblem samotným, bavily mě textově svérázné songy doplňující děj, bavili mě známé tváře v malých a o to vtipnějších roličkách a vlastně mě bavil celý tenhle film. Jediné, co mě nebavilo, byl český dabing, kdy to zase distributor totálně zvoral a nepřeložil titulkama písně, které tvoří velkou část děje a mají stejný význam jako přeložené mluvené slovo, takže pokud neumí divák anglicky, bude mít z filmu poloviční zážitek, což není můj případ, ale méně jazykově nadaným dabing prostě nedoporučuju. Jinak nemám výtky, povedená komedie. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

I need a tight compadre who will teach me how to rock, my father thinks you're evil but man he can suck a cock. Co dodat? Fenomenální záležitost a i když nejsem Hard Core fanda Rocku, tak to pro mě byl naprosto úžasný zážitek. Dokonalé texty, dokonalá hudba, dokonalý Jack Black, dokonalý Kyle Gass... Tenacious D rulez a nikdo na ně nemá, ani zkurvenej Satan. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jacka Blacka jsem až do tohohle filmu považoval za idiota. Neprávem. Tohle je hodně povedená hudební komedie. Ne, že bych se pořád tlemil, ale tak nějak jsem se celou dobu usmíval a bavilo mě to. A třeba laskavý dialog o tom, že ďábel je v každém z nás, v srdci, mě odrovnal. Když se k tomu přidají ještě camea Bena Stillera (luxusní převlek!), Meatloafa a hlavně Tima Robbinse, je z toho asi nejpovedenější hudební komedie, co jsem viděl. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Vedle výborné Školy rocku vypadá tahle bláznivina o poznání slaběji, ale pořád má ten správný rockový náboj, kvůli kterému jsem na film koukal. Jack Black znovu podává výborný výkon, a tím tak zachraňuje kredit celému filmu. Humor byl fajn, ikdyž občas si tvůrci vybrali slabší chvilku a pár scének vyznělo trochu trapně. Ke konci už znatelně docházely dobré nápady, a tak to nakonec zachraňoval parádní hudební souboj se samotným satanem. Škola rocku zůstává nepřekonána. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tak jako bylo to dobrý, ale že bych z toho byl nějak na větvi? To se říct nedá. Začátek je parádní a fakt vtipný, ale tak někde v půlce se to změní v klišé které občas rozesměje, ale nic převratného . Hudbení ikony v cameo rolích překvapí a potěší ale i tak je to celkem málo. Bavil jsem se ale čekal jsem víc. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Název části expozice v muzeu - Guitarway to Heaven - je odkazem na píseň Led Zeppelin "Stairway to Heaven". (zigot7)
  • Z filmu bola vystrihnutá takmer päťminútová scéna, kedy JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) nakupujú v armyshope výbavu pre krádež "Pick of Destiny". Počas tejto scény odznela aj pesnička "The Government Totally Sucks", ktorá sa však na albume so soundtrackmi objavila. (Lukoh)
  • Scéna, v níž JB (Jack Black) přespává na lavičce v parku a je přepaden skupinkou maskovaných mužů, odkazuje na film Mechanický pomeranč (1971). Hlavní postavy v něm takto přepadaly, okrádaly a znásilňovaly. (Prochy38)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama