Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle byl naprosto neskutecnej masakr, proste Fucking Masterpiece. Uz od uvodnich titulku, kdy nejdriv animovany postavicky poserou obrazovku a pak zacne malej tlustej parchant zpivat pisnicku pri motlitbe, mi bylo jasny, ze to bude pekna uchylarna. Jack Black tu je jeste silenejsi nez normalne, takze lidi, ktery ho moc nemusi, ho budou nesnaset jeste vic, jenze do tohohle typu filmu naprosto skvele pasuje. Navic dostal super partaka v nemene uchylnym Kyle Gassovi, kterej je misty jeste uchylnejsi nez Jack. Taky me pobavil zarostlej Ben Stiller, smradlavej Tim Robbins a jedinej fanousek skupiny, vymastenej Lee. Tenhle film sice neni z tech typu, kde byste se neustale popadaly za bricho, takovejchhle vtipu je tu jen par, ale proste je to cely tak nehorazne svizny, pohodovy a cool, ze to az neni mozny. Navic tu je skvela hudba s dokonalejma textama a zaverecny vloupani do muzea, honicka a duel se Satanem je proste narez. Mozna nejlepsi Satan, co se kdy vyskytoval ve filmu. Oproti tomuhle je Skola rocku jen takovej cajicek. Film sem videl uz asi ctyrikrat a pisnicky slysel snad stokrat, ale porad me to bavi jako poprve. My cock you will suck! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se na filmu hledět hlavně na pozitivní stránku, což ostatně dělám skoro vždy, ale tohle až moc zavánělo průměrem. Samozřejmě, spousta fórků byla dobrá, ale děj byl hrozně jednoduchej, vážně jsem čekal něco složitějšího. Takže milovníkům Rocku doporučuji, lidem, kteří nevědí kdo je třeba Ronnie James Dio důrazně doporučuji, aby se tomuto filmu vyhlnuli. Škoda převeliká, že se film zaměřuje jen na rock (a hard rock) a ne třeba už heavy metal, ke kterému by příběh o satanovi seděl víc. Filmem se mihne několik názvů kapel, ale ve skutečnosti se pořád opakují ty samé: The Who, Black Sabbath, Dio, Led Zeppelin a AC/DC. Slabší 4****. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

"Tenacious D fuckin´ rocks"!!! Absolútne skvelá pecka, pri ktorej som sa pobavil ako už dlho nie..Jack Black a Kyle Gass sú duo na pohľadanie,skvelá muzika a "ujeté" texty v kombinácii s krásne naivným príbehom o hľadaní zázračného "trsátka" tvoria priam neodolateľnú kombináciu..Dave Grohl ako Satan a ďalšie zaujímavé persóny sú už len ako čerešnička na torte.Vynikajúce...4,5/5* ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Úvodní čtvrthodinka je gejzír humoru, oslavy rocku, odkazů pro znalé a... A vůbec všeho. Jenže v tom je kámen úrazu. Začátek nasazuje laťku kvality tak vysoko, že šla jen stěží udržet. Což by až tak nevadilo, kdyby se to nepropadlo až do zoufale průměrné jízdy bez nápadů a vtipu. Nad vodou to drží jen ústřední "D" duo a hudební vsuvky, kterých je však překvapivě (a zoufale!) pomálu. Lépe kdyby to tvůrci od začátku stylizovali do rockové opery než buddy komedie. Když je však nejhůře, přijde "jamovací" závěr se Satanem a tam snímek "dorockuje" až do sympaticky ujetého finiše. Jack Black je rocker až do morku kostí a jeho charisma i velmi dobrý zpěv jsou po hříchu tím jediným, co je nadstandardní po celou stopáž. Než to podruhé sledovat lépe pustit si rovnou soundtrack. Škoda promarněné šance, jelikož film měl výrazně nakročeno ke kultu (nejen) pro rockem posedlé. Výsledek takový sice není, ale minimálně začátek tohoto statusu dosahuje. Což není zase tak málo. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rock je v Králích ro(c)ku sice redukován jen na heavy metal, ale budiž, tenhle ,,největší film všech dob" dle přebalu DVD je mixem klasicky podané teenagerské komedie s parodujícími vsuvkami a jakési soft verze rockové opery, škoda, že to prvé nakonec převažuje, neboť hudební čísla jsou více než povedená (tedy v intencích metalu) a k zvolenému žánru dobře sedí. Jinak je ale tenhla komedie spíše průměrnou zábavou, neboť situačního humoru není zdaleka tolik, aby sám unesl váhu filmu a mimo nadšení metalovou hudbou vlastně tenhle snímek už nic jiného nenabízí. Většina komentujících se sice rozplývá nad aluzí ke Kubrickovu Mechanickému pomeranči (a ještě taky k Dobyvatelům ztracené archy či k Pasti), ale popravdě, průměrný metalový fanda ji přejde bez povšimnutí a artový divák zase přejde bez většího zájmu zbytek filmu... Suma sumárum - nutno ocenit zapálení Jacka Blacka pro svůj oblíbený hudební žánr, nelze nepochválit hudební čísla, je vidět, že film je koncipován coby svého druhu (hodně nekonvenční) pocta... Podobné filmy: Wayneův svět, Waynův svět 2, Škola ro(c)ku ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 8,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 13,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama