Reklama

Reklama

True

  • Německo True
Krátkometrážní / Romantický
Německo / Francie, 2004, 10 min

Epizoda z filmu Paris je t'aime o vztahu dívky a slepého kluka. (Elrond88)

Recenze (121)

Flakotaso

všechny recenze uživatele

Tykwer umí a jak je vidět, problém mu nedělají ani krátké filmy. True se velmi povedla, od kamery a střihu až po hudbu a scénář. Vlastně si nedovedu představit, jak by se krátkometrážní film dal natočit lépe a je obdivuhodné, kolik toho obsáhl do necelých sedmi minut, ale přesto to na pět hvězdiček není. ()

Burrows 

všechny recenze uživatele

Tom Tykver dokázal v 7 minutách vylíčit milostný příběh slepého kluka a začínající herečky tak brilantně, že zůstává rozum stát. Od počátečního telefonátu, přes první setkání, běhu ke konzervatoři .. - Tykver nám servíruje nebezpečné tempo, ukázkový střih a výraznou pointu. Pro mě no. 1 z Paris, I love you. ()

Reklama

Idego 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit krásnější způsob, jak zobrazit vztah dvou lidí - od seznámení se až k prvním hádkám. Pár opakujících se zrychlených záběrů, jednoduchá hudba, několik prostých frází... Je toho tak málo a zároveň strašně moc. Tak moc, že je to slovy nepopsatelné. 7 minut mi dalo víc než kdejaký celovečerní film. Jednoznačně nejzářivější hvězda celého Paris, je t'aime. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi pôsobivý film, akurát, že ten úvod ma zaskočil, lebo prirovnávať lásku k ročným obdobiam sa mi nepáči, ale našťastie to dopadlo inak. Taktiež dievča bývalo blízko divadla a slepí chlapec k nemu poznal skratku, no ona nie, tak to bolo viac než divné. Taktiež som nesúhlasil so všetkými ich aktivitami, ale láska slepého chlapca a vidiaceho dievčaťa na mňa zapôsobila. Svojou technikou tiež nebol zlý, ba možno naopak a tak to oceňujem, lebo to bolo podľa mňa kvalitné. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tato krátká povídka je součástí filmu Paris, je t'aime a musím říct že ze všech částí tohoto povídkového filmu je také nejlepší. Je to nádherné a zajímavě zpracované vyprávění o lásce slepého mladíka a krásné divky v podání Natalie Portman a jak Natalie, tak i režisér Tykwer v ní plně dokazují že jsou jedněmi nejtalentovanějších lidí své generace. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama