Reklama

Reklama

True

  • Německo True
Krátkometrážní / Romantický
Německo / Francie, 2004, 10 min

Epizoda z filmu Paris je t'aime o vztahu dívky a slepého kluka. (Elrond88)

Recenze (121)

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Pulzujúca poéma o láske. Pulzujúca preto, ako dýcha životom, ba priam vitalitou, povedala by som... Tak "životaschopne" vyrozprávaný vzťah sa často nevidí. Podobný pocit radosti zo života vo mne vyvolali Clementine a Joel z Večného svitu nepoškvrnenej mysle- takisto neuveriteľne životaschopné, a paralela je aj ďalšia- ich mozaika lásky sa tiež spája iba v spomienkach... True vôbec neklame, keď sa nám obrazmi i zvukmi prihovára, že jednou z tých najúžasnejších vecí na Zemi je tá komplikovaná pani Láska. Nádherne vymyslený, citlivo natočený a zhudobnený kúsok. Natalie Portman a Melchior Beslon- skvelé, skvelé, skvelé... Myslím, že celé je to bezchybné. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nejzdařilejší povídka z celého filmu Paříži, miluji Tě, to každopádně. Ale především asi nejlepší „kraťas“, který jsem kdy viděl. V dané délce maximálně úderný, emočně rozmanitý a silný, výborný ve všech svých složkách. Zároveň nabízí asi nejefektivněji shrnutý romantický vztah vůbec. Pro mě osobně je True z mnoha důvodů velkou srdcovkou, kterou si můžu pouštět pořád dokola a nikdy mě neomrzí (především tedy ta převažující část odehrávající se za doprovodu hlavního hudebního motivu). ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi pôsobivý film, akurát, že ten úvod ma zaskočil, lebo prirovnávať lásku k ročným obdobiam sa mi nepáči, ale našťastie to dopadlo inak. Taktiež dievča bývalo blízko divadla a slepí chlapec k nemu poznal skratku, no ona nie, tak to bolo viac než divné. Taktiež som nesúhlasil so všetkými ich aktivitami, ale láska slepého chlapca a vidiaceho dievčaťa na mňa zapôsobila. Svojou technikou tiež nebol zlý, ba možno naopak a tak to oceňujem, lebo to bolo podľa mňa kvalitné. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak to vypadá, že se díky tomuto kraťasu mrknu i na celý povídkový film. A nejspíš i na další filmy Toma Tykwera. Páč úplně zbožňuju když se do filmu přimíchávájí "zrychlovací" nebo "zpomalovací" efekty a různě podobné vyfikundace s kamerou :o). Natalie je v tomto kousku k sežrání jako kdekoli jinde... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejlepší krátký film z Paris je taime. Natalie Portman v tomto snímku není ani tak důležitá (bez ní by to bylo také dokonalé) jako Tom Tykwer, který si vzpomněl na tempu svého dřívějšího snímku Run Lola Run a rozjíždí od prvního okamžiku strhující jízdu jedním vztahem, která vás nenechá chladným. Dokonalý střih, úžasné tempo, perfektní a jednoduchý scénář, který maximálně využívá 7 minut. Tuhle jízdu si nikdo nesmí nechat ujít, je to citlivé a při tom dech beroucí. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama