Reklama

Reklama

Hry bez hranic

(pořad)
  • Francie Jeux sans frontieres (více)
Soutěžní / Rodinný / Sportovní
Francie / Československo / Nizozemsko / Velká Británie / Malta / Maďarsko / Česko / Portugalsko / Španělsko / Belgie / Švýcarsko / Západní Německo / Itálie / Řecko / Jugoslávie / San Marino / Tunisko / Lichtenštejnsko, 1965, 69-81 min

Obsahy(1)

Zábavné soutěžní klání družstev Itálie, Portugalska, Malty, Švýcarska, Řecka, Maďarska, Slovinska, Anglie a České republiky ve známé mezinárodní hře. (oficiální text distributora)

Recenze (414)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Velmi oblíbená soutěž mého mládí. Díval jsem se pravidelně a našim vždycky fandil jako o život. Pokud si dobře pamatuji, docela jim to šlo a pravidelně končili na stupních vítězů. Zajímavě vymyšlené soutěže, napínavé provedení, originalita a hlavně příjemná zábava. Popravdě si ani neuvědomuji nějakou podobnou soutěž. Docela bych se na to i někdy znovu podíval. Zasloužené čtyři hvězdy. ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

tak nevím mám hodnotit kameru, nebo snad herecké výkony, či jaká byla hudba (potažmo úvodní znělka)??? Hru jako takovou hodnotit - nu tak jak a kdy někdy dobrý, jindy nuda, někdy zábavný, jindy usapávající. Když tam bylo třebas vaše město, tak jste pochopitelně sledovali. 50% Ale pořád nechápu co to tu dělá? Což takhle rovnou sportovní přenosy - fotbal, hokej - taky můžeme hodnotit nebo třebas i televizní noviny...... ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Na první dojem tento coubertinovský soutěžní pořad působil spíše infantilně, k čemuž ve velké míře přispívá i někdy obtížně snesitelný český voice-over, s přibývající zvyklostí ale tento formát zaujal i mě a i když jednotlivé disciplíny nijak zvlášť neprožívám, v momentu, kdy reprezentanti Československa se, třeba jen na chvíli, dostali do popředí celého klání, jsem přistihl své koutky úst, jak se cukají. Souhlasím s bergem.12, že tato soutěž podobně jako různá sportovní střetnutí podstatně více dokáží pozvednout národní hrdost a tzv. zmenšit svět, než kdejaké v zásadě nic neřešící oficiální summity. (Viděny pouze starší díly v rámci letní reprízy na ČT.) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to miloval a fandil naší zemi, ať to bylo Československo, Československá federativní republika, nebo už Česká republika. Dneska, když už mi dětství odešlo kamsi do dávných vzpomínek, jsou pro mě hry bez hranic často monotématickým pořadem s nevyváženými epizodami. Některé soutěže byly skvělé, jiné státy to s organizací měly velmi pofiderní. Přesto si ty tři slunce zaslouží. Alespoň z nostalgie. 65% ()

sandis 

všechny recenze uživatele

z filmového hlediska nelze hodnotit, ale přiznám se, jako dítě jsem to taky žral... Náhodou, jako nápad dobrý... taková Olympiáda v malém :) A hlavně jsme dost často vyhrávali... že by v nás fakt něco bylo? Někdo byl téměř vždy nejslabší, teď si nevzpomenu... ale nějací jižani ne? A "Atosjo Re Písk" si pamatuju taky :-D asi nadosmrti :) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • V začátcích od roku 1965 se soutěže účastnily čtyři evropské země, a to Francie, Belgie, Západní Německo a Itálie. (Ded@M@tes)
  • S myšlenkou sjednotit země Evropy zábavnou formou přišel francouzský prezident Charles de Gaulle. (Ded@M@tes)
  • Každé z účastnických zemí byla přidělena unikátní barva, jíž se země pro větší diváckou přehlednost v soutěži prezentovala. Československu/Česku například vždy patřila barva oranžová. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

Reklama

Reklama