Reklama

Reklama

Hry bez hranic

(pořad)
  • Francie Jeux sans frontieres (více)
Soutěžní / Rodinný / Sportovní
Francie / Československo / Nizozemsko / Velká Británie / Malta / Maďarsko / Česko / Portugalsko / Španělsko / Belgie / Švýcarsko / Západní Německo / Itálie / Řecko / Jugoslávie / San Marino / Tunisko / Lichtenštejnsko, 1965, 69-81 min

Obsahy(1)

Zábavné soutěžní klání družstev Itálie, Portugalska, Malty, Švýcarska, Řecka, Maďarska, Slovinska, Anglie a České republiky ve známé mezinárodní hře. (oficiální text distributora)

Recenze (414)

Nach 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to miloval a fandil naší zemi, ať to bylo Československo, Československá federativní republika, nebo už Česká republika. Dneska, když už mi dětství odešlo kamsi do dávných vzpomínek, jsou pro mě hry bez hranic často monotématickým pořadem s nevyváženými epizodami. Některé soutěže byly skvělé, jiné státy to s organizací měly velmi pofiderní. Přesto si ty tři slunce zaslouží. Alespoň z nostalgie. 65% ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Z detstva som si to pamätal, že som niečo také pozeral ale nepamätal som si názov, nič, iba také útržky, že to bolo farebné :) a teraz ako dávajú reprízy na ČT tak som si na to všetko spomenul ako som sa pri tom vždy bavil a pozerám to aj teraz. Bol to zaujímavý, zábavný projekt, taký európsky predchodca ázijského Takeshiho hradu :) Škoda, že niečo také s multinárodnou účasťou neexistuje aj teraz. (80%) ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Skvělý počin francouzů, škoda, že u toho nezůstali. Vždycky se mi líbil ten nápad udělat soutěž v duchu nějaké historie, odvětví, řemesel atp. Geniálně vymyšleno. K dokonalosti přispěla i účast čechů. Koukal jsem na to jako dítě a pokud běží repríza nenechám si ji ujít, protože tato soutěž je i nadčasová. 100% = 5/5 ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála kultovních věcí mého dětství a právě jako malý jsem toužil se zůčastnit (ono možná i dnes). Závody v takových hloupostech s originálními rekvizitami a kulisami. Pokaždé jsem se u toho výborně bavil, ale co hlavně... člověk mohl fandit našim v oranžové! -"Republika Čéka!" ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší sportovně-soutěžní seriál co kdy Č(S)T vysílala. Tohle byla vždycky sranda - i když pravda nakonec trochu jednotvárná, protože většina soutěží spočívala v tom něco někam přenést a nezabít se při tom a pokud možno zkazit to soupeřům. Díky tomuhle pořadu vím, kde je Algarve (tam jsem tenhle název slyšel poprvé), poprvé jsem tam slyšel Dvořákovu předehru Domov můj (i když jsem tenkrát ještě netušil, že to je právě ona), díky tomuhle pořadu se mi taky tříbilo vnímání jednotlivých států Evropy - Malta vždycky na chvostu, nejobvyklejší vítězové Italové nebo Britové, Řekové také většinou bída..., nebo naše oranžové nejprve CS a pak už CZ - díky tomuhle pořadu jsem si tak nějak uvědomil, že se Československo rozpadlo (bylo mi 7, takovéto věci jsem moc nevnímal... :-) ). Mimochodem věděli jste, že celou myšlenku tohoto pořadu má na svědomí někdejší francouzský prezident deGaulle kladoucí si za cíl spřátelit mezi sebou zase trochu Francouze a Němce, jejichž vztahy nebyly od konce války úplně nejlepší, zde formou veselého sportovního zápolení? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Reprezentaci Československa a posléze i České republiky lze procentuelně považovat ze všech zúčastněných zemí za nejlepší. (Ded@M@tes)
  • S myšlenkou sjednotit země Evropy zábavnou formou přišel francouzský prezident Charles de Gaulle. (Ded@M@tes)
  • Statisticky nejhorším státem v soutěži se stalo Nizozemsko. Přestože se her plně účastnilo po deset sérií (a to v letech 1970–1977, 1997 a 1998), ani jednou nevyhrálo finále. (CANNIBAL)

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

Reklama

Reklama