Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Česká pevnost Boyard je natáčena v pevnosti Boyard jen kvůli -u diváků- pozitivně zafixované značce... Jak jinak si vysvětlit, že produkce vůbec nevyužívá atmosféru místa a do jednotlivých místností nainstalovali přiblblé, často přetechnizované, překážky, barevné jako čétéčkovské Bludiště pro děcka..? Fakt, že se soutěží pro "dobrou věc" a "soutěžící" tak mají cestu k zdárnému cíli vlastně jistou, sráží jakékoliv napětí. A kdyby aspoň pro tu "dobrou věc" soutěžili normální civilové, tak by to bylo aspoň fajn oživení, ale NÉ, ony to zase musí být ty samé pseudohvězdičky českého šoubyznysu, které už vymetly všechny druhořadé televizní show na všech televizích, všechny bulváry, všechny reklamy a tady se zase ve vší své protivnosti culí a strašně "vtipně" hláškují tak jak to asi správnej (a slušnej) českej divák miluje.. Se vší objektivitou, ani původní PB nebyl kdovíjaký zázrak, tím spíš PB z posledních let, ale tahle česká odnož je prostě zase jednou o několik levelů níže. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

No jo, pěkně se nám tady rozlila zatuchlá žumpa sentimentálních žvástů! Ale já to chápu. Drtivou většinu zde nahuštěných poetických literátů totiž zužuje nostalgie a tendence srovnávat. Srovnává se samozřejmě s toutéž značkou francouzského originálu. Vlastně jsem tady zpozoroval ten samý kreténský přístup, který praktikuje i konkurenční stanice ve vztahu ke své ohavné cirkusové frašce Tvoje koule mají známou vyrážku. Je to asi nějak takhle — „Prostě nakoupíme nějakej osvědčenej zahraniční formát, klidně i třicet let starej, to je fuk, hlavně proboha ať nevymýšlíme nic sami, nebo se nám podaří vypěstovat dalšího Láďu Hrušku a bude to definitivně v hajzlu. Soutěžení obyčejných lidí z řad instalatérů a pekařek je na dnešní poměry moc mainstream, takže tam švihneme pár lokálních celebrit a nějaký instantní pseudohvězdičky z fejsbukový rychlovýrobny, to je tutáč! Fanoušci za svým idolem totiž přilezou kamkoliv, i na pochybnou televizní stanici, jejíž reklamy během filmu jsou v součtu delší než film samotnej. Vlastně kromě značky budeme parazitovat taky na slavných jménech, pecka. Jenže celebrity jsou zazobaný, tudíž hra o love nemá smysl. No jasně! Uděláme z toho charitu, šaškování pro dobrou věc, trochu to zdramatizujem. To bude doják jak kráva, mrdky u televize budou bulet radostí, jakej je to ten Kohák ale kádr, když tím svým věčným trapčením vlastně zachraňuje životy! Sem tam vysolíme nějakou symbolickou sumičku, pro nemocný děcka, závodníky na kriplkáře, chudý veverky, to je jedno, páč senilní důchodce, pokladní z Globusu, pipka na mateřský a skoro každej další trotl u obrazovky, ti všichni vědí naprostý hovno o tom, jak je tahle darovaná částka až arogantně směšná v porovnání s nákladama na jednu epizodu, nebo nedejbože s jejím výdělkem. No, tak s tímhle neprůstřelným konceptem to nemůžeme posrat, zase budeme nechutně bohatí… Teda jenom pokud na to nějakým zázrakem kejvnou vytížený megastars Rosák s Kotkem, samozřejmě.“ — Zhruba takhle nějak podle mě vypadá schůzování managementu libovolné české stanice, jejíž temné symboly ve jméně se seskupují v úseky zaklínadel ‚Novakadabra!‘, případně ‚Delus Primalus!‘. Ale to jsem se tradičně zapomněl v předaleké řitní dálavě, vraťme se zpátky k první větě. Já tímhle nedůstojným sentimentem naštěstí netrpím, poněvadž mě dětství té žabožroutské kokotiny ušetřilo, takže bez sebemenšího srovnávání hodnotím rovnou ze studený vody, a ku velikému podivu lze vedle mého nicku (ze správného úhlu a při úplňku) zahlédnut jednu malou zakomplexovanou hvězdičku, kterak se plaše krčí v koutě a osaměle skuhrá. Nedělám to rád, ale když oni toho Honzu s Vojtem vážně překecali! ♥ ()

Reklama

Rockerman

všechny recenze uživatele

V devadesátých letech jsem to poměrně dost sledoval. V dnešní době je to už jen odvar. Mě to celé zkazil hned první záběr na Boučka. Ten chlap mi nic neudělal, ale musí být, s prominutím, v každé prdeli a nemyslím si, že to je špičkový moderátor (hlavně ne fotbalový!!!). Hodnotit to nebudu, protože jsem to neviděl až do konce a na další týmy už zvědavý nejsem. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Originálního Boyardu jsem viděl jen několik dílů, nijak mne to příliš neoslovilo. Primácká verze mi vzhledem k české účasti a tudíž větší autenticitě bez nutnosti titulků či dabingu, přišla koukatelnější. Přestože je to dle mne jen taková zbytečně nákladně natáčená kravinka, u které se pobaví v hlavní řadě soutěžící, mne první díl i pobavil. Nejen některými výstupy, ale i jakousi sebeparodií. Sledovat, jak si další naše "celebrity" hrají, však dále nehodlám. ()

ondrula odpad!

všechny recenze uživatele

Snesu poměrně dost. Docela bych se mohl dívat na obtloustlou Leichtovou, nevýrazného Dolanského, všudesevsírajícího Koháka, vyhaslého Kotka a dokonce i arogantního Prachaře. Za žádných okolností ale nesnesu trapného Libora Boučka, resp. pohled na jeho buličí ksicht a zoufalou snahu stát se oblíbeným a slavným. Takže nevermore. No a primácká recyklace čtvrt století staré a vyšeptalé francouzské show, to hovoří samo za sebe, je to špatný nápad. Produkce na Primě musí mít fakt koule. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Minimální částka, kterou soutěžící mohou vyhrát, je 100 000 Kč. Maximální je 300 000 Kč. (CANNIBAL)
  • Celkem soutěžící vyhráli pro dobročinné účely 3 643 420 Kč, což je průměrně na skupinu 202 412 Kč a 40 482 Kč na soutěžícího. (mar48)
  • Disciplíny jsou stejné jako ve francouzské verzi. K prvním sedmi dílům se v české verzi objevilo 43 různých disciplín, včetně tří různých forem hádanek Otce Foury (Jan Rosák). Jsou jimi Věž, Telefonní budka (obě již od 1. dílu) a Mumie (poprvé v 7. epizodě). (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama