Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Earl Brooks (Kevin Costner) právě obdržel cenu Muž roku od obchodní komory a pronáší svůj dojemný, vtipný a hlavně americký projev díků. Jen málokdo v sále tuší, co je Brooks skutečně zač. V noci se po městě pohybuje jako nekompromisní vrah, který své oběti vždy vyruší při milování a dvěma dobře mířenými ranami zastřelí. Nezůstávají po něm žádné stopy, jen těla jsou vždy naaranžována do různých pozic a vyšetřující inspektorka Tracy Attwood (Demi Moore) se nemůže dopátrat k jediné kloudné indícii. Navíc má osobní problémy nejen se svou prací, ale i s kriminálníky, které dostala do vězení a bývalým manželem, jenž jí vydírá, aby získal alespoň část jejího dědictví po otci. Brooks, výborný manažer, milující otec a dokonalý vrah je při jedné vraždě vyfotografován náhodným svědkem (Dane Cook). Ten věc nedá policii, ale na oplátku chce, aby se mohl vražd účastnit. Z téhle situace se už ani Brooks nemůže dostat zrovna lehce... Mr. Brooks je film o potlačovaných touhách a vnitřním souboji každého z nás s našimi vlastními démony. V roli Brooksova alterega Marshalla se představí vynikající William Hurt. Brooks se snaží vraždění ukončit, ale Marshall je v něm příliš silně zakotven a tak se Brooks propadá stále hlouběji. Podobně jako se inspektorka Attwoodová snaží vyrovnat s nepřízní otce, kterého zklamalo to, že nemá syna. I ona přes svůj zdánlivý klid prožívá skutečně nepříjemné období... Film velmi stroze a šokujícím způsobem ukazuje Brooksovu proměnu v monstrum a zpět. Scény vražd jsou chladné, odosobnělé, jen Brooksův prožitek je znásobován různými krátkými detaily na umírající pár. Vynikající herecké výkony všech čtyř hlavních protagonistů pak filmu dodávají potřebnou civilní a napínavou atmosféru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (474)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mám takový dojem, že za chvíli bude s vrahem jezdit celý autobus diváků, aby mohly být u "toho" a zažít tak netradiční pocit vzrušení. Živě si to představuji, jak na Florenc přijede autobus s vrahem, řidič nechá nastoupit nedočkavý diváky toužící po vzrušujícím zážitku, pak nastartuje zcela zaplněný autobus a všichni společně vyjedou za obětí. Autobus dojede na místo činu, vrah nejdříve umožní divákům slušně vystoupit z autobusu a pohodlně je usadí v místě, kde hodlá zavraždit svou oběť. Nechá diváky hlasovat smskama, jaký způsob vraždy by nejraději viděly. Vyhlasí vítězný způsob mordu a ten následně provede na své oběti. Diváci začnou nadšeně tleskat, mnozí se z tak vzrušujícího zážitku zřejmě i udělají, pak vybere pan vrah za svou show penízky a všichni společně nasednou do autobusu a dojedou zpět na Florenc, popřejí si hodně zdravý a rozejdou se. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner zraje jak víno. Škoda, že se málokdy dostane k dobré roli v dobrém filmu. Postavu vyšinutého chladnokrevného vraha a současně milujícího otce podal naprosto skvělým způsobem a s přehledem přehrál zbytek obsazení včetně vychvalovaného Hurta. Je odpuzující i fascinující, chladnokrevný a přece zmítaný emocemi, inteligentní a dokonalý ve svém dvojím životě i slabý a nejistý. A když se podívá přímo do kamery, běhá mráz po zádech. Možná jeden nejlépe podaných filmových vrahů. Jen by se mi možná víc líbilo, kdyby místo zápletky s fotografem dostala více prostoru linie s Demi Moore, které navíc ublížila nevěrohodná a zbytečná charakterizace policistky milionářky. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co kdyby zabil někoho, kdo nemá vysavač?" Otiskový vrah Earl? To by neudělal. Ví to on, jeho druhé já zvané Marshall, detektiv Attwoodová a brzy to zjistí i divák. Mě tedy precizní Earl dost bavil, zejména jeho rozhovory s Marshallem byly hrozně zábavné, a jeho hrátky s panem Smithem zase fascinující. Hned jsem dostal chuť někoho zavraždit, ale pak mi došlo, že to asi nechci. Já nechci obdivovat vrahy a nechci jim ani stavět filmové pomníky, ale tohle bylo hodně pohodové a závislým na něčem je asi každý. Earl na vraždění a třeba já na chipsech. Tak ho nebudu soudit a budu se bavit. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že ide o bombastický Costnerov návrat. Za prvé, bodyguard sa z filmového plátna nikdy nevytratil, len sme ho jednoducho neregistrovali a za druhé, Mr. Brooks je dvojitá rola, kde si temnú polovicu, chvalabohu, strihol vynikajúci Hurt. Takže, neberte tento film ako Costnerove znovuzrodenie, jednoducho si užite klasickú kombinatoriku a nečakajte žiaden „Tanec s jahňatami“, inak by ste mohli byť nepríjemne sklamaný. Finále celkom slušné so skvelou hudbou. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Moc hezká mozaika hned několika psychologických profilů a linií, z nichž některé jsou nádherné, některé nedotažené a některé zbytečné... důležité však je, že celek spolehlivě funguje. Costner je v titulní roli perfektní, občasný ledově chladný humor potěší a bod navrch dávám za sympatické ohudebnění. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • William Hurt údajně přijal roli v tomto filmu proto, že se mu líbila myšlenka, že někdo chodí na protialkoholové seance, aby si odvykl zabíjet lidi. (Othello)
  • Po úvodní scéně – „Muž roku“ si paní Brooksová sundává v šatně z pravé ruky prsten a dává do šperkovnice, v dalším záběru si sundává opět ten samý prsten, který má už ale být ve šperkovnici. (Pavlínka9)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama