Reklama

Reklama

V Saúdské Arábii dojde k teroristickému útoku, při kterém zemřou desítky zaměstnanců ropné společnosti. FBI vyšle do akce svůj nejlepší tým, vedený energickým agentem Ronaldem Fleurym. Na vyšetření celé události mají pouze pět dní. Saúdskoarabská realita jim všem ale uštědří tvrdou životní lekci a představu o snadné misi rozbije napadrť. Navzdory tomu, že nechápou kulturu, v níž jsou nuceni dočasně žít, a přes všudypřítomnou nenávist a neochotu úřadů spolupracovat se jim nakonec podaří zdánlivě nepolapitelným teroristům dostat na stopu. Otázkou zůstává, zda nebude tato teroristická buňka pro čtveřici agentů a pár jejich místních kolegů příliš velkým soustem. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (617)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Film, který vás vtáhne do děje během první vteřiny a nepustí vás až do té poslední. Království je skvělým snímkem, který nám ukazuje, že ne každý muslim je fanatik s bombou na sobě, i když i na tohle tady dojde. Poslední půlhodina je skvělou ukázkou naprosto zvládnuté akce a poslední věta mě dostala. Nemusím váhat ani na chvíli, plný počet je zde namístě. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Staré klingonské príslovie hovorí : Ak uplácaš z hovna umelecké dielo, bude to estetika, ale smrdieť neprestane. Zlí Arabi vyhodili do vzduchu piknikujúcich Nevinných Američanov a preto musia prísť štyria americkí Hrdinovia aby za pomoci Dobrých Arabov zlikvidovali Zlých Arabov. Áno, takto zjednodušene Kingdom pôsobí. Bez ohľadu na to, že i mňa rozčuľuje moderný trend ručnej epileptickej kamery, musím uznať že Berg je fajn remeselník, bohužiaľ sa snaží podať politicky nekorektnú tému politicky korektnou formou. Každopádne je fajn, že sa tu už objavujú aj Dobrí Arabi , hoci sú to len tí, ktorí si uvedomujú, že americká národná bezpečnosť závisí od pravidelných dodávok Saudskej ropy. Tí čo to nejak nechcú pochopiť, resp. nechcú pochopiť, prečo má profitovať z nerastného bohatstva kráľovstva len malá časť obyvateľstva a cudzí národ sú samozrejme Zlí Arabi . Ja už chcem konečne vidieť film, ktorý rozoberá nezjednodušujúcim prístupom príčiny terorizmu , nie jeho následky a ukáže obom stranám rovnako, že bez vzájomnej tolerancie a úcty všetkých majoritných kultúr to táto planéta môže zabaliť. Veta na konci by bola fajn keby sa nedala chápať dvojako. A síce, že v lepšom prípade sme rovnakí, v tom horšom že to neprestane kým jedna strana definitívne nevyzabíja druhú. 4/10 najmä za výborné titulky ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Amerika nie je dokonalá, to vôbec nie. Ale toto vieme dobre.“ Po KRÁĽOVSTVE je jasné, že zrejme nastala správna doba na to, aby bolo možné v hollywoodskych filmoch ukazovať bombové útoky a streľbu do Američanov v mene náboženstva. Tvorcovia, ktorí na sebareflexiu a pud sebazáchovy dosť fajnovo kašlú, nami manipulujú a nezdržujú nás objektívnymi zhodnoteniami. Radšej nám ponúknu SVOJE "objektívne" fakty a informácie. Dialógy sú plné agitky, detto konanie postáv. Ale to sme čakali. Kasting pôsobí dosť obskúrne (Jamie Foxx je ako šéf tímu OK, ale Chris Cooper? Jennifer Garner? Jason Bateman? Wtf??? Asi by sa dalo povedať, že čím menej slávny herec, tým lepší výkon.) a mimo akčných scén je to skutočne dosť veľká skúška divákovej trpezlivosti. Našťastie, len čo sa rozbehne akcia, je dosť poznať produkčný dohľad skúseného fachmana Michaela Manna (Heat, Miami Vice). Námet o špeciálnom tíme, ktorý v nepriateľsky naladenej a exotickej krajine vyšetruje brutálnu masakru "svojich ľudí" je super, ale prevedenie nepostačujúce. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Peter Berg a Michael Mann si podali ruku a vznikl z toho výmluvný a v závěru i třeskutě akční thriller o týmu FBI zabodnutém v srdci Saudské Arábie. Vynikající herci, hutná atmosféra a pečlivá snaha nenahrát na smeč ani jedné straně. Království vás stihne vtáhnout, převálcovat a nakonec vyplivnout, abyste si s tím nějak poradili sami. Pár hodin po projekci mám čím dál tím silnější pocit, že to musím vidět znovu. Pokud možno co nejdřív. Zase si to dokázal, Bergu. A zase úplně jinak. Tleskám. (80+%) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na tomhle nebezpečném Bergově výletu do Saudské Arábie není fakticky nic špatně, ovšem dostal jsem se k němu docela pozdě a potom, co jsem viděl nespočet jiných filmů z podobného ranku. Ne nutně lepších, ale když si to porovnám třeba se Zelenou zónou, tak mi ty military akce splývají do jednoho. Pro nábor do armády je to v US důležitá věc a z dnešního pohledu, kdy se teroristická otázka řeší více než kdy jindy navíc zatraceně aktuální. No a samozřejmě by to nebyl Peter Berg, kdyby nás na konci nečekal mimořádně kvalitní, akční a brutální zážitek, který rozhodně nedělá ostudu Michaelovi Mannovi jakožto producentovi a myslím si, že tenhle konflikt lépe zpracovat nešlo. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (25)

  • Haythem (Ali Suliman) používá ve filmu zbraně Heckler & Koch USP ráže .45 ACP a Colt M4A1 ráže 5.56mm. (dc125)
  • Produkčný tím chcel pôvodne natáčať priamo v Saudskej Arábii, avšak politická a logistická situácia skomplikovala celú situáciu. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Foxx se šťourá v rasových vraždách

Foxx se šťourá v rasových vraždách

30.10.2007

Jamie Foxx se ožehavých témat neleká. Po vyšetřování bombových útoků na Blízkém Východě se opět spojí se scenáristou Království Mattem Carnahanem, aby se tentokrát popasoval s rasovými problémy.… (více)

Reklama

Reklama