Reklama

Reklama

Píše se rok 2018 a na zničené Zemi proti sobě bojují zbytky lidí a počítačový systém Skynet. John Connor sice přežil Soudný den a byl vychován jako budoucí zachránce lidstva, ale zatím je pouze jedním z mnoha řadových velitelů. Lidstvo právě objevilo nový prostředek ke zničení Skynetu – rádiový kód schopný rychle a stoprocentně deaktivovat každý stroj. John Connor si uvědomuje, že toto není budoucnost, o které mu jeho matka vyprávěla. Něco je jinak. To se potvrdí, když se John seznámí s Marcusem Wrightem, mužem, jehož poslední vzpomínka je vlastní smrt. Jedná se o nový druh terminátora, uvnitř kovová kostra, ale zároveň lidské srdce a mozek. John a Marcus se společně musí vypravit do srdce Skynetu, aby zachránili jistého muže, kterého tam vězní. Jeho jméno je Kyle Reese a je to Johnův budoucí otec, který se jednou vrátí do minulosti a bude chránit Sarah Connorovu. (TV Nova)

(více)

Videa (18)

Trailer 5

Recenze (1 902)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to sice nejslabší díl, ale pořád docela slušný pokračování. Film mě celkem bavil od začátku až skoro do konce. Ten konec byl neskutečně debilní a jestli jsem na chvilku uvažoval, že bych dal 4 hvězdičky, tak kvůli těm posledním pár minutám jsem na 100% rozhodnutej pro 3. Je to spíš takový Béčko, takže různý díry v logice a chyby jsou ve filmu docela častý, ale mě to prostě bavilo. No možná je to i tim, že jsem teď viděl v poslední době samý hrozný sračky. Takže pro mě lepší 3 hvězdičky. 65% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se nehrnul, byť série patří k mým oblíbeným. Už první reakce fanoušků a recenze mě ale varovaly, že tohle nebude můj šálek čaje, a očekávání se taky beze zbytku vyplnilo. Ne že by Salvation neměl co nabídnout, má velmi slušný rozpočet, triková stránka rozhodně není odbytá, disponuje i slušným tempem a akcí. V zásadě mají pravdu ty recenze, které připomínají příbuznost s Transformery nebo Šíleným Maxem. Jenže to je přesně ten druh filmu, který mě neoslovuje. Původní Terminátor dokázal vedle akce, naturalistického násilí a dobrodružných prvků vytvořit mýtus díky kvalitnímu scénáři, který se v rámci scifistické konstrukce přísně držel logiky, a tím jednoduše čtyřka nedisponuje. Scénář je šitý až příliš horkou jehlou, děj obsahuje řadu nelogičností a ono už to celkové pojetí je takové fantasmagorické. Připomíná to sci-fi pro odrostlejší děti. Už jen ten vzhled obřích robotů, kteří jako by unikli z nějaké stavebnice... Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Na těch sedm se dohrabu i přes to, že poslední třetina stojí za houby, ale třeba to napodruhé nebude působit tak imbecilně (nebo to bude ještě horší). Než totiž přišla, bavil jsem se víc než dobře. Minimálně akce je hodně solidní a kdyby dostal skvělý Worthington víc prostoru na úkor Balea, mohlo to být celé ještě lepší. Jeho linka s Moon Bloodgood hodně překvapila a je škoda, že se někdo ve střižně nemohl rozhodnout, kdo je v centru příběhu. Takhle se to všechno bije navzájem a očividně chybí spousta scén (proč tak málo Kate Connor?), bez kterých vypadá především finále jako z rychlíku. S předchozími Terminátory se Salvation moc srovnávat nemůže, jako post-apokaliptický letní popcornová sci-fi je ale celkem ucházející. P.S. Digitální vy-víte-kdo je bohužel hodně špatný vtip. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Více než přiznané narážky (replika „I'll be back“ je na Zlatou Malinu; parafráze ocelárny z T2 pak špatnou anekdotou) mě zarážely ty nepřiznané: Vybuchlá pumpa = Univerzální voják. Úvodní plížení v podzemí = Cameronovi Vetřelci. Sběrače lidí = Válka světů. Vyřazování strojů = matrixovské EMP. Ponorka s internacionalisty stojícími proti partaji guerillových republikánů tíhnoucí k izolacionalismu = překroucený Nebuchadnezzar. Základna Skynetu = Blade Runner meets Rammstein revival. Rozepře na mostě = Charlieho andílci na přehradě štrejchnutý M:I III... ____ Plusy: Sam Worthington. Anton Yelchin v první třetině. Kamera. Tempo filmu. Skvěle (pře[d])narýsované „falloutovské“ (merchandisingové) universum; do něhož se přece tak snadno po „vyndání" filmových postav umístí počítačoví hráči. Práce s různými konci; divákům i postavám nabízí film odlišné. Široká paleta filmového osvětlení (dvojnásob nemístně vedle toho vyznívá Baleovo čtyřminutové fuckování DP-čka za chystání si scény a světel). Dialogy přes jistou strojenost (strojovost?) nezdegenerovaly do triviálně apokalyptického esejismu. Terminátoři. Předmluva POMA na csfd-ácké předpremiéře. ____ Mínusy: Christian „Ur trashing my scene!" Bale. Danny Elfman. Drama, napětí a emoce vyvěsily bílou vlaku a odmítly se dostavit. Akční scény: Až na útok Harvestera a následnou tiptop honičku s moto-terminátory pořádná akce (tj. delší a důslednější) chybí. A ona všemi zmiňovaná 1-shot helikoptéra? Naprosto izolovaný efekt pro efekt. Zřejmě to souvisí se soudobým trendem, rozkládat akci do více dílčích prostorů, odstřeďovat ji z jednoho centra, jímž by se divák mohl opájet. Mizí tak sice pole mimo záběr, protože je pokryto desítkami kamer, v jednotlivých záběrech však roste míra toho, co nevidíme. Ve válce ke všemu na rozdíl od hororu (T1), akce (T2) a komedie (T3) není možné chtít po kameře, aby zachytila vše teď a tady. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak to teda pardon. Ani nahodou. Ani keby som prizmurila obidve moje oci, zakryla si obidve usi, prisla o polovicu mozgu, tak ten film nie je hoden viac ako dvoch hviezd...Jedine, co ma donutilo to dopozerat bolo, ze som mozno cakala na nieco, co moje hodnotenie pozdvihne vyssie. Ale kdeze. Najhorsie na tom celom je, ze vzdy ked som videla Christiana, tak som sa musela smiat nad nahravkou, ktora je s tymto filmom uzko spata a proste mi nedalo si ho nepredstavovat, ako kretena, co si vybija zlost na stabe :D http://www.youtube.com/watch?v=K2Kvoy-QenY ()

Galerie (136)

Zajímavosti (65)

  • Mnohé záběry na nohy odkazují na Jamese Camerona, tvůrce prvních dvou dílů Terminátora, který má tyto záběry v oblibě. (HellFire)
  • Rovnako ako v predchádzajúcich častiach série, aj v tomto filme zaznie veta "Come with me if you want to live". Môžeme ju počuť z úst mladého Kylea Reesa (Anton Yelchin), ktorý to povie Marcusovi Wrightovi (Sam Worthington). (RomanBond007)

Související novinky

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno