Reklama

Reklama

Prosíme přetočte

  • USA Be Kind Rewind (více)
Trailer

Prosíme přetočte je neuvěřitelný příběh o dvou kamarádech (Jack Black, Mos Def), jednom elektromagnetickém poli a všech vašich oblíbených filmech. Zmagnetizovaný mozek jednoho z nich totiž vymaže všechny kazety ve videopůjčovně a jim nezbude nic jiného, než smazané filmy znovu natočit. Vzniknou tak jedinečné verze filmů jako King Kong, Krotitelé duchů nebo Robocop. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (487)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem z žádného filmu nebyla tak rozpolcená - na jedné straně vyložená kravina a druhé straně naprosto geniální vizuální dílko. Asi největší chybou je ohromné množství vizí a nápadů, které nejsou dotaženy a kterých je až moc a možná je ten celý film ušit trošku horkou jehlou - prostě je to dost "přešvédované". Jinak každopádně M. Gondry není žádný režisér - řemeslník, ale Umělec - pábitel. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Gondryho výborný nápad, jak do jednoho filmu propašovat spoustu svých nesplněných snů. Nebo si snad myslíte, že on sám by Krotitele duchů, King Konga či Robocopa nenatočil v reálu jinak než jak nám prezentuje, tedy s visačkou pošvédováno? : ) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak to říct, ale naprosto mě to zklamalo. Čekal jsem zábavu, dostal se mi chabý průměr. Začínám si myslet, že komedie kde hraje Jack Black, nejsou pro mě. Rozhodně to nebylo tak zábavné, jak by se mohlo zdát, což je docela škoda. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Škoda. Byl jsem na tenhle filmík hodně zvědavej. Vím, že točit amatérský snímky není žádná prdel a tak snímek skýtal určitě zajímavý potenciál na vděčné téma a ne, že bych se nepobavil, ale dalo se z toho prostě vytřískat víc. Nemůžu se tohohle pocitu zbavit. Takže je to taková zábavná jednohubka, která neurazí ani nenadchne. Každopádně nechci přehnaně kritizovat vím, že zvládnout udělat svůj vlastní film opravdu není sranda. A tenhle snímek to téma celkem trefně vystihuje, ale něco tomu chybělo.60% ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

A víte co?? Já jsem se třetím počinem francouzského génia-filmového vymazlence Gondryho spokojen. Jsem rád, že jsem při sledování nemusel použít to, co má film v názvu a byť někdy "Přetočte" tíhne až k moc velké science fiction, musíte uznat, že některé tríčky byly odvedeny velmi působivě. Velkým Gondryho plusem je také to, že se opět nesoustředil na nějaké snové sekvence,ale vydal se do reálného světa, kde má vše svůj řád (občas). A Jack Black je zvíře. F.FWD ========>>>>A víte co?? Já jsem se třetím počinem francouzského.............. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jak už tady zaznívá. Film je nejlepší ve scénách Robocop a hlavně Krotitelé duchů. Dále je zde připomenutí krásné nostalgie videokazet a také faktu, že slabé triky nutně nemusí znamenat špatný film. Nicméně příběh o místní černošské legendě mě opravdu nezajímal. Michel Gondry není zrovna můj největší oblíbenec a s minimem vtipných scén tohle u mě jako komedie prostě uspět nemůže. Jako drama už vůbec ne. 55% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Sympatická komedie na nudný večer, který se vám rázem změní. Originální námět dobře odtočen, příjemné herecké výkony, Jack Black ruluje, to je prostě ďábel. Má to slabší začátek. Scény z natáčení filmů jsou dokonalý. Ten sentimentální závěr se nehodí. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Asi nejvtipnější film, jakej jsem v poslední době viděl, a ještě neviděl. Milé letní překvapení, z kterého je cítit láska k filmům a "starejm dobrejm časům" - 90% ...prosil bych ho ošvédovat. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Podle mého se jedná o jednu z nejlepších komedií roku 2008. Důvodem je, že přestože je postavená na vykrádání jiných filmů, je velice originální. Film přetéká kreativitou a vtipnými nápady Michela Gondryho. "Swedované" filmy nemají chybu. Krom toho se režisérovi všechno to šílení podařilo uchopit a dát mu řád v podobě děje a tak může film uspokojit nejen takové alternativně založené jedince, jako jsem já. Jack Black zde předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů, jeho ujetý Jerry dokazuje, že by s přehledem zvládnul i vážnější role. Mě tedy Gondry opět nezklamal a opět jsem dostal víc než jsem očekával. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Darmo môže mať niekto meno, pár skutočne dobrých filmov za sebou hodných ospevných ód (Science of sleep, Eternal sunshine of spotless mind), keď potom natočí takúto zvláštnu zbytočnosť. Tým nechcem odpísať pár excelentných nápaditých scén, za tie možno film ako tak stál, vyplnia však nanajvýš 15 minút. Ostatok bol prízemný a celý čas som márne hľadala Gondryovskú filmovu magiu a len krútila hlavou ako to môže mať na svedomí práve on. Najväčším nešťastím tohto filmu je, že to, čo tentokrát Gondry dokazuje malo na mňa silne sedatívny efekt a príbeh koniec koncov retarduje aj tú malú štipku vynaliezavosti a originality. Bohužiaľ... ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Ošvédováno! Nejlepší byl suveréně remake King Konga a Ghost busters :) Jeden z mála filmů, u kterého jsem se smála od začátku až do konce. A překvapivě to mělo i děj. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film o láske k zašlým veciam. O starých domoch, zabudnutých jazzmenoch, o VHSkách, o tej najstaršej a najpôvodnejšej láske k točeniu filmov i k filmom samotným. Michel Gondry to opäť dokázal - prišiel, zabavil a rozcitlivel. Nemám slov. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že se mi do rukou dostala ošvédovaná verze místo původního filmu, jak jinak vysvětlit tu stupiditu scénáře, který slibný námět amatérského natáčení známých filmů obalí tak debilními motivacemi a nudnými dialogy? To přece nemohl udělat Michel Gondry, ten génius! Musím si sehnat originál a na tuhle ošvédovanou sračku rychle zapomenut. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Jack Black zřejmě opravdu strkal hlavu do mikrovlnky. Jinak si tuhle ošvédovanou taškařici vysvětlit nedokážu. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Konečně zase originální (nicméně nevtipná) "komedie", kterou bohužel nedokázalo vyzvednout z podprůměrnosti vůbec nic. Pokud nepatříte mezi fanoušky svérázného humoru Jacka Blacka, tak se filmu vyhněte obloukem.;-) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Láska ke kinematografii nade vše!, chtělo se mi křičet po prvním shlédnutí traileru... ale ve filmu samotném už se mě toto nadšení zdaleka tak moc nedrželo. Ano, scénky amatérského "přetáčení" jsou úžasné, a i to dojetí a spousta nostalgie za tou neustále se proměňující historií filmového umění na konci opravdu přišla... ale to nic nemění na tom že Jack Black je snad poprvé ve své kariéře poprvé od začátku až do konce šíleně nesympatický debil a Mos Def jako přičmoudlý přicmrndlík je zase silně nevýrazný a film moc netáhne. K tomu všmu je navíc zápletka obalující celé to veselé šaškování s kamerou zase vcelku standartní, unyle pojatá a místy i dosti roztříštěná, což bych od Gondryho opravdu moc nečekal. Další Nauka o snech se tedy nekoná... ale kdyby někdo zkrátil "Be kind" zhruba o polovinu, tak je boží. 7/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásny príklad toho, že aj hovadina vie byť celkom slušná zábava. Film je tak neskutočne blbý, až je neodolateľný. Niečo podobné ako Zoolander, lenže ten bol ešte blbší a tým pádom aj zaujímavejší. Úvod filmu sa mi zdal lepší ako koniec, ale ako celok celkom slušná pohoda. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Film Be Kind Rewind, alebo ak chcete Prosíme pretočte je presne taký aký som očakával, že bude. Taký, aký som nechcel aby bol. Z takého námentu aký film má by sa dala natočiť vážne šialená a celostopážovo vtipná komédia. Gondry to poňnal trochu inak a film nie je až taká komedia ako sa z traileru môže zdať. Jack Blak opäť ukázal, ako je geniálny komediant a práve on držal film v nadpriemerných vodách. Inak tomuto dielu udelujem cenu za najnevtipnejší koniec v komédií, ale zato domímavý a milý. 75% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, musel jsem se na tenhle film podívat podruhé, abych ho skutečně docenil. Poprvé se mi vůbec nelíbil a přišel mi přiblblý a nudný. V jistém smyslu se tak jistě může jevit, ale to je jen povrchní dojem - ve skutečnosti je tenhle film neuvěřitelně zábavný, milý a nápaditý. Myslím, že jsem někde četl, že tenhle film má velké srdce. I když to zní příšerně, je to absolutně trefné a v závěru jsem byl vážně naměkko. Něco takového mohl natočit jen Michel Gondry. ()

Reklama

Reklama