Reklama

Reklama

Epizody(13)

Sitcomy tvoří páteř každého komerčního televizního vysílání, ale takový, jako je tento, jste ještě neviděli. Komediálním seriálem Lucky Louie dobyla HBO nové území. Je svěží, zábavný, opravdu dospělácký a vypráví o mladém páru, který se pere s problémy v manželství i rodičovství.
Držitel ceny Emmy Louis C.K. hraje Louie, který pracuje na zkrácený úvazek jako mechanik, ale většinu času tráví doma a stará se o čtyřletou dcerku Lucy. Skutečnou živitelkou rodiny je jeho žena Kim, která pracuje na plný úvazek jako ošetřovatelka. Toto netradiční uspořádání může být občas ožehavé, ale manželé je vždycky ustojí, protože se pořád milují - a také nemají na vybranou.
Nejlepšími přáteli Louie a Kim jsou manželé Mike a Tina, kteří vedou záviděníhodný prostý život s kupou dětí ze současného i předchozích manželství. Naproti bydlí afro-americký pár Walter a Ellen s dcerou Lisou, s nimiž se Louie snaží pěstovat přátelské vztahy. A dále v domě žije i Kimin excentrický bratr Jerry s utajovanou minulostí, který si vydělává na živobytí pochybným způsobem.
Seriál, který je prvním sitcomem HBO realizovaným vícekamerovým systémem, se natáčel před živým publikem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Segrestor k tomuto seriálu (1)

Lucky Louie (2006) 

Pravděpodobně nejvtipnější sitcom, který jsem kdy viděl. Sice ne u všech dílů krátké sezony je to na záchvaty smíchu, alespoň jsou vtípky chytré, občas fekální, ale především těžce nekonvenční, plné upřímné vulgarity. A naopak, u některých dílů je to jeden velký záchvat smíchu od začátku do konce. Kontrastní pár (Louie a jeho žena Kim) je velice vydatný. "Ne, nechci ti ho narvat do prdele." / "Ale jak to? Nefantazírujou snad chlapi o tom, že ženskou ošukají do zadku?" / "Já ne!" / "Vážně? Fakt ne?" / "Ne, nikdy jsem to nepochopil, když je chlap milimetr od nejskvělejšího místa na světě, tak proč by se měl cpát do nějaký seschlý řitě?" "Ale můj zadek bys měl vidět, jsem tvoje žena! Co třeba, kdybys mě musel identifikovat," reaguje Kim a Louie na to: "To jako třeba, kdybys měla autonehodu, čelist na padrť, ale řiťka to přežila? No tak fajn, já se mrknu." Do toho ještě Louieho kolega z práce Mike, jehož hlášky flegmatika jsou vážně smrtící. Pro jízdu v opilosti ho zavřeli a on, obrovskej starej tlustej chlap, v zadržovací cele celkem posmutněle prohlásí: "Tak na tomhle místě mě mají ošukat do prdele?" Možná si teď myslíte, že je to jen o šukání prdelí, ale ne, nebojte, není to jen o tom, třebas se řeší, že Bůh je jako jedna velká píča, z které vše vzešlo. Zkrátka, každý jednotlivý díl lze použít jako balzám, když už vás začne ten korektní svět kolem srát. Já si to aplikuju už několik let a zabírá to skvěle. Jak mám nějaké trable v práci i životě, vždycky si řeknu: „Bůh je jako velká píča a dej bacha, aby tě tady neošukali do prdele.“ ()

Reklama

Reklama